ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

5 εκατ. ευρώ για έργα υδροδότησης εξασφάλισε στο Ξυλόκαστρο ο Νίκος Ταγαράς

«Με προϋπολογισμό 5,05 εκατ. € εγκρίθηκε ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Ξυλόκαστρο, ένα νέο δίκτυο υδροδότησης που περιλαμβάνει πολύ σημαντικές παρεμβάσεις, όπως η κατασκευή νέων αγωγών και δεξαμενών νερού, η αναβάθμιση φρεατίων, καθώς και η εγκατάσταση Τοπικού Σταθμού Ελέγχου με αυτοματισμό.

Ταυτόχρονα, στο Ξυλόκαστρο, πεπαλαιωμένοι εξωτερικοί αγωγοί υδροδότησης από αμίαντο, ηλικίας άνω των 50 χρόνων, πλέον θα αντικατασταθούν από σύγχρονα και ασφαλή για τους πολίτες δίκτυα!

Το νερό είναι η πηγή της ζωής και είναι χρέος της Πολιτείας να παρέχεται στους πολίτες σε άριστη ποιότητα. Γι’ αυτό εργαζόμαστε. Αξιοποιώντας όλους τους διαθέσιμους πόρους». 

Αυτό δήλωσε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, για την έγκριση χρηματοδότησης από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) του έργου «Ενίσχυση και Βελτίωση Υδροδότησης της Δημοτικής Ενότητας Ξυλοκάστρου», προϋπολογισμού 5,05 εκατομμυρίων € .

Ειδικότερα, συνολικά το εν λόγω έργο περιλαμβάνει τα εξής:

 • Κατασκευή νέας δεξαμενής στη Σιγερίτσα , όγκου 1.500 μ3.
 • Κατασκευή αγωγού από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας συνολικού μήκους 4.200 χλμ. που θα συνδέει το φρεάτιο συμβολής/συγκέντρωσης στην Τοπική Κοινότητα Σοφιανών με το φρεάτιο συμβολής/συγκέντρωσης στη θέση «ΖΕΡΒΗ», επί της επαρχιακής οδού Ρεθίου – Σοφιανών.
 • Κατασκευή αγωγού από πολυαιθυλένιο υψηλής πυκνότητας συνολικού μήκους 9.470 χλμ. που συνδέει τη δεξαμενή στη Σιγερίτσα με την κεντρική δεξαμενή Ξυλοκάστρου στα  Καρυώτικα.
 • Αναβάθμιση των υφιστάμενων φρεατίων συμβολής/συγκέντρωσης στην Τ.Κ. Σοφιανών και στη θέση «ΖΕΡΒΗ», επί της επαρχιακής οδού Ρεθίου – Σοφιανών.
 • Προβλέπεται επίσης η αντικατάσταση του υφιστάμενου δικτύου προσαγωγής στις ακόλουθες θέσεις του αντικαθιστάμενου εξωτερικού δικτύου από τη δεξαμενή Σιγερίτσας έως την κεντρική δεξαμενή Ξυλοκάστρου:
  • αντικαθίσταται υφιστάμενο πεπαλαιωμένο δίκτυο με νέο από πολυαιθυλένιο  υψηλής  πυκνότητας συνολικού μήκους 400 μ.
  • αντικαθίσταται υφιστάμενο πεπαλαιωμένο δίκτυο με νέο από πολυαιθυλένιο  υψηλής  πυκνότητας συνολικού μήκους 350 μ. (υδροδότηση Τ.Κ. Γελληνιατικών) και τέλος προβλέπεται
  • η σύνδεσή του με την παλιά δεξαμενή Ξυλοκάστρου με κατασκευή αγωγού από πολυαιθυλένιο  υψηλής  πυκνότητας συνολικού μήκους 350 μ.μ.
 • Τέλος, προβλέπεται η εγκατάσταση Τοπικού Σταθμού Ελέγχου στη δεξαμενή Συγερίτσας, από όπου θα παρέχεται τοπικός έλεγχος, τηλεχειρισμός και αυτόνομος τοπικός αυτοματισμός.

Υπογραμμίζεται ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, το δίκτυο όπως και οι συνοδές εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί σε διάστημα 15 μηνών, από την έναρξή του που τοποθετείται στις αρχές Ιανουαρίου του επόμενου έτους._

Δηλώσεις του δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης

Ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης μεταξύ άλλων επεσήμανε σε δηλώσεις του πώς: «Καθοριστική για τη χρηματοδότηση του εν λόγω σημαντικού έργου υποδομής, αποτέλεσε η συμβολή του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νικόλαου Ταγαρά, η αρωγή του οποίου είναι συνεχής και αποτελεσματική για την επίλυση σημαντικών προβλημάτων του Δήμου μας».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.