ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

“Άνοιξε” το σχήμα της διοίκησης ο Αννίβας Παπακυριάκος – Όλες οι αλλαγές στα πρόσωπα

Με πέντε αντιδημάρχους και τέσσερις εντεταλμένους συμβούλους θα λειτουργεί στο εξής ο δήμος Βέλου-Βόχας

Ησυμπλήρωση των δύο χρόνων της τρίτης θητείας του Αννίβα Παπακυριάκου σήμανε την διεύρυνση του σχήματος διοίκησης του δήμου Βέλου-Βόχας και την απαρχή μιας περιόδου με πέντε αντιδημάρχους και τέσσερις εντεταλμένους συμβούλους που μοιράζονται τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα.

Οι αλλαγές στο σχήμα διοίκησης ξεκίνησαν με τις αναγκαστικές αλλαγές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου, δύο μήνες πριν τη λήξη της κανονικής θητείας τους. Η παραίτηση Καμπίτη από τη μία, αλλά και η παραίτηση Σδράλη από την άλλη, για λόγους ανεξαρτητοποίησης η πρώτη και για λόγους ανάληψης χαρτοφυλακίου αντιδημαρχίας η δεύτερη, αποτέλεσαν τη θρυαλλίδα των εξελίξεων.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Ο Βασίλης Τρωγάδης μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος οικονομικών και διοικητικών υπηρεσιών του δήμου Βέλου-Βόχας, μετά από 11 χρόνια που υπηρέτησε πιστά αυτόν τον ρόλο, με απόφαση δημάρχου αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Σδράλη.

Ο Μιχάλης Σδράλης, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου μέχρι πρότινος, ανέλαβε μια από τις πιο καίριες και νευραλγικές αντιδημαρχίες: Τα Οικονομικά είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της λειτουργίας του δήμου Βέλου-Βόχας και η επιλογή του δημάρχου να τον τοποθετήσει σ’ αυτή τη θέση δείχνει πολλά για το κλίμα εμπιστοσύνης και συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ τους.

Ο νέος αντιδήμαρχος θα έχει αποκλειστικό χαρτοφυλάκιο τα οικονομικά, καθώς το κομμάτι της Διοίκησης έχει πλέον αναλάβει η νέα Γενική Γραμματέας του Δήμου, Νάντια Δημητρίου.

Ταυτόχρονα, οι αλλαγές στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ολοκληρώθηκαν με την ψήφιση του Νίκου Περρή ως γραμματέα, μετά την ανεξαρτητοποίηση του Γιώργου Καμπίτη και την, εκ νόμου, παραίτησή του από τα καθήκοντα του προέδρου.

Οι υπόλοιποι αντιδήμαρχοι

Στο πεδίο των αντιδημάρχων εκτός από την αλλαγή του Βασίλη Τρωγάδη με τον Μιχάλη Σδράλη, τα υπόλοιπα πρόσωπα έμειναν ως είχαν, δηλαδή: Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού, Τεχνικών Έργων και Μελετών: Ανδρέας Σιάχος, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υποδομών: Θοδωρής Ράπτης και αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης: Δημήτρης Τριανταφύλλου.

Στις προαναφερόμενες αντιδημαρχίες προστέθηκε και μία πέμπτη, άμισθη: Αυτή της Τοπικής Οικονομίας, Συντονισμού, Ανάπτυξης και Πολιτισμού-Παιδείας την οποία ανέλαβε ο Νίκος Ρόζος.

Οι εντεταλμένοι σύμβουλοι

Επιπλέον, ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος αξιοποίησε τη δυνατότητα που του παρέχει ο νόμος να ορίσει εντεταλμένους συμβούλους – στους οποίους ειρήσθω εν παρόδω, δεν αποδίδεται αντιμισθία – έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο της δημοτικής αρχής.

Τα νέα πρόσωπα, οι δράσεις και αρμοδιότητές τους έχουν ως εξής:
Τριανταφύλλου Κώστας: Ηλεκτροφωτισμού και Αθλητισμού
Μαστοράκος Άγγελος: Υποδομών Δήμου και Προστασίας Ζώων
Γκατζογιάννης Δημήτρης: Παρακολούθησης Νομικών Θεμάτων και Πολιτικής Ασφάλειας
Καλλίρη Μαρία: Κοινωνικής Προστασίας.
Τέλος, να σημειώσουμε ότι η κα Μαρία Καλλίρη παραμένει στη θέση της ως πρόεδρος του ΝΠΔΔ “Ανέλιξη” τουλάχιστον μέχρι το τέλος της θητείας της, το Νοέμβριο του 2021.

Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι ο Αννίβας Παπακυριάκος με την ωριμότητα και τη σιγουριά που αποπνέει μετά από σχεδόν 11 χρόνια στο τιμόνι του δήμου, πιο ισχυρός από ποτέ και χωρίς ουσιαστικούς ενδοπαραταξιακούς ή αντιπολιτευτικούς αντιπάλους, άνοιξε τη βεντάλια της διοίκησης, δίνοντας ρόλο σε όλους σχεδόν τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής τους και ενεργοποιώντας όλες τις δυνάμεις και το αιρετό ανθρώπινο δυναμικό.

Η κίνηση αυτή ο καταμερισμός και η οριοθέτηση των αρμοδιοτήτων αναμένεται να φέρει σημαντικές βελτιώσεις τόσο στη διοίκηση όσο και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας αλλά και στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του δήμου Βέλου-Βόχας.

Ευχόμαστε καλή θητεία σε όλους με έργο και αποτέλεσμα για το καλό του τόπου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.