ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανασχηματισμός: Αλώβητη και μάλλον ενισχυμένη η Κορινθία

Αναμενόμενα ακλόνητος ο Χρίστος Δήμας, που απολαμβάνει της εκτίμησης και εμπιστοσύνης του πρωθυπουργού – Άλλαξε το χαρτοφυλάκιο του Νίκου Ταγαρά – Ποια είναι η νέα «κορινθιακή» προσθήκη Μαρία Συρεγγέλα

Ο ανασχηματισμός έγινε, όπως αναμενόταν, σήμερα το πρωί, πρώτη εργάσιμη του νέου έτους, Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Δεν έγινε στο εύρος που αναμενόταν βέβαια, ούτε δικαιολόγησε τις φήμες που είχαν προηγηθεί και μάλλον κάλυψε τις εσωκομματικές ανάγκες, αφήνοντας παράλληλα και μια εκλογική αύρα!

Όσον αφορά στην Κορινθία και τους δύο υφυπουργούς τους, διατηρήθηκαν αμφότεροι.

Ο μεν Χρίστος Δήμας, παρέμεινε ακλόνητος στη θέση, ως Υφυπουργός Έρευνας και Τεχνολογίας, χαρτοφυλάκιο το οποίο έχει τιμήσει με σκληρή δουλειά και παραγωγή πραγματικού έργου σε ένα υπουργείο, εξαιρετικά νευραλγικό για την ανάπτυξη στη χώρα μας. Ο Κορίνθιος υφυπουργός με το χαμηλό προφίλ, έχει κερδίσει αναμφισβήτητα «με το σπαθί του» την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού.

Ο Νίκος Ταγαράς, από την άλλη, παρέμεινε μεν στο Υπουργείο Περιβάλλοντος, με αλλαγή χαρτοφυλακίου ωστόσο. Ο μέχρι πρότινος, υφυπουργός για την προστασία του περιβάλλοντος, ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο της χωροταξίας και του αστικού περιβάλλοντος, παραχωρώντας την πρότερη θέση του στον Γιώργο Αμυρά. Το θέμα μικρό αντίκτυπο θα είχε, αν στην υπόθεση δεν εμπλεκόταν το ζήτημα της Στυμφαλίας. Θυμίζουμε ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ο Νίκος Ταγαράς είχε μεταβεί στη λίμνη Στυμφαλία όπου υποσχέθηκε να λυθούν τα πολλά και περίπλοκα ζητήματα αρμοδιότητας που την αφορούν. Μάλιστα, είχε προγραμματιστεί και συνάντηση εντός των πρώτων ημερών του 2021 με όλους τους συναρμόδιους φορείς της Κορινθίας για αυτό το ζήτημα. Και ίσως η συνάντηση να πραγματοποιηθεί, το χαρτοφυλάκιο ωστόσο του Νίκου Ταγαρά έχει μετακομίσει στα χέρια του Γιώργου Αμυρά.

Ποια είναι η Μαρία Συρεγγέλα και ποια είναι η σχέση της με την Κορινθία

Η Μαρία Συρεγγέλα που αναλαμβάνει τη θέση της υφυπουργού Εργασίας αρμόδια για τη δημογραφική πολιτική και την οικογένεια, ήταν μέχρι πρότινος Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων.

Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό στη Διοίκηση Υπηρεσιών για Στελέχη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και διπλωματική εργασία στην Πολιτική και Στρατηγική της Νέας Δημόσιας Διοίκησης (New Public Management).

Έχει υπηρετήσει σε νευραλγικές θέσεις, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα, με ειδίκευση, κυρίως, σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού. Διετέλεσε αντιπρόεδρος του YEPP (Νεολαία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος), από το 2001 έως το 2005 και εκπρόσωπος του YEPP στο Western Balkan Democracy Initiative και στο Southeastern European Forum, την ίδια περίοδο.

Υπήρξε μέλος του Ε.Γ. της ΟΝΝΕΔ, ως υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων, από το 2001-2004 και στην Κ.Ε. από το 1998-2005 και διετέλεσε αντιπρόεδρος του ΚΕΘΙ (Κέντρο Ερευνών Θεμάτων Ισότητας) από το 2013 έως και τον Μάρτιο του 2015.

Κι ενώ όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι λίγο έως πολύ γνωστές, αυτό που είναι λιγότερο γνωστό είναι ότι η κ. Συρεγγέλα κατάγεται από το Χαλκί Κορινθίας, ενώ η οικογένειά της έχει ρίζες στην ορεινή Κορινθία και συγκεκριμένα στην Αρχαία Φενεό.

Μπορούμε λοιπόν να μιλήσουμε για την τρίτη θέση υφυπουργού που καταλαμβάνεται από κορινθιακής καταγωγής πολιτικό.

Ας ευχηθούμε κάθε επιτυχία στο έργο τους, για το καλό της Κορινθίας και φυσικά για το καλό της χώρας μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.