ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Μαρία Δημητρίου: «Ξέχασαν να παραδώσουν τα κλειδιά και χρέωσαν τον Δήμο 50.000€»

Μια σοβαρή καταγγελία κάνει η δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης Μαρία Δημητρίου με ανάρτησή της στον προσωπικό λογαριασμό της στο Facebook. Η κυρία Δημητρίου αναφέρεται στο ακίνητο που νοίκιαζε ο δήμος Βέλου-Βόχας πριν το 2016 και από το οποίο αποχώρησε χωρίς όμως να «παραδώσει τα κλειδιά» ακολουθώντας όλες τις τυπικές διαδικασίες.

Η κυρία Δημητρίου δίνει στη δημοσιότητα την απόφαση του Πρωτοδικείου που είναι καταδικαστική για τον δήμο και γράφει:

«Ο Δήμος καταδικάστηκε με απόφαση Δικαστηρίου να πληρώσει έντοκα το ποσό των 50.000€ γιατί ΞΕΧΑΣΑΝ οι κ.κ. Παπακυριάκος και Τρωγάδης να παραδώσουν τα κλειδιά του ακινήτου που χρησιμοποιούσε ο Δήμος ως Δημοτικό κατάστημα στην έδρα του Δήμου στο Ζευγολατιό έναντι του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου.

Παρά το γεγονός ότι ο Δήμος στέγασε τις υπηρεσίες του στο νέο Δημοτικό κατάστημα, που μίσθωσε επί της οδού Σπύρου Κοκκώνη αρ. 2 το έτος 2016, ο Δήμαρχος και ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τρωγάδης, από το έτος 2016 (!) ΞΕΧΑΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ στον προηγούμενο ιδιοκτήτη με αποτέλεσμα μέχρι το έτος 2019, οι δημότες να οφείλουν το ποσό των 50.000€ έντοκα, ενώ ακόμη και σήμερα (2021) δεν έχουν παραδώσει τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη, συνεχίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο, όλως απροκάλυπτα, να επιβαρύνουν τα ταμεία του Δήμου, με κίνδυνο το άνω ποσό να ξεπεράσει τελικά και τις 70.000€!!!!!!!!

Μην ξεχνάμε ότι ο Δήμαρχος και ο τότε Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Τρωγάδης έχουν εκλεγεί και κατέχουν έμμισθες θέσεις στον Δήμο προκειμένου να διαχειρίζονται με σύνεση και προς όφελος τα χρήματα των δημοτών, προασπίζοντας τα συμφέροντα τους, χρήματα που ο κάθε Δημότης καταβάλει από το στέρημα του.

Μάλιστα σε ερώτηση μου σε προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο γιατί δεν παρέδωσαν τα κλειδιά στον ιδιοκτήτη του ακινήτου μέχρι σήμερα, ο κ. Δήμαρχος απάντησε με την άνεση που τον χαρακτηρίζει ότι: « τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη να έλθει να πάρει τα κλειδιά και δεν ήλθε……!!!!».

Η εγκληματική αμέλεια και αδιαφορία του Δημάρχου και του τότε Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου κ. Τρωγάδη στην διαχείριση των χρημάτων των Δημοτών, αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του τρόπου διοίκησης της Δημοτικής Αρχής του κ. Παπακυριάκου.

Τελικά τα χρήματα θα πρέπει να τα πληρώσουν οι Δημότες από τα ταμεία του Δήμου ή οι υπαίτιοι Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος Βέλου-Βόχας;;;;

Τα συμπεράσματα δικά σας…».

Για την ιστορία να πούμε ότι ο δήμος έχει καταθέσει έφεση και η υπόθεση δεν έχει τελεσιδικήσει.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.