ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Διάβρωση ακτών: Ευχαριστίες από την «Αναγέννηση Βραχατίου»

Ένα πάγιο αίτημα του συλλόγου «Αναγέννηση Βραχατίου» ικανοποιείται με την έναρξη των εργασιών αντιμετώπισης της διάβρωσης των ακτών και της ανάπλασης της οδού Λαζανά στο Βραχάτι.

Ο Σύλλογος δεν κρύβει την ικανοποίησή του και με ανακοίνωσή του ευχαριστεί ιδιαίτερα τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, αλλά και τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρει:

«Ευχάριστα νέα για τα μέλη του Συλλόγου μας, αλλά και για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής Βραχατίου, γιατί ένα σοβαρότατο πρόβλημα που μας απασχολούσε όλους επί χρόνια παίρνει το δρόμο της επίλυσης. Επιτέλους η Παραλιακή οδός Λαζανά Βραχατίου από το ύψος του Πολυκαταστήματος Λουμάνη – Κρητικού πρόκειται να διασφαλιστεί από τις διαβρώσεις της θάλασσας και ο δρόμος να αποδοθεί όπως επιβάλλεται ασφαλής στην κυκλοφορία και την εικόνα της περιοχής.

Ήδη από τη Δευτέρα  14 Ιουνίου 2021 εγκαταστάθηκε ο εργολάβος του έργου δαπάνης 2,8 εκατομμυρίων ευρώ. Προβλέπεται να εγκυβωτιστεί ο δρόμος μέχρι τα όρια του Κάτω Άσσου, με πεζοδρόμιο πλάτους δύο μέτρων και μελλοντικό ηλεκτροφωτισμό.

Μία μακροχρόνια επικίνδυνη ασχήμια στην παραλία της Σαμούτανης Βραχατίου παίρνει τέλος εποχής.

Τα αλλεπάλληλα αιτήματα και η συνεισφορά του Διοικητικού μας Συμβουλίου εισακούστηκαν από τις αρμόδιες Αυτοδιοικητικές Αρχές.

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. Ευχαριστούμε

τον Δήμαρχο Βέλου Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο για τις επίμονες προσπάθειες επίλυσης του προβλήματος, τον Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου Αρμόδιο για την Κορινθία Αναστάσιο Γκιολή και τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου γιατί επέδειξαν υπεύθυνη ευαισθησία, εργάστηκαν, προώθησαν και ενέκριναν το θέμα χρηματοδότησης του έργου.Αναμένουμε την ολοκλήρωσή του».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.