ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Συνάντηση Αννίβα – Γκιολή για τα μεγάλα έργα του δήμου Βέλου-Βόχας

Συνεργασία και με τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας για την προώθηση σημαντικών ζητημάτων

Συνάντηση με το δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο πραγματοποίησε την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Αναστάσιος Γκιολής. Οι δύο άνδρες σε κλίμα φιλικό, συνεργάστηκαν στενά και με τις Τεχνικές Υπηρεσίες της ΠΕ Κορινθίας για έργα που γίνονται, δρομολογούνται και προγραμματίζονται το επόμενο διάστημα στο δήμο Βέλου-Βόχας και αφορούν:

Το μεγάλο ζήτημα της διάβρωσης των ακτών, για το οποίο υπογράφηκε η σύμβαση την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου. Το έργο που αφορά την ακτογραμμή της βόρειας Κορινθίας, στον Κορινθιακό κόλπο, έχει προϋπολογισμό 2.800.000€ και αναμένεται να δώσει λύσεις σε χρονίζοντα και πολύ σοβαρά προβλήματα διάβρωσης που απειλούν τις παράκτιες περιοχές.

Αντιπλημμυρικά έργα στο δήμο Βέλου-Βόχας αλλά και ευρύτερα σε όλο το Νομό Κορινθίας, δεδομένου ότι ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής έχει εξαρχής δώσει ιδιαίτερο βάρος στους καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων σε όλες τις περιοχές που έχουν αντιμετωπίσει κατά καιρούς πλημμυρικά φαινόμενα. Η αντιπλημμυρική θωράκιση αποτελεί σαφή προτεραιότητα για τον Τάσο Γκιολή και όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση άμεσα δημοπρατούνται κι άλλα έργα σε αυτή την κατεύθυνση.

Το έργο ασφαλτόστρωσης της Π.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών που ξεκινά τον προσεχή Μάρτιο και έχει προϋπολογισμό 1.700.000€. Για το έργο έχει εξασφαλιστεί έκπτωση 60%, για την οποία υπάρχει υπόσχεση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα ότι θα χρησιμοποιηθεί σε επιπλέον έργα στην Παλαιά Εθνική Οδό.

 Συντήρηση και σήμανση των επαρχιακών οδών Βραχάτι – Νεμέα και Κούτσι – Στιμάγκα προϋπολογισμού 1.200.000€. Πρόκειται για δύο οδικούς άξονες εξαιρετικά σημαντικούς τόσο για την σύνδεση της ενδοχώρας (Νεμέα) με την παραλιακή Κορινθία, όσο και για την ασφαλή και γρήγορη μετακίνηση των αγροτικών προϊόντων προς τις αγορές.

Γήπεδο Ζευγολατιού. Η μελέτη του έργου που αφορά σε έργα διαμόρφωσης είναι έτοιμη και ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 330.000€.

Αρδευτικό έργο ΤΟΕΒ Βέλου με προϋπολογισμό 2.200.000€ το οποίο έχει κατατεθεί για αξιολόγηση στο Περιφερειακό ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αρδευτικά έργα στις Κοινότητες Χαλκείου και Σουληναρίου, συνολικού προϋπολογισμού 400.000€ για τα οποία βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχετικός διαγωνισμός.

Το σημαντικό έργο των δύο κόμβων στην Παλαιά Εθνική Οδό Κορίνθου-Πατρών στο ύψος της Γράνας Ζευγολατιού και Νεκροταφείου Βραχατίου, τη μελέτη του οποίου εκπονεί ο δήμος Βέλου-Βόχας. Η κατασκευή των δύο αυτών κόμβων προϋπολογισμού 2.000.000€ αναμένεται να δώσει λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της περιοχής και να αυξήσει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας για πεζούς και οχήματα.

Τη διαμόρφωση της πλατείας στην Κοινότητα Μπολατίου. Το έργο έχει προϋπολογισμό 330.000€ και έχει ήδη δρομολογηθεί μετά την υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια.

Την αποκατάσταση της γέφυρας του χειμάρρου Ζαπάντη που βρίσκεται στην Κοινότητα Ζευγολατιού και είναι προϋπολογισμού 260.000€.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας συζήτησε εκτεταμένα με το δήμαρχο Βέλου-Βόχας το μεγάλο έργο της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου του Βραχατίου, έργο το οποίο σε προϋπολογισμό μπορεί να αγγίξει τα 4.000.000€ και στην εκπόνηση της μελέτης του οποίου, ο Τάσος Γκιολής μετέφερε την υπόσχεση του Περιφερειάρχη και εξέφρασε την προσωπική του δέσμευση για υποστήριξη και βοήθεια του δήμου στην εκπόνηση της μελέτης.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.