ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Σταματόπουλος – Φρούσιος: Η συνεργασία γεννά δύναμη

Σε αχτύπητο αυτοδιοικητικό δίδυμο για την διεκδίκηση χρηματοδοτήσεων και προγραμμάτων εξελίσσονται οι δύο δήμαρχοι της Κορινθίας

Δεν πάει πολύς καιρός που ο Κώστας Φρούσιος, δήμαρχος Νεμέας, ευχαρίστησε δημόσια τον Σπύρο Σταματόπουλο για τη μεγάλη βοήθειά του στην διεκδίκηση και χρηματοδότηση έργου αγροτικής οδοποιίας ύψους σχεδόν 2 εκατ. ευρώ, επιτυχία πολύ σημαντική για τον μικρότερο δήμο της Κορινθίας.

Σήμερα, πρώτη εργάσιμη του νέου έτους, οι δύο αυτοδιοικητικοί, ο Σπύρος Σταματόπουλος και ο Κώστας Φρούσιος, βρέθηκαν μαζί στο Υπουργείο Εσωτερικών για να υποβάλλουν νέες μελέτες για χρηματοδότηση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Σύμφωνα με την ανάρτηση του δημάρχου Σικυωνίων Σπύρου Σταματόπουλου εξ’ ονόματος του δήμου Σικυωνίων κατατέθηκαν δύο νέες προτάσεις:

Α. Χρηματοδότηση μελετών κατασκευής τριών φραγμάτων:

1) στο ΚΡΥΟΝΕΡΙ (ποταμό Ελισσώνα), στη θέση «Γκρόπιζα», με συμμετοχή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου

2) στο ΣΟΥΛΙ (ποταμό Κύριλλο) στη θέση «Λυσαρια-Ξεροπήγαδο»

3) στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ στη θέση «Κακαβούλα».

Β. Χρηματοδότηση για την αγορά 10 ηλεκτροκίνητων οχημάτων και 7 σταθμών ηλεκτροφόρτισης

Και οι δύο προτάσεις παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον.

Αφενός μεν, τα φράγματα στους τρεις χειμάρρους της περιοχής θα εξασφαλίσουν νερό για άρδευση, νερό που σε διαφορετική περίπτωση θα χανόταν στη θάλασσα. Είναι πολύ σημαντικό σε μια εποχή που οι υδάτινοι πόροι στην πατρίδα μας μειώνονται δραματικά να χρηματοδοτούνται και να υλοποιούνται έργα διαχείρισής τους με έμφαση στην αειφορία και την εξοικονόμηση πόρων. Για την τόσο σημαντική αυτή πρόταση, όπως σημειώνει ο δήμαρχος Σικυωνίων, σημαντική υπήρξε η συμβολή του υδρογεωλόγου Φάνη Χατούπη από το Κιάτο.

Αφετέρου, η αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων και η δημιουργία σταθμών ηλεκτροφόρτισης είναι μια άλλη πολύ σημαντική εξέλιξη στο θέμα της διαχείρισης ενέργειας και της εξοικονόμησης πόρων.

Ωστόσο, η πραγματική είδηση, είναι αυτή της συνεργασίας των δύο αυτοδιοικητικών της Κορινθίας, μιας συνεργασίας που γεννά δύναμη και ανοίγει ορίζοντες ανάπτυξης για τους δήμους Σικυωνίων και Νεμέας αντίστοιχα!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.