ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

11 χρόνια «Γαλάζια Σημαία» σε Κοκκώνι και Βραχάτι

Ο Δήμος Βέλου-Βόχας λαμβάνει επί 11 συναπτά έτη την βράβευση αυτή για τις παραλίες του κι αυτό είναι επιστέγασμα σημαντικής δουλειάς και προτεραιοτήτων

Συμπληρώθηκαν φέτος 11 χρόνια κατά τα οποία, χωρίς διακοπή, κάθε χρόνο, ανελλιπώς, ο Δήμος Βέλου Βόχας βραβεύεται με 2 γαλάζιες σημαίες για τις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου. Το πρόγραμμα «Γαλάζια Σημαία» το οποίο αποτελεί διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας των ακτών, ως θεσμός ξεκίνησε το 1987 και έχει αξιολογηθεί ως σημαντική παράμετρος για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής του δήμου Βέλου-Βόχας.

Είναι κατανοητό βέβαια, ότι το γεγονός ότι ο δήμος Βέλου-Βόχας λαμβάνει επί 11 συναπτά έτη την βράβευση αυτή για τις παραλίες του είναι επιστέγασμα σημαντικής δουλειάς και προτεραιοτήτων.

Φέτος, στις παραλίες του δήμου πραγματοποιήθηκαν, όπως κάθε χρόνο, εργασίες επισκευών και συντήρησης από τα  συνεργεία των τεχνικών υπηρεσιών, σε συνεργασία με το δημοτικό λιμενικό ταμείο Βόχας, προκειμένου να είναι έτοιμες να υποδεχθούν τους δημότες αλλά και τους επισκέπτες την καλοκαιρινή περίοδο.

Πιο συγκεκριμένα πραγματοποιήθηκαν εργασίες ελαιοχρωματισμών (παγκάκια, ρείθρα πεζοδρομίων),  επισκευή και συντήρηση στις ντουζιέρες, καλλωπισμός – κλάδεμα δέντρων, τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος (κάγκελο) για την προστασία  πεζών, πρασίνου και παραλιακού πεζόδρομου, ενώ τις επόμενες ημέρες ολοκληρώνεται η διαμόρφωση προστατευμένου χώρου για τα γήπεδα beach volley.

Για ακόμη μία χρονιά στη διάθεση των δημοτών αλλά και των επισκεπτών του δήμου Βέλου-Βόχας βρίσκονται τα 2 αμαξίδια θαλάσσης στις  καθορισμένες θέσεις τόσο στις παραλίες Βραχατίου και Κοκκωνίου.

Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Βόχας και ο Δήμος Βέλου-Βόχας  από κοινού έχουν προβεί στην κατασκευή ειδικών διαδρόμων με σκοπό την πρόσβαση στη θάλασσα και τα ντουζ.

Ο παραπάνω εξοπλισμός διατίθεται καθημερινά από τις 10.00 π.μ. -13.00 και από τις 17.00 -20.00 και κατόπιν επικοινωνίας στα τηλέφωνα:

  • 6946236303 Δαληβίγκας Γιώργος – Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Βόχας
  • Επίσης καθημερινά από τις 10.00 π.μ. – 18.00 εξυπηρετεί ο ναυαγοσώστης που βρίσκεται στο Βραχάτι
  • 2741360520 – Γραφείο Δημάρχου (ώρες λειτουργίας του Δήμου 7.00-15.00)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.