ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Σπύρος Σταματόπουλος: Διεκδικώντας πάντα την κορυφή!

Στους βράχους του Γαβριά στον Ασπρόκαμπο ο δήμαρχος Σικυωνίων έβαλε στόχο την κορυφή όχι του αυτοδιοικητικού πεδίου αυτή τη φορά, αλλά του αναρριχητικού!

Αδιαμφησβήτητα ο δήμαρχος Σικυωνίων, Σπύρος Σταματόπουλος θεωρείται από τους δημάρχους πανελλαδικά, που έχουν κατακτήσει πολλές πρωτιές και έχουν αναρριχηθεί σε πολλές συμβολικές «κορυφές» στο αυτοδιοικητικό πεδίο.

Όπως φαίνεται όμως αποφάσισε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του και στο αμιγώς αναρριχητικό πεδίο και συγκεκριμένα να δοκιμάσει τις νέες διαδρομές που χαράσσονται από το δήμο Σικυωνίων στο βράχο του Γαβριά, στον Ασπρόκαμπο Στυμφαλίας.

Ο Σπύρος Σταματόπουλος, άνετος στην αναρρίχηση, σταμάτησε και για μία selfie στη μέση της διαδρομής, μαζί με τον έμπειρο αναρριχητή και ορειβάτη Άρη Θεοδωρόπουλο.

Τα αναρριχητικά πεδία του δήμου Σικυωνίων

Εδώ και μερικά χρόνια, στην αναπτυξιακή ατζέντα του δήμου, στο κομμάτι τουρισμός έχουν επενδυθεί δράσεις και έχουν δοθεί χρηματοδοτήσεις για τη διάνοιξη αναρριχητικών διαδρομών σε Στυμφαλία και Φενεό. Η εξωστρέφεια και προώθηση των υπαίθριων δραστηριοτήτων στις ορεινές και ημιορεινές περιοχές του δήμου, αποτελούν σημεία αιχμής για την ενίσχυση εναλλακτικών μορφών τουρισμού που ήδη αποδίδουν καρπούς.

Η αρχή έγινε από το βράχο Φρύγανη και το «αδελφάκι» του, το Μύλο, στο Κεφαλάρι όπου ο Άρης Θεοδωρόπουλος με την ομάδα του επιμελήθηκαν και διάνοιξαν διαδρομές διάφορων βαθμών δυσκολίας.

Ακολούθησαν και νέες διαδρομές σε Φρύγανη και Μύλο, αλλά και στον Ταρσό Φενεού και τελευταία στη Δροσοπηγή Στυμφαλίας. Χθες με την ανάρτηση του δημάρχου Σικυωνίων έγινε γνωστή η είδηση ότι διανοίγονται κι άλλες διαδρομές στον Γαβριά Ασπροκάμπου.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνεται από το Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού – Experience Corinthia «δημιουργείται σταδιακά έναcluster από διαφορετικά αναρριχητικά πεδία στην περιοχή της Στυμφαλίας – Φενεού, με διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας και ομορφιάς.
Έτσι ώστε οι αναρριχητές να έχουν πολλές και διαφορετικές επιλογές, αλλά και επιπλέον λόγους για να ξαναέρθουν στην περιοχή μας, μιας και θα έχουν επιπλέον διαδρομές να ανακαλύψουν.
Και εδώ αξίζει να τονίσω, ότι ο κ.Σπύρος Σταματόπουλος, δήμαρχος Σικυωνίων, και η δημοτική αρχή, καθώς και η τοπική δημοτική κοινότητα (Nikos Karaxontzitis), όχι μόνο ενδιαφέρθηκαν για την ανάπτυξη των θεματικών μορφών τουρισμού στην περιοχή, αλλά το κάνουν και πράξη, εξελίσσοντας και αναπτύσσοντας την αρχική πρωτοβουλία του 2017 του Experience Corinthia σε συνεργασία με τη δημοτική αρχή, φορείς, επιχειρήσεις και συλλόγους της περιοχής, στο συλλογικό εγχείρημα Climb Frygani – Αναρριχητικό πεδίο Φρύγανη.

Και έτσι πλέον, με τη σφραγίδα του Άρη Θεοδωρόπουλου και της δημοτικής αρχής του Δήμου Σικυωνίων, οι υποδομές για ανάπτυξη αειφόρων μορφών τουρισμού στην περιοχή μας, που συμβάλλουν και στην τοπική ανάπτυξη, πολλαπλασιάζονται!»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.