ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορινθίας: Καταγγέλλει την απόλυση εργαζομένων στο ΠΡΟΚΕΚΑ Κορίνθου

Καταπέλτης η ανακοίνωση του συλλόγου που μιλά για άθλιες συνθήκες και καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων – Οι δύο από τις απολυμένες γυναίκες ήταν σε κατάσταση εγκυμοσύνης!

Με μια ανακοίνωση καταπέλτη ο Σύλλογος Ι/Υ Κορινθίας καταδικάζει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στο Προ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Τόσο για τους μετανάστες και πρόσφυγες, όσο και για τους εργαζόμενους του κέντρου.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση: «Το κράτος έχει παραδώσει την παροχή της αναγκαίας υγειονομικής περίθαλψης, τη ψυχολογική και κοινωνική στήριξη των μεταναστών σε ιδιώτες και συγκεκριμένα στην Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας, η οποία επιχορηγήθηκε και με περισσότερα από 7.000.000€. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο είχαν προσληφθεί 1 γιατρός, 1 διερμηνέας, 5 νοσηλευτές, 3 κοινωνικοί λειτουργοί, 1 διοικητικός και 1 επισκέπτρια υγείας.

Καταγγέλλουμε την απόλυση 4 εργαζομένων (1 διερμηνέας, 2 κοινωνικοί λειτουργοί και 1 ψυχολόγος), μεταξύ των οποίων και δύο γυναίκες που είχαν δηλώσει εγκυμοσύνη και ήταν σε αναστολή σύμβασης κατά τη διάρκεια της οποίας απαγορεύεται να απολυθούν. Η δικαιολογία που χρησιμοποίησε η εταιρεία είναι η ελλιπής χρηματοδότηση από την ΕΕ, τη στιγμή που η τροποποιητική προβλέπει τη λήξη της επιδότησης στις 31-12-2022.

Οι απολύσεις αυτές έρχονται να χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες περίθαλψης των προσφύγων και μεταναστών που κρατούνται στο Προ.ΚΕ.ΚΑ Κορίνθου. Αυτό επιβεβαίωσε με τραγικό τρόπο και η πρόσφατη αυτοκτονία του νεαρού μετανάστη.

Απαιτούμε:

  • Την άμεση επαναπρόσληψή τους.
  • Την άμεση καταβολή 2ου μισθού σε εργαζόμενους σε Προ.ΚΕ.Κ.Α, το οποίο ψηφίστηκε με ΦΕΚ στις 17/12/2019, ο οποίος έχει αποδοθεί μέχρι τον Ιούλιο 2020 και όχι έως τη λήξη τους έτους.
  • Η υγειονομική περίθαλψη των προσφύγων και των μεταναστών να είναι αποκλειστικά ευθύνη του κράτους.
  • Να δοθούν άμεσα, όλα τα απαραίτητα χαρτιά στους πρόσφυγες ώστε να μεταβούν στις χώρες που προορισμού τους. Να σταματήσει ο εγκλωβισμός τους στη χώρα μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.