ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δικαίωση Αννίβα τα έργα για την αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας επί σειρά ετών “κυνηγούσε” το έργο μέσω της περιφερειακής αρχής

Η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών του νότιου Κορινθιακού, των ακτών δηλαδή των δήμων της Κορινθίας αποτελεί αναμφισβήτητα ένα μείζον ζήτημα, το οποίο επί σειρά ετών μονοπωλούσε σχεδόν, τόσο τις στήλες της επικαιρότητας όσο και την ατζέντα των συζητήσεων των δημάρχων με την περιφερειακή αρχή.

Μεταξύ αυτών, θυμόμαστε όλοι την αγωνία και την ένταση με την οποία έβαζε το θέμα ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος σε κάθε ευκαιρία, αφού στο δήμο του παρατηρούνται σημαντικά προβλήματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος σε πολλές περιπτώσεις είχε αναλύσει τρία σημεία πουήταν και παραμένουν πολύ επικίνδυνα:

  • Ένα τμήμα 800 περίπου μέτρων μέτρων στο ανατολικό Βραχάτι, δηλαδή στη Σαμούτανη, όπου έχει «φαγωθεί» ο δρόμος και είναι επικίνδυνο για τα διερχόμενα οχήματα,
  • Ένα κομμάτι δρόμου 500 μέτρων περίπου στο Κοκκώνι και κάτω από το παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο, όπου έχουν δημιουργηθεί υπόσκαφα φαγώματα
  • Και ένα τρίτο κομμάτι δρόμου στο ύψος του παλιού ξενοδοχείου «Άντζελα» επίσης στο Κοκκώνι, όπου η θάλασσα έχει εισχωρήσει σημαντικά και κινδυνεύει να καταστρέψει ακόμη και το δρόμο.

Ποιος δεν θυμάται τις αλλεπάλληλες επισκέψεις, τις πιέσεις και τις δηλώσεις του δημάρχου Βέλου-Βόχας στην Περιφέρεια – τόσο στην εποχή Τατούλη, όσο και στην παρούσα περίοδο Νίκα – στην προσπάθειά του να βρει λύσεις στο πρόβλημα, δεδομένου ότι η νομοθεσία δεν δίνει το δικαίωμα στο δήμο τον ίδιον να επέμβει.

Τελικά, οι φωνές και οι εκκλήσεις του φαίνεται ότι εισακούστηκαν από την περιφερειακή αρχή Νίκα και τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή και έτσι τον περασμένο Φεβρουάριο ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας έκανε αυτοψία στις προαναφερθείσες περιοχές, διαπιστώνοντας ιδίοις όμμασι το μεγάλο πρόβλημα.

Εν τω μεταξύ η Περιφέρεια είχε ήδη δημοπρατήσει το μεγάλο έργο των 2,8 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση της ακτογραμμής του Κορινθιακού κόλπου σε όλο το μήκος της Κορινθίας, ωστόσο κατά τη διάρκεια της αυτοψίας που έγινε συνοδεία του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου και των αντιδημάρχων Σιάχου και Ράπτη, αναγνωρίστηκε η τεράστια ανάγκη να ξεκινήσει το έργο από αυτά τα τρία σημεία τα οποία είχαν καταστεί επικίνδυνα για διέλευση πεζών και οχημάτων.

Με αυτά τα δεδομένα προχθές 15 Ιουνίου 2021, οι εργασίες ξεκίνησαν από τις ανατολικές ακτές του Βραχατίου, όπου όπως αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο μας, επί τόπου βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Τάσος Γκιολής αλλά και ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος.

Η έναρξη των εργασιών αναμφισβήτητα αποτελεί το επιστέγασμα της δικαίωσης Αννίβα, του μακρού και επίμονου αγώνα του για την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου έργου, που θα προστατέψει αφενός το οδικό δίκτυο και τις υποδομές στην περιοχή, αφετέρου τις περιουσίες των πολιτών που κινδυνεύουν από τη διαρκή διάβρωση.

Ουσιαστικός για άλλη μια φορά και αποτελεσματικός με έναν αθόρυβο τρόπο, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας δεν παραλείπει να τονίσει ότι η διάβρωση των ακτών στον Κορινθιακό αποτελεί ένα μείζον ζήτημα που πρέπει να λυθεί συνολικά για όλο το μήκος των ακτών του και όχι αποσπασματικά.

Και ενώ οι εργασίες αυτές οπωσδήποτε θα ανακουφίσουν και θα προστατέψουν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, καλό είναι να μην ξεχνάμε ότι έχουν πεπερασμένο χρόνο ζωής, δίνουν όμως το απαραίτητο χρονικό περιθώριο ώστε να εφαρμοστούν λύσεις μακροπρόθεσμες και πιο αποτελεσματικές για τη συνολική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.