ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Λεμόνι: Προβληματίζουν τους Κορίνθιους αγρότες οι εισαγωγές

Το Intertonato ξεκίνησε στα 60 λεπτά και έπεσε στη συνέχεια στα 50 για να φθάσουμε σήμερα στην αδυναμία πώλησης λόγω των εισαγωγών από την Τουρκία

Προβληματισμός επικρατεί στις τάξεις των Κορίνθιων αγροτών, καθώς η εμπορία του λεμονιού βρίσκεται σε ιδιαίτερη κρίσιμη φάση, με τη ζήτηση να έχει πέσει κατακόρυφα τις τελευταίες μέρες.

Όπως εξηγεί στο ypaithros.gr ο γεωπόνος και παραγωγός Κωνσταντίνος Πάπας, «είμαστε στην αρχή της συγκομιδής, αλλά παράλληλα περνάμε και μία ύφεση. Φαίνεται ότι τα συσκευάσματα έχουν στοκάρει αρκετές ποσότητες που δεν έχουν φύγει και για αυτό δεν υπάρχει κίνηση. Το Intertonato ξεκίνησε στα 60 λεπτά και έπεσε στη συνέχεια στα 50 για να φθάσουμε σήμερα στην αδυναμία πώλησης λόγω των εισαγωγών από την Τουρκία από ό,τι μας ενημερώνουν οι έμποροι».

Σε ό,τι έχει σχέση με την ποιότητα, ο κ. Πάπας τονίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με την ποιότητα των λεμονιών της περιοχής, αφού δεν δημιουργήθηκαν προβλήματα στους μήνες της παραγωγής. «Αξίζει, όμως, να επισημάνουμε το πρόβλημα με την έλλειψη νερού, αφού περάσαμε και το φθινόπωρο χωρίς βροχές, ενώ οι γεωτρήσεις ήταν στα όριά τους. Το πρόβλημα με την άδρευση είχε ως αποτέλεσμα τη μικροκαρπία σε όσες περιοχές δεν αρδρεύτηκαν», προσθέτει. Το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί ήταν η εμφάνιση του κόκκινου τετράνυχου της Ανατολής.

Όπως μας επεσήμανε ο Κωνσταντίνος Πάπας, «εμφανίστηκε στις αρχές Σεπτέμβρη και έχει πλήξει μεγάλες εκτάσεις. Αυτό φυσικά έφερε αύξηση του κόστους παραγωγής για την καταπολέμησή του».

Πηγή: Ypaithros.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.