ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Επένδυση 40 εκατ. € στην Κορινθία με υπογραφή Δήμα

Ακόμα μια σημαντική επένδυση που θα γίνει στην Κορινθία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ο υφυπουργός Ανάπτυξης, αρμόδιος για την Έρευνα και την Καινοτομία, Χρίστος Δήμας. Πρόκειται για τη δημιουργία Τεχνολογικού Πάρκου Βιοτεχνολογίας και Καινοτομίας στην παλαιά αγορά Λεχαίου.

Την επένδυση ετοιμάζουν από κοινού η ελληνική εταιρεία αναγεννητικής ιατρικής Theracell Advanced Biotechnology και η αμερικανική βιοτεχνολογική εταιρεία Orgenesis και είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Κορινθία καθώς δημιουργεί πολλές ποιοτικές και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας στην έρευνα και καινοτομία. Το ύψος της επένδυσης θα ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρια ευρώ.

Το αντικείμενο του Τεχνολογικού Πάρκου θα σχετίζεται με κυτταρικές γονιδιακές θεραπείες. Θα δημιουργηθούν γονιδιακά εργαστήρια όπου θα πραγματοποιούνται κλινικές μελέτες και αυτοματισμοί στο πλαίσιο της έρευνας.
Ο Χρίστος Δήμας βοήθησε αρχικά ώστε ο χώρος της παλαιάς αγοράς του Λεχαίου να παραχωρηθεί από την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου όπου ανήκε, στον Δήμο Κορινθίων, ένα αίτημα που εκκρεμούσε επί σειρά ετών. Στη συνέχεια φρόντισε ώστε να αποδοθεί ο χαρακτηρισμός στρατηγικής επένδυσης από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας και το Enterprise Greece.

Ακόμα μια σημαντική επένδυση για την Κορινθία μετά από τις επενδύσεις της Landis, της φαρμακευτικής κάνναβης, του εμφιαλωτηρίου Λουτρακίου κ.α. που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.