ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Βραχάτι: Επετειακή εκδήλωση με βιβλιοπαρουσίαση και ομιλίες

Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία και η συμβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση από τον Κωνσταντίνο Κελλάρη και την Ευγενία Κατούφα στην εκδήλωση

Το ΝΠΔΔ “Aνέλιξη” του Δήµου Βέλου-Βόχας, µε αφορµή  τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, διοργανώνει την Κυριακή 12 Δεκεµβρίου 2021, ώρα 17:00, επετειακή εκδήλωση με ομιλίες και παρουσίαση βιβλίου, στο cafe-bistro Espresso & More στο Βραχάτι.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν: Η κοινωνική επιστήμων Ευγενία Κατούφα, µε θέµα: “Η συµβολή των γυναικών στην Ελληνική Επανάσταση” και ο συνταξ. εκπαιδευτικός -συγγραφέας Κωνσταντίνος Γ. Κελλάρης µε θέµα: «Άγνωστα γεγονότα στην Κορινθία κατά την Επανάσταση».

Επίσης, θα πραγµατοποιηθεί παρουσίαση του βιβλίου του Κωνσταντίνου Γ. Κελλάρη: “Το Κληµέντι και η ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας στην Επανάσταση του 1821”, το οποίο παρουσιάζει μια σειρά άγνωστων εγγράφων που φυλάσσονται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους και στα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας στη Βουλή και αφορούν στην περιοχή της Κορινθίας, ενώ πολλά από αυτά αναφέρονται σε περιοχές, ανθρώπους και γεγονότα της Βόχας.

Για το βιβλίο θα µιλήσει ο Νίκος Πουλόπουλος, Καθηγητής Ελληνικής Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισµού Πανεπιστηµίου St. Louis Missouri ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης θα έχει ο Γιάννης Σώκος, συγγραφέας-δηµοσιογράφος-επικοινωνιολόγος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.