ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Νέα εποχή για τη διαχείριση απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

«Έπεσαν» οι υπογραφές στη ΣΔΙΤ – Τρέχει ο χρόνος για την υλοποίηση – Τι δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής

Το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω ΣΔΙΤ, υπογράφηκε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, από τον Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, το Διευθύνοντα σύμβουλο της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή κ. Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον ομόλογό του της Περιβαλλοντικής Πελοποννήσου κ. Γιώργο Αγραφιώτη στο αμφιθέατρο της ΕΝΠΕ στην Αθήνα.

Η Υπογραφή πραγματοποιήθηκε παρουσία του κ. Νίκου Παπαθανάση Αναπληρωτή Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιου για Ιδιωτικές Επενδύσεις και Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, του κ. Μανώλη Γραφάκου Γενικού Γραµµατέα Συντονισµού Διαχείρισης Αποβλήτων του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, του κ. Ορέστη Καβαλάκη Γ.Γ. Ιδιωτικών Επενδύσεων και Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Προέδρου του ΦοΔΣΑ Πελοποννήσου κ. Σταύρου Αργειτάκου, καθώς και του Βουλευτή Μεσσηνίας κ. Περικλή Μαντά, όπως επίσης και των Αντιπεριφερειαρχών Περιβάλλοντος κ. Ανδρέα Τσουκαλά και Αρκαδίας κ. Χρήστου Λαμπρόπουλου.

Η συνολική διάρκεια της σύμβασης είναι 28 χρόνια (διετής κατασκευαστική περίοδος και 26ετής περίοδος λειτουργίας), το ύψος της επένδυσης ανέρχεται σε 152.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 62.500.000 ευρώ προέρχονται από επιδότηση ΕΣΠΑ. Στο έργο αναμένεται να δημιουργηθούν 600 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευαστική περίοδο, 200 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας καθώς και μεγάλος αριθμός παράλληλων θέσεων εργασίας.

Μεταξύ άλλων ο κ. Νίκας δήλωσε πως «είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για την Περιφέρειά μας, για τους Πελοποννήσιους, καθώς μπήκε η τελική υπογραφή για την διαδικασία διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ» και ακόμα ότι «από την επομένη ημέρα ήδη της υπογραφής,  αρχίζει ο αγώνας για την κατασκευή των εργοστασίων και κυρίως για την απορρύπανση της Περιφέρειάς μας»

Ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής ανέφερε όσο αφορά το Νομό Κορινθίας –ευχαριστώντας παράλληλα τον Περιφερειάρχη – πως «λύνουμε επιτέλους το πρόβλημα των σκουπιδιών, θεωρούμε ιστορική την ημέρα της υπογραφής εφόσον θα τελειώσουν πλέον οι παράνομες χωματερές, οι ανεξέλεγκτες φωτιές, η ρύπανση του περιβάλλοντος αλλά ακόμα περισσότερο και ως απόρροια όλων των ανωτέρω, η επιβάρυνση της δημόσιας υγείας».

Κατηγορίες:ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.