ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Φάνης Κουρεμπές: Χρειάζονται γενναία μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας και για τους αγρότες

Ο πρώην πρόεδρος του ΕΛΓΑ σε κοινές δηλώσεις του με τον βουλευτή Σταύρο Αραχωβίτη αναλύουν το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την επανεκκίνηση και της αγροτικής οικονομίας

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία είναι τεράστιες και καταστροφικές και οφείλονται στην αλλοπρόσαλλη διαχείρισή της από την κυβέρνηση της ΝΔ και τις εφαρμοζόμενες ακραία νεοφιλελεύθερες πολιτικές, σημειώνουν σε κοινή δήλωσή τους ο Σταύρος Αραχωβίτης τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και ο Φάνης Κουρεμπές, συντονιστής του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

«Η έξοδος από την κρίση», συνεχίζουν «αυτή απαιτεί δραστικά και γενναία μέτρα που θα στοχεύουν στην πραγματική οικονομία και στον επαγγελματία, τον εργαζόμενο, τον αγρότη. Το σχέδιο του Ταμείου Ανάκαμψης, που παρουσίασε πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση, δεν λύνει κανένα πρόβλημα, γιατί απλώς μοιράζει χρήματα στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Αυτό έχει μάθει και αυτό κάνει.

Αντίθετα, το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που παρουσίασε ο πρόεδρος, Αλέξης Τσίπρας, απαντάει στα ερωτήματα του παραγωγικού κόσμου της χώρας και αποτελεί τη μοναδική προοπτική επανεκκίνησης της οικονομίας με επίκεντρο τον άνθρωπο.

Το σχέδιο εκτείνεται σε τρεις βασικούς πυλώνες:

Ο πρώτος πυλώνας αφορά την ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες μιας νέας γενιάς ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε τον καιρό της πανδημίας. Περιλαμβάνονται και το χρέος προς το Δημόσιο και το χρέος προς τις τράπεζες.

Ο δεύτερος πυλώνας αφορά την ενίσχυση της ρευστότητας του παραγωγικού κόσμου.

Ο τρίτος πυλώνας της πρότασής μας αποτελεί ένα μόνιμο ολιστικό πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Στο επίκεντρό του η κατάργηση του ακραία αντικοινωνικού Πτωχευτικού Νόμου της ΝΔ και η προστασία της πρώτης κατοικίας.

Τα μέτρα των τριών αυτών πυλώνων αφορούν μέχρι την τελευταία τους λέξη όλους τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα. Τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους, τους αλιείς.

Το σχέδιό μας, τέλος, ενσωματώνει, πλέον των παραπάνω, ειδικές μέριμνες για τον αγροτικό κόσμο.

Συγκεκριμένα:

* Την πλήρη υπαγωγή στις παραπάνω ρυθμίσεις των αγροτικών χρεών που βρίσκονται σε ειδικούς εκκαθαριστές – όπως η πρώην Αγροτική Τράπεζα.

* Την ειδική προστασία των παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων που είναι απαραίτητα για τον βιοπορισμό των αγροτών έναντι οποιασδήποτε ρευστοποίησης.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ο αγροτικός κόσμος αποτελεί πυλώνα επανεκκίνησης της οικονομίας. Δεν θα επιτρέψουμε να χαθεί ούτε μία αγροτική εκμετάλλευση, όσο μικρή και αν είναι», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.