ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Τρία στα τρία και μεγάλες ειδήσεις έφεραν οι συναντήσεις του Αννίβα

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας συναντήθηκε διαδοχικά με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τον υπουργό Εσωτερικών και τον υφυπουργό Περιβάλλοντος σφραγίζοντας συμφωνίες για μεγάλα έργα στην περιοχή του δήμου

Εβδομάδα σημαντικών συναντήσεων και συμφωνιών για μεγάλα έργα ήταν αυτή που πέρασε για τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο. Ο δήμαρχος σε διαδοχικές συναντήσεις του στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Υπουργείο Εσωτερικών και το Υπουργείο Περιβάλλοντος σφράγισε συμφωνίες για μεγάλα έργα που αναμένονται στην περιοχή του δήμου.

Αρχής γενομένης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, στην Τρίπολη όπου ο Αννίβας Παπακυριάκος συναντήθηκε με τον Παναγιώτη Νίκα την Τετάρτη 14 Απριλίου και είχαν γόνιμη συζήτηση και συνεργασία πάνω σε μια συνολική ατζέντα θεμάτων. Τα κυριότερα σημεία της συζήτησης συνοψίζονται στα εξής:

• Η συμφωνία με την περιφέρεια για την χρηματοδότηση του έργου της ολικής ανάπλασης χερσαίας ζώνης λιμένα Βραχατίου. Ένα έργο που θα αλλάξει όλη την εικόνα του Βραχατίου δίνοντας τεράστια αναπτυξιακή ώθηση στην περιοχή του Δήμου Βέλου Βόχας.

• Συμφωνία για την αναγκαιότητα και χρηματοδότηση του αρδευτικού έργου στην κοινότητα του Βέλου, το οποίο θα καλύψει τεράστιες ανάγκες της αγροτικής καλλιέργειας.

• Σημαντικές βελτιώσεις στην οδοποιία α) στην Π.Ε.Ο (παλαιά εθνική οδό) β) Βραχάτι-Ζευγολατιό -Χαλκί)

Αντιδιαβρωτικές παρεμβάσεις στο Βραχάτι-Κοκκώνι-Νεράντζα

Στο υπουργείο Εσωτερικών

Ακολούθησε συνάντηση του δημάρχου Βέλου Βόχας κ. Αννίβα Παπακυριάκου με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και τον Υφυπουργό Έρευνας και Τεχνολογίας κ. Χρίστο Δήμα την Πέμπτη 15 Απριλίου.

Η συζήτηση αφορούσε κυρίως το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και τις συνολικές προτάσεις που έχει καταθέσει ο Δήμος Βέλου Βόχας, όπως και άλλες ανάγκες του Δήμου.

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας εμφανίζεται σίγουρος για το διαφαινόμενο πλαφόν στο πρόγραμμα έχοντας καταθέσει ολοκληρωμένες ώριμες μελέτες – προτάσεις, οι οποίες πληρούν τα όρια του προγράμματος, και αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης με τον Υπουργό από τον οποίον υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες αποδεκτές.

Οι προτάσεις αφορούν:

1. Έργα ύδρευσης που αφορούν κυρίως στις κοινότητες Ζευγολατιού, Βραχατίου, Βέλου, Κοκκωνίου, Βοχαϊκού

2. Πράσινες γωνιές ανακύκλωσης

3. Αγροτική οδοποιία 700.000,00 € – έχει ήδη εγκριθεί –

4. Αποπεράτωση Δημαρχείου στο Ζευγολατιό συνολικού ύψους 2.950.000,00€  – έχει ήδη εγκριθεί –

5. Προτάσεις smart cities

6. Προτάσεις ηλεκτροκίνησης (αυτοκίνητα-σταθμοί φόρτωσης)

7. Βελτιώσεις σχολείων – αθλητικών χώρων

8. Αντισεισμική προστασία. Αφορά τη δεύτερη φάση ελέγχου καθώς ο δήμος Βέλου-Βόχας είναι από τους ελάχιστους Δήμους που έχει ολοκληρώσει την α΄ φάση

9. Προτάσεις Ελλάδα 2021-Πολιτισμός

Ο Αννίβας Παπακυριάκος δήλωσε ικανοποιημένος με τη συζήτηση με τον υπουργό κ. Πέτσα, ο οποίος φαίνεται ξεκάθαρα ότι γνωρίζει άψογα τα θέματα της αυτοδιοίκησης και ευχαρίστησε τον κ. Δήμα για την σημαντική συμπαράσταση.

Στο υπουργείο Περιβάλλοντος

Μία από τις σημαντικότερες συναντήσεις για ένα έργο επιδίωξη δεκαετιών για την περιοχή του δήμου Βέλου-Βόχας, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Απριλίου στο υπουργείο Περιβάλλοντος με τον υφυπουργό Νίκο Ταγαρά και τους δημάρχους Κορινθίων Βασίλη Νανόπουλο και Λουτρακίου Γιώργο Γκιώνη.

Εντός των προσεχών ημερών, όπως ενημέρωσε ο Υφυπουργός κ. Νίκος Ταγαράς, επίκειται η έγκριση χρηματοδότησης ύψους 61.556.000 εκατ. ευρώ εκατομμυρίων ευρώ για το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων Βόχας-Άσσου-Λεχαίου

Η άψογη συνεργασία του Υφυπουργού με τους Δημάρχους καθώς επίσης και των υπηρεσιακών παραγόντων απέδωσε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Κορινθία, για τον Δήμο Βέλου-Βόχας για όλους τους δημότες.

Ένα τεράστιο έργο συνολικά για την Κορινθία, το οποίο στο δήμο Βέλου-Βόχας αφορά την κατασκευή των εσωτερικών δικτύων ακαθάρτων των οικισμών Βραχατίου και Ζευγολατιού.

Ένα έργο που θα συμβάλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας όπως και στη συνολική ανάπτυξη της περιοχής.

Ταυτόχρονα συζητήθηκαν θέματα α) για μελέτες που τρέχουν για τη διάβρωση σε όλες τις ακτές της Κορινθίας β) για θέματα γενικού πολεοδομικού σχεδιασμού και γ) για ολοκλήρωση μελετών αντιπλημμυρικής προστασίας

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον κ. Ταγαρά, τους Δημάρχους κ. Νανόπουλο, κ. Γκιώνη καθώς και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την άψογη συνεργασία, που υπήρξε όλο αυτό το διάστημα με αποτέλεσμα την επίτευξη της ένταξης ενός τεράστιου αναπτυξιακού έργου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.