ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ

Οι γυναίκες της Κορινθίας έλαμψαν στην Στυμφαλία

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε το ICC WOMEN Hellas στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας βραβεύτηκαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες της Κορινθίας – Το παρόν έδωσαν αρκετοί αιρετοί της αυτοδιοικητικής και κεντρικής πολιτικής σκηνής

Σε μια λαμπερή εκδήλωση που διοργάνωσε το ICC WOMEN Hellas στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας, την Κυριακή 14 Νοεμβρίου, βραβεύτηκαν σημαντικές γυναικείες προσωπικότητες της Κορινθίας, που μέσα από την επιχειρηματική τους δράση, διαπρέπουν στον κόσμο της βιωσιμότητας σε διάφορους τομείς.

Η δραστήρια Πρόεδρος του ICC WOMEN Hellas κ. Μαρίνα Οφλούδη – Γιαβρόγλου εδραίωσε τον σημαντικό θεσμό «τα βραβεία γυναικείας επιχειρηματικότητας –Hercules Sunstainability Awards» στη Στυμφαλία, τον σημαντικό και προστατευόμενο διεθνώς υδροβιότοπο, τον σπουδαίο τόπο των μύθων και της ιστορίας, εκεί που ο Ηρακλής πέτυχε τον πρώτο του άθλο στην Κορινθία, τις Στυμφαλίδες Όρνιθες.

Mία λαμπρή τελετή που συμπίπτει χρονικά με την μεγαλύτερη συζήτηση των Ηγετών του κόσμου που έγινε ποτέ, το COP26, στη Γλασκώβη, γύρω από το θέμα της κλιματικής αλλαγής που μετατράπηκε σε κλιματική κρίση, μέσα σε ελάχιστο ιστορικό, χρονικό διάστημα.

Η Πρόεδρος του ICC WOMEN HELLAS κ. Μαρίνα Οφλούδη- Γιαβρόγλου, επεσήμανε στην ομιλία της ότι « Η φύση, μας στέλνει ολοένα και περισσότερες κραυγές με τις θεομηνίες και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Με γνώμονα αυτή την αναζήτηση, δημιουργήσαμε τον θεσμό “Ηercules Sustainability” που σκοπό έχει να διεγείρει την σκέψη, να προβληματίσει, να εκπαιδεύσει και να βοηθήσει όλους μας, να κατανοήσουμε την πολυπλοκότητα της παγκόσμιας οικολογίας και κυρίως να δώσει απαντήσεις και λύσεις στην αβεβαιότητα του σήμερα.

Με motto μας:

 • Να μην βρεθούμε στη λάθος πλευρά της ιστορίας
 • Να μην αφήσουμε το μέλλον να μας προσπεράσει

αναδεικνύουμε ανθρώπους και επιχειρήσεις που με το δικό τους παράδειγμα και την χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών σε όλους τους κρίσιμους τομείς που συμβάλουν στην μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον και στην Βιώσιμη Ευημερία, γιατί όλοι πρεσβεύουμε ότι «Βιώσιμη Ευημερία για τις επιχειρήσεις σημαίνει : κερδισμένοι πολίτες, κερδισμένο κράτος»

Μέσω του Hercules Sustainability Awardστοχεύουμε:

 • Στην ανάδειξη και επιβράβευση των καλύτερων πρωτοβουλιών που υλοποιούνται από επιχειρήσεις στον τομέα του τουρισμού, της αγροδιατροφής, του πολιτισμού και προωθούν εμπράκτως τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, έχοντας μετρήσιμα αποτελέσματα.
 • Στην προώθηση των δράσεων που μπορούν να αποτελέσουν πρότυπο για την καινοτομία, την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα
 • Στην ενίσχυση της δικτύωσης και της διαδικασίας διαλόγου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη με εκπρόσωπους Επιχειρηματικών, Θεσμικών Φορέων, της Ακαδημαϊκής κοινότητας, των ΜΜΕ και των Οργανώσεων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Κοινωνίας Πολιτών, οι οποίοι επηρεάζουν τις εξελίξεις στη χώρα μας.

Εν συνεχεία η Πρόεδρος, επεξήγησε ότι “Επιλέξαμε το όνομα ΗΡΑΚΛΗΣ για τον θεσμό, αλλά και για το βραβείο που απονέμουμε σήμερα, του πιο ξακουστού και ρωμαλέου, ανάμεσα στους ήρωες που πάτησαν ποτέ στη Γη, ενός ευεργέτη των λαών, ιδρυτή γενεών και πόλεων, πρότυπο αθλητή & ενάρετου άνδρα, με μια ζωή πλούσια από άθλους και ηρωικές πράξεις που σημάδεψαν την πορεία της ανθρωπότητας και βελτίωσαν τον κόσμο”.

