ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Προσεισμικός έλεγχος στα σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκεται η β΄ φάση του σημαντικού προληπτικού ελέγχου για τον έλεγχο των σχολικών κτηρίων και την ασφάλεια των μαθητών – Παρών ο δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος αντιμετωπίζει το θέμα με μεγάλη ευαισθησία

Τη δεύτερη φάση του προσεισμικού ελέγχου σε σχολικά κτήρια πραγματοποιούν οι Τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Βέλου-Βόχας σε συνεργασία με ομάδα έμπειρων Διπλωματούχων Πολιτικών Μηχανικών και τη χρήση σύγχρονου εξοπλισμού για τη πραγματοποίηση ελέγχων με μη καταστροφικές μεθόδους.

Το έργο, που έχει ξεκινήσει από τις 10 Νοεμβρίου, έχει χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και αποτελεί ένα εγχείρημα υψηλής σπουδαιότητας για την ασφάλεια των μαθητών, δεδομένου ότι ο δήμος βρίσκεται σε μία εξαιρετικά σεισμογενή περιοχή.

Οι έλεγχοι στα εννέα σχολικά κτήρια ολοκληρώθηκαν με τελευταίο σταθμό το Γυμνάσιο-Λύκειο Βραχατίου από όπου και οι σχετικές φωτογραφίες.

Αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί και το υπολογιστικό τμήμα, το οποίο θα προσφέρει χρήσιμα συμπεράσματα και θα αποτελέσει το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα προγραμματιστεί η υλοποίηση των αναγκαίων παρεμβάσεων όπου χρειαστεί.

Η πρόληψη στην περίπτωση των σεισμικών φαινομένων αποτελεί την πλέον ενδεδειγμένη οδό για την ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής, παιδιών και ενηλίκων και σε αυτό το πλαίσιο ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος έχει διαχρονικά επιδείξει μεγάλη ευαισθησία.

Γι’ αυτό εξάλλου, είχε φροντίσει με πόρους από το ταμείο του δήμου, να ολοκληρώσει την πρώτη φάση προσεισμικού ελέγχου στα σχολικά κτήρια, ώστε η χρηματοδότηση που πέτυχε στη συνέχεια από το «Αντώνης Τρίτσης» να του δώσει τη δυνατότητα να προχωρήσει ένα βήμα περισσότερο και να ολοκληρώσει το κρίσιμο αυτό έργο.

 Η προληπτική και ουσιαστική αυτή δράση αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον του Δήμου αλλά και του δημάρχου Βέλου-Βόχας στο ευαίσθητο και κρίσιμο θέμα της προστασίας και ασφάλειας, κυρίως, των παιδιών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.