ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Πάνω από 5 εκατ. ευρώ σε αποκαταστάσεις και ασφαλτοστρώσεις οδών

Δρόμοι σε όλες τις κοινότητες ασφαλτοστρώνονται αλλάζοντας την όψη του δημοτικού και αγροτικού οδικού δικτύου και παρέχοντας γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση σε επισκέπτες και κατοίκους

Στο δήμο Βέλου-Βόχας τα τελευταία δύο χρόνια υλοποιείται ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου. Χιλιόμετρα δημοτικών και αγροτικών οδών αποκαταστάθηκαν και στρώθηκαν με νέους ασφαλτοτάπητες εξασφαλίζοντας τους κατοίκους γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση στα σπίτια, στα χτήματα και στις περιουσίες τους.

Η βελτίωση του οδικού δικτύου αναμφίβολα είναι  ένα αυτονόητο ζήτημα καθημερινότητας, οδικής ασφάλειας και εν τέλει αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων και επισκεπτών που οφείλει να αντιμετωπίσει και να διεκπεραιώσει κάθε δημοτική αρχή.

Η υλοποίηση όμως ενός τέτοιου έργου, σαν αυτό που λαμβάνει χώρα τα τελευταία δύο χρόνια στο δήμο Βέλου-Βόχας, το οποίο αφορά σε τόσο εκτεταμένες παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις, δεν είναι το σύνηθες και οπωσδήποτε, όπως είναι αντιληπτό δεν μπορεί να γίνει  με τα πενιχρά οικονομικά μέσα από τα ταμεία του δήμου, ούτε με πρόχειρα πασαλείμματα και μπαλώματα.

Απαιτούνται γενναίες χρηματοδοτήσεις η εξασφάλιση των οποίων, είναι ένα βάρος στις πλάτες του δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, το οποίο φαίνεται ότι φέρνει σε πέρας με ιδιαίτερη επιτυχία, αφού πάνω από 5 εκατ. ευρώ έχουν εκταμιευθεί ή εξασφαλιστεί γι’ αυτό το σκοπό.

Όπως επεσήμανε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ανδρέας Σιάχος έχουν ήδη υλοποιηθεί έργα αποκατάστασης οδικού δικτύου προϋπολογισμού 3.380.000€ και υπολείπεται να υλοποιηθούν επιπλέον έργα 2 εκατ. ευρώ περίπου.

Και η αλήθεια είναι ότι το εκτεταμένο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων που υλοποιείται σε όλες τις κοινότητες έχει αλλάξει ριζικά την όψη σε δεκάδες δρόμους, που έγιναν σύγχρονοι και πιο ασφαλείς, απαλλαγμένοι από τις λακκούβες και τη φθορά δεκαετιών.

Κι αυτό δεν είναι αυτονόητο. Αυτονόητο μπορεί να είναι ότι οι δημοτικές υπηρεσίες οφείλουν να αποκαταστήσουν ζημιές του οδοστρώματος, που είναι επικίνδυνες για τη δημόσια ασφάλεια, όπως λακκούβες, σπασίματα και φθορές, η αποκατάσταση, όμως η ασφαλτόστρωση ενός τόσο εκτεταμένου δικτύου δημοτικών και αγροτικών οδών είναι το υπερβάλλον, είναι το αποτέλεσμα στοχευμένης προσπάθειας για την βελτίωση της καθημερινότητας και της οδικής ασφάλειας.

Βέβαια, εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και υπάρχουν οπωσδήποτε δρόμοι σε όλο το δήμο Βέλου-Βόχας που πρέπει να αποκατασταθούν και να ασφαλτοστρωθούν. Είναι αναμφίβολα στους σχεδιασμούς της δημοτικής αρχής να υλοποιηθούν τα αντίστοιχα έργα αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, όπως σημείωσε και ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Σιάχος στις προαναφερόμενες δηλώσεις του, είναι απόρροια της άριστης συνεργασίας που υπάρχει με το Υπουργείο Υποδομών, την Περιφέρεια, τον περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα και κυρίως τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή.

Από την άλλη, οι λιγοστές αντιπολιτευτικές φωνές που προσπαθούν να υποβαθμίσουν το μεγάλο αυτό έργο στην κατηγορία του αυτονόητου μάλλον άκαιρες είναι και άτοπες και οπωσδήποτε δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις. Γιατί όλοι και ειδικά αυτοί που έχουν ασχοληθεί με την αυτοδιοίκηση, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η εξασφάλιση 5 εκατομμυρίων ευρώ για την ασφαλτόστρωση οδών, απέχει παρασάγγας από το «αυτονόητο» και αποτελεί μια επιτυχία που αν δεν «αντέχουν» να την αναγνωρίσουν, τουλάχιστον μπορούν σιωπηρά να την αποδεχτούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.