ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Νεμέα: Με επιτυχία η ημερίδα για την Ψηφιακή Γεωργία

Ποιες τοποθετήσεις έγιναν και ποια θέματα αναπτύχθηκανΤι ανέφερε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Νεμέα η ημερίδα για την ψηφιακή Γεωργία, ένα θέμα ιδιαίτερα σημαντικό που απασχολεί όλο και περισσότερο τους αγρότες όχι μόνο της Κορινθίας, αλλά γενικότερα της χώρας μας.
Στην ημερίδα παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας ο οποίος στην τοποθέτησή του μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η ψηφιακή γεωργία ήδη εφαρμόζεται σε κάποιες περιοχές της χώρας και με μεγαλύτερη έκταση σε χώρες του εξωτερικού. Πρόκειται για ένα μεγάλο στοίχημα, αλλά και μια πρόκληση που δεν θα έχει μόνο οικονομικό αντίκτυπο, αλλά και κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Σε μία εποχή όπου οι παγκόσμιες εξελίξεις «τρέχουν» πολύ γρήγορα όποιος δεν τις αξιοποιεί παραμένει στάσιμος και τον προσπερνούν.

Με την αποτελεσματικότερη χρήση της έρευνας, της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών έχουμε την δυνατότητα να αξιοποιήσουμε τον πλούτο των δεδομένων και συνεπώς να μειώσουμε το κόστος παραγωγής, να βελτιώσουμε την ποιότητα των προϊόντων ακόμα και να πετύχουμε πολλαπλάσια στρεμματική απόδοση».

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Νεμέας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Νεμέας και τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας και παρουσιάστηκαν τα εξής θέματα:

• Γεωπληροφορική, Γεωχωρικές Τεχνολογίες και Χωρική Ανάλυση στη Γεωργία
• Ψηφιακή Γεωργία Χωρικά Καθορισμένη
• Ευφυής Γεωργία και Άρδευση στην Κλιματική Αλλαγή
• Ευφυής Φυτοπροστασία στην καλλιέργεια του Αμπελιού
• Λύσεις ψηφιακής γεωργίας από τις εταιρείες Agroapps και Synelixis SA
• H ψηφιακή υποδομή που αναπτύχθηκε από την Ερευνητική Μονάδα GIS του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών για την παρακολούθηση της αμπελουργικής ζώνης της Νεμέας στα πλαίσια του ερευνητικού έργου «Χωροχρονικό Παρατηρητήριο Αξιολόγησης Αμπελουργικού και Οινικού Δυναμικού ΟΠΑΠ Νεμέας».

Στη διάρκειά της τοποθετήθηκαν επίσης, ο Κώστας Φρούσιος – Δήμαρχος Νεμέας, ο Παναγιώτης Χατζηνικολάου – Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ Δήμητρα, ο Διονύσης Καλύβας – Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Κων/νος Σούλης – Επίκουρος Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Δ.Τσιτσιγιάννης – Καθηγητής Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Αρτέμης Βουλκίδης – Synelixis SA και η Μάχη Συμαιωνίδου – Agroapps.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το σύνολο των εργασιών της ημερίδας στο YouTube:

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.