ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Η ομάδα «Μαζί Βέλο και Βόχα» ανακοίνωσε μέσω Facebook, την κάθοδό της στις δημοτικές εκλογές του 2023

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του ρεπορτάζ μας για την ανακοίνωση – Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι η ομάδα εμφανίστηκε ανέτοιμη να δώσει ονόματα στη δημοσιότητα

Επιβεβαιώθηκαν οι πληροφορίες του ρεπορτάζ που παρουσιάσαμε πριν λίγες μέρες για την επικείμενη ανακοίνωση νέου συνδυασμού που θα διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο του δήμου Βέλου-Βόχας στις δημοτικές εκλογές του 2023. Η ομάδα «Μαζί Βέλο και Βόχα» ανακοίνωσε χθες τις προθέσεις της με ένα κείμενο το οποίο αναρτήθηκε στους λογαριασμούς που διατηρεί στο Facebook και το οποίο κοινοποίησε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Λιάκος στο προφίλ του.

To κείμενο αναλυτικά αναφέρει:

«Βέλο, 11 Νοεμβρίου 2021
Αγαπητοί συμπολίτες,

Όπως εξαρχής είχαμε επισημάνει, η πρώτη ανεξαρτητοποίηση ενός εκ των δημοτικών μας συμβούλων, στις 06.09.2021, αποτέλεσε την θρυαλλίδα σοβαρών πολιτικών εξελίξεων και διεργασιών στα τεκταινόμενα του Δήμου μας.

Οι εξελίξεις αυτές μας δικαιώνουν. Αυτό που πρώτοι καταθέσαμε δημόσια με τις ανακοινώσεις μας, απηχεί πλέον τις απόψεις της πλειοψηφίας των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, αλλά κυρίως της ευρείας πλειοψηφίας των συμπολιτών μας.

– Όταν η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να προχωρήσει στον ορισμό νέων αντιδημάρχων ή στην ανανέωση της θητείας των υφισταμένων προσώπων τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

– Όταν η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να συντάξει επιχειρησιακό Σχέδιο, προκειμένου να ενταχθεί ως δράση  χρηματοδοτούμενη από το Πράσινο Ταμείο και  σπεύδει πανικόβλητη να τροποποιήσει τον Προϋπολογισμό του Δήμου, προκειμένου να μην χαθεί ο δρόμος από το Σχέδιο Πόλης του Βέλου, επιβαρύνοντας έτσι τους δημότες  με το ποσό των 50.000,00 Ευρώ, τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

– Όταν η Δημοτική Αρχή, εξαιτίας της προχειρότητας που επιδεικνύει, αδυνατεί να ανταποκριθεί ακόμη και σε συμβατικές της υποχρεώσεις ως μισθώτρια, με αποτέλεσμα να σύρεται από ιδιώτες στα Δικαστήρια και να υποχρεώνεται, με δικαστική απόφαση, να καταβάλει  ποσό  50.000,00 Ευρώ με νόμιμους τόκους, τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

–  Όταν η Δημοτική Αρχή, εξαιτίας της αδιαφορίας που επιδεικνύει, αδυνατεί να διαφυλάξει τη δημόσια περιουσία, με αποτέλεσμα παραβάτες να λυμαίνονται διαρκώς τα δημοτικά εργοτάξια τότε, είναι προφανές ότι δεν μπορεί να ασκήσει διοίκηση.

Η συνεχιζόμενη αδυναμία, αδράνεια και αδιαφορία της παρούσας δημοτικής αρχής να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες του δήμου, σε συνδυασμό με την απουσία συγκροτημένης αντιπολίτευσης όλα αυτά τα χρόνια, έχουν  δημιουργήσει ένα σημαντικό πολιτικό κενό το οποίο είναι επιτακτική ανάγκη να καλυφθεί.

Αγαπητοί συμπολίτες,
         Όταν μια Δημοτική Αρχή δεν μπορεί η ίδια να ασκήσει
                                          διοίκηση, τότε, 
         ο τόπος μας χρειάζεται Νέα Διοίκηση, χρειάζεται Δημοτική
                                               Αλλαγή!

        Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και θα εκπλήξουν ακόμη περισσότερο, ιδίως αυτούς, που ενώ από τη μία προσπαθούν να πείσουν τους πάντες ότι αισθάνονται «ήρεμοι» και «συσπειρωμένοι», από την άλλη αγωνιούν για την ύπαρξη «χρισμάτων» και «απευθείας συνεννοήσεων» από «πολύ ψηλά».

 Οι ΜΑΖΙ ενόψει των συνεχιζόμενων εξελίξεων και μετά από απαίτηση της τοπικής κοινωνίας  για τη δημιουργία μιας πλατιάς συμμαχίας που θα φέρει την δημοτική αλλαγή στον τόπο μας, προχωρούμε στο προσεχές διάστημα στην ανακοίνωση των δύο Ειδικών Συντονιστών μας για τις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου μας, καθώς και στον ορισμό υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου & Επικοινωνίας.

