ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Στον περιφερειάρχη ο Αννίβας για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου του δήμου Βέλου-Βόχας

Συνάντηση στην Τρίπολη με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος με αντικείμενο  την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης του δήμου, ιδιαίτερα στην περιοχή Βραχατίου.

Το έργο, του οποίου η μελέτη ολοκληρώνεται άμεσα, θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Θυμίζουμε πως σε ό,τι αφορά την ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του αλιευτικού καταφυγίου Βραχατίου, έχει ήδη εγκριθεί το master plan από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας.

Συγκεκριμένα πέρυσι τον Φεβρουάριο, είχε ψηφιστεί ομόφωνα η εκπόνηση του Master Plan που αφορά την  χωροταξική ανάπλαση της χερσαίας ζώνης του λιμένος  Βραχατίου.
 Όπως αναφερόταν στο σκεπτικό της απόφασης,  µε το Master Plan εξασφαλιζόταν η ευκαιρία στο φορέα του έργου (∆ηµοτικό Λιµενικό Ταµείο Βόχας) να αναπτύξει το λιµένα µετά των συνοδών του εγκαταστάσεων και λειτουργιών συντεταγµένα µε βάση το συνταχθέν σχέδιο.

«Η δραστηριότητα του λιμανιού  παρουσιάζει βασικά µία σηµαντική έλλειψη που λειτουργεί ανασταλτικά στην παροχή ικανοποιητικού επιπέδου υπηρεσιών στους χρήστες της εγκατάστασης αλλά και στη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου του οικισµού Βραχατίου», σημειωνόταν στην απόφαση.

«Η έλλειψη των υφιστάµενων έργων επικεντρώνεται στην ανεπάρκεια των υποδοµών για την εξυπηρέτηση των χρηστών καθώς και στην αξιοποίηση της απαιτούµενης χερσαίας ζώνης για την υποστήριξη δραστηριοτήτων του λιµένα. Η έλλειψη αυτή έχει σαν συνέπεια τη δυσχέρεια της ανάδειξης και της εκµετάλλευσης του αλιευτικού καταφυγίου. Με την παρούσα µελέτη στοχεύεται η αποκατάσταση της έλλειψης αυτής, προτείνοντας ένα σχέδιο πλήρους αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης λιµένα και την ανάδειξη του ιδίου του αλιευτικού καταφυγίου.

Όσον αφορά στις χρήσεις γης, η μελέτη περιλαμβάνει χώρους αναγκαίους για τη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και του ∆ηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Βόχας, θέσεις στάθµευσης, χώρους πρασίνου – κοινόχρηστους χώρους», συμπλήρωνε η τότε απόφαση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.