ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Χρυσούλα Ζαχαροπούλου: Μια Κιατανιώτισσα πρόεδρος παγκόσμιου συμβουλίου του Π.Ο.Υ.

Η κόρη του δημοτικού συμβούλου Σικυωνίων, Νίκου Ζαχαρόπουλου εξελέγη ομόφωνα πρόεδρος σε ένα νευραλγικό συμβούλιο που στοχεύει στη διασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στον εμβολιασμό κατά της Covid-19 – Μεγάλη τιμή για το Κιάτο η παγκόσμια δράση της, το ήθος, η αξιοπρέπεια και οι διακρίσεις της

Με ομόφωνη πρόταση των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  η Ευρωβουλευτής της Γαλλικής Δημοκρατίας Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, Αντιπρόεδρος Επιτροπής Ανάπτυξης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Εισηγήτρια για τη νέα στρατηγική Ε.Ε.- Αφρικής,  εξελέγη Πρόεδρος, με συμπροεδρία, του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου  της COVAX, στο εμβληματικό πρόγραμμα τουWHO-Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η COVAX είναι μια παγκόσμια πρωτοβουλία του Π.Ο.Υ. που στοχεύει στη διασφάλιση δίκαιης πρόσβασης στον εμβολιασμό κατά του Covid 19 σε όλους τους πολίτες, σε [200] Χώρες.

Ο εμβολισμός των πολιτών, ανδρών και γυναικών ισότιμα, των φτωχότερων χωρών, αποτελεί προτεραιότητα για την υγεία και τη δικαιοσύνη.

Η αλληλεγγύη και η ίση πρόσβαση σε ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια για όλους τους πολίτες, ιδιαίτερα των φτωχότερων κρατών,  αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την Ευρώπη.

Η τιμή για την Χρυσούλα Ζαχαροπούλου, που επικράτησε στην ψηφοφορία του υποψήφιου της Αγγλίας David Nabarro, και της  υποψηφίας της Νορβηγίας, Arne Sannes Bjørnstad είναι μεγάλη, όσο και η δική της ευθύνη, να συμβάλει στην ανοσιοποίηση  από το Covid 19 των πολιτών του κόσμου.

Από τη θέση της Προέδρου, της COVAX, με συμπρόεδρο τον Υπουργό Υγείας της Κολομβίας Fernado Louis, θα υπηρετήσει τις οικουμενικές και πανανθρώπινες αξίες στις οποίες πιστεύει. Με την εμπειρία της και τις σχέσεις της με τις  [92] Χώρες Α.Κ.Ε.  θα διασφαλίσει την δίκαιη κατανομή και παράδοση των εμβολίων.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursoula von den Leyen, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli αφού συνεχάρησαν την νέα Πρόεδρο, δήλωσαν ότι βασίζονται σ αυτή, για να διασφαλιστεί η καθολική και δίκαιη πρόσβαση όλων των πολιτών, πλουσίων και φτωχών χωρών, στα εμβόλια.

Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού Κρατών  Αφρικής, Καραϊβικής και Ειρηνικού [[OACPS] Georges Rebelo Pinto Chikoti, αφού επικροτεί την εκλογή της Προέδρου της COVAX, υποψήφιας της Ε.Ε.,  δήλωσε ότι «η Χρυσούλα Ζαχαροπούλου αντιπροσωπεύει τις αξίες που πιστεύουμε  και είναι ιδανική για αυτήν την θέση, αυτή τη στιγμή».

Όλα τα παραπάνω οι διακρίσεις, το ήθος και οι επιτυχίες της Χρυσούλας Ζαχαροπούλου περιποιούν μεγάλη τιμή για τη γενέτειρά της το Κιάτο και αποτελούν δικαίως, πηγή περηφάνιας για όλους τους συμπατριώτες της, την οικογένειά της και κυρίως τον πατέρα της, Νίκο Ζαχαρόπουλο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.