Μετά την ομιλία της Προέδρου, ακολούθησε η Βράβευση της Γυναικείας Επιχειρηματικότητας στην Κορινθία με τα εξής βραβεία:

Κατηγορία : Βιωσιμότητα & Startups

Ο Yφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας & Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας, απένειμε τα Βραβεία Hercules Sustainability startups σε τρεις εταιρίες στις οποίες ηγούνται γυναίκες, δραστηριοποιούνται στην βιώσιμη ανάπτυξη και είναι οι:

 • Η Μελίσσα Βερυκίου HELBIO Συστήματα Υδρογόνου και Ενέργειας
 • Πέννυ Βλάχου FEREIKOS ,Εκτροφείο Σαλιγκαριών και
 • Βιβή Γιαλού -Μαριάννα Νάνου VIMA GURU

Η Μαρία Χαλά, επικεφαλής του Cluster Startups του ICCWH, μίλησε για τα startups & Sustainability Καινοτόμες επενδύσεις για βιώσιμη ανάπτυξη.

Κατηγορία : Τουρισμός και Περιβάλλον

Απενεμήθηκαν τα Βραβεία Hercules Sunstainability agriculture.

 • Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Τάσος Γκιολής βράβευσε την Ελένη Ράπτη ,Οινοποιείο -ΚΤΗΜΑ ΡΑΠΤΗ
 • Ο Δήμαρχος Σικυωνίων κ. Σπύρος Σταματόπουλος βράβευσε την Μαρία Οικονόμου – αγρότισσα.

Κατηγορία : Τουρισμός & Βιωσιμότητα

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης και στην κατηγορία Τουρισμός και Βιωσιμότητα, η Σοφία Φιλιππίδου επικεφαλής του cluster Κορινθίας του ICCWH, μίλησε για την «Αειφορία και τον Τουρισμό στο Νομό Κορινθίας»

 • Με τα βραβεία Hercules Sunstainability Tourism βραβεύτηκαν οι :
 • Η Φοίβη Στριμενοπούλου –Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης. Την  βράβευση πραγματοποίησε η θεματική   Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Αθηνά Κόρκα.
 • Η Δάφνη Μαυρομάτη DAPNHE’S CLUB HOTEL. Τη βράβευση έκανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων κ. Τάσος Σακελλαρίου.
 • Η Ιωάννα Δαβλέρη -ΕΥΟΙΝ ΕΥΑΝ, CORINTHIAN WINE CLUB, η οποία βραβεύθηκε από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο
 • Οι κυρίες της Εxperience Perahora : Κωνσταντίνα Ράπτη, Ασημίνα Γιαννούλη, Γεωργία Ράπτη, Μαρίκα Γεωργίου, Φωτεινή Παππά, Χρυσούλα Παππά, οι οποίες βραβεύθηκαν από την Σύμβουλο του Πρωθυπουργού κα Μαριλένα Σούκουλη-Βιλάλη.
 • Η Εύη Πολίτη – ΑLKYON RESORT 5*, η οποία έλαβε το βραβείο της από τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Παναγιώτη Πιτσάκη.

Κατηγορία : Τουρισμός & Πολιτισμός

Η τελευταία βράβευση αφορούσε τον Τουρισμό & τον Πολιτισμό, και απενεμήθηκαν τα Βραβεία Hercules Sustainability culture.

Ο Πρόεδρος του ICC HELLAS & Δήμαρχος Σπάρτης, κ. Πέτρος Δούκας μετά τον θερμό και ενθουσιώδη χαιρετισμό του, απένειμε το βραβείο της κατηγορίας, στις :

 • Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς)
 • Μαρία Μέξια, Λαογραφικό Μουσείο Κορίνθου και
 • Παναγιώτα Κασίμη, Εφορεία Αρχαιοτήτων Κορινθίας.

Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης, μέσω βίντεο, η Ευρωβουλευτής κ. Ελίζα Βόζεμπεργκ

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Την παρουσίαση εκδήλωσης είχε η Τζένη Σουκαρά, διακεκριμένη Δημοσιογράφος της Περιφέρειας Πελοποννήσου

Χορηγός Επικοινωνίας ήταν το ΑΘΗΝΑΪΚΟ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Καλλιτεχνική Επιμέλεια, Σχεδίαση Βραβείου, Φωτογραφική κάλυψη: Αριστοτέλης Σταμούλας

Τεχνική Υποστήριξη: Γιώργος Παλούκας, Project Manager της ΑVITRON AE

Η ICC Women Hellas ευχαρίστησε θερμά την κ. Λάϊα Κιουρκτσόγλου, Τοπική Διαχειρίστρια του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) για την παραχώρηση του χώρου (https://www.piop.gr/el/diktuo-mouseiwn/Mouseio-Periballontos- Stymfalias/to-mouseio.aspx)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.