                           Τον Οκτώβριο του 2023, θα είμαστε «ΜΑΖΙ»
                               Νέα Διοίκηση. Δημοτική Αλλαγή.»

Οι πρώτες εντυπώσεις

Αρχικά, πρέπει να επισημάνουμε για άλλη μια φορά την πλήρη επιβεβαίωση του ρεπορτάζ της εφημερίδας μας, σε ό,τι αφορά στην ανακοίνωση της καθόδου στις δημοτικές εκλογές. Επιπλέον, όπως μπορείτε να παρατηρήσετε το σύνθημα «Δημοτική Αλλαγή» παραμένει κυρίαρχο και στο κείμενο της ανακοίνωσης, όπως και στα κείμενα των ανεξαρτητοποιήσεων των δύο δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης, γεγονός που σημαίνει ότι θα αποτελέσει και τον κεντρικό κορμό της επικοινωνιακής πολιτικής του νέου συνδυασμού.

Από την άλλη, στα αρνητικά στοιχεία της ανακοίνωσης, καταγράφεται η παντελής έλλειψη ονομάτων, παρά τις “φωτογραφικές” αναφορές σε πρόσωπα, τα ονοματεπώνυμα λείπουν εντελώς!

Στην πρώτη κιόλας παράγραφο γίνεται αναφορά στην ανεξαρτητοποίηση «ενός εκ των δημοτικών μας συμβούλων», προκαλώντας ερωτηματικά για το ποιοι είναι οι άλλοι, αφού στις εκλογές του 2019 από την ομάδα «Μαζί» που ήταν ενσωματωμένη στο συνδυασμό του Θανάση Μανάβη, εκλέχθηκε όπως είναι γνωστό, ένας δημοτικός σύμβουλος, ο Μιχάλης Λιάκος.

Λίγο παρακάτω εκφράζεται η άποψη ότι η επιχειρηματολογία που εκφράζεται μέσω των ανακοινώσεων «απηχεί πλέον τις απόψεις της πλειοψηφίας των εν ενεργεία δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης» γεγονός που αν επαληθεύεται θα πρέπει να χτυπήσει καμπανάκια στο συνδυασμό του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Θανάση Μανάβη κυρίως, που φαίνεται ότι δέχεται και τις περισσότερες επιθέσεις–ανεξαρτητοποιήσεις. Εξάλλου, αυτός ήταν και ο λόγος που η δημοτική παράταξη «Νέα Πνοή» αντέδρασε άμεσα με ανακοίνωσή της για το τι είδους αντιπολίτευση χρειάζεται ο τόπος.

Ακολουθεί μια κριτική στο έργο της Δημοτικής Αρχής, η οποία τεκμηριώνει κατά τους συντάκτες της ανακοίνωσης την αναγκαιότητα να υπάρξει «Δημοτική Αλλαγή» και αφού γίνεται μια έμμεση και σαφής νύξη στο αρχικό ρεπορτάζ της εφημερίδας μας – που από ό,τι φαίνεται διαβάστηκε με μεγάλη προσοχή – η ανακοίνωση καταλήγει ότι ΘΑ ανακοινωθούν στο εγγύς μέλλον τα ονόματα δύο Συντονιστών (sic) για τις περιοχές Βέλου και Βόχας και το όνομα του υπεύθυνου του Γραφείου Τύπου.

Εδώ γεννάται η έκπληξη και τα ερωτηματικά: Αφού η ομάδα δεν ήταν έτοιμη να δώσει ονόματα και βρίσκεται ακόμη σε διεργασίες και ζυμώσεις με την τοπική κοινωνία, προς τι η αγχωμένη ανακοίνωση με την οποία δίνει απλώς το παρόν για άλλη μια φορά και παραπέμπει σε μέλλοντα χρόνο το πραγματικό ζητούμενο, δηλαδή τους συντελεστές αυτής της κίνησης; Γιατί κακά τα ψέματα σε μικρές τοπικές κοινωνίες όπως είναι ο δήμος Βέλου-Βόχας τα πρόσωπα και όχι η ρητορική σηκώνουν το βάρος, εμπνέουν ή όχι, κερδίζουν ή χάνουν, με δυο λόγια.

Αναμένοντας λοιπόν νεότερες και σαφέστερες ανακοινώσεις καλωσορίζουμε τον νέο αυτοδιοικητικό σχηματισμό στο δήμο Βέλου-Βόχας και επισημαίνουμε ότι οι εκλογές του 2023 όπως φαίνεται θα έχουν μια μακρά προεκλογική περίοδο, γεγονός που ενέχει πάντα τον κίνδυνο της κούρασης και της αποστασιοποίησης του εκλογικού σώματος.

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.