ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Ελληνοχώρι: Ολοκληρώνεται η αντιπλημμυρική θωράκισή του

Τέλος στις περιπέτειες του Ελληνοχωρίου σε ό,τι αφορά τα πλημμυρικά φαινόμενα φιλοδοξεί να βάλει το μεγάλο αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στο χωριό και οδεύει στην ολοκλήρωσή του.

Το έργο προϋπολογισμού 170.000€ χρηματοδοτήθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου μετά την θεομηνία του «Ζορμπά» τον Σεπτέμβριο του 2018 και αφορά στις επείγουσες, όπως χαρακτηρίστηκαν, αντιπλημμυρικές εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών.

Επί της ουσίας τεχνικά, γίνεται αντικατάσταση του παλαιού αγωγού ομβρίων υδάτων με νέο κλειστό οχετό από οπλισµένο σκυρόδεµα διαστάσεων 2Χ2m, στο κέντρο της Κοινότητας Ελληνοχωρίου. Η μεγάλη διατομή του έργου αναμένεται να καλύψει την ασφαλή απορροή των όμβριων υδάτων έτσι ώστε να μην παρατηρούνται τα πλημμυρικά φαινόμενα που έχουν καταγραφεί στο χωριό σχεδόν σε κάθε δυνατή νεροποντή.

Είναι γνωστό, άλλωστε ότι τα τελευταία χρόνια, η σφοδρότητα των καιρικών φαινομένων απόρροια της κλιματικής αλλαγής, έχει κάνει τους κατοίκους να χτυποκαρδούν σε κάθε βροχή και η πλατεία του χωριού με τον περίβολο της εκκλησίας να έχουν μετατραπεί ένα ασχημάτιστο σύνολο χώματος και πέτρας λόγω των συχνών πλημμυρών.

Γι’ αυτό εξάλλου υπήρξε και άμεση προτεραιότητα για τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο η χρηματοδότηση και η ολοκλήρωση του έργου. Είναι αλήθεια ότι ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας έχει στα όρια του να αντιμετωπίσει πολλά και ανοιχτά μέτωπα στον τομέα των πλημμυρών και οι διεκδικήσεις του δημάρχου προς την κεντρική εξουσία είναι συνεχείς και επίμονες.

Η ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού στο Ελληνοχώρι θα δώσει οριστικά τέλος σε ένα πονεμένο κεφάλαιο, που πολλές φορές επιφύλαξε δύσκολες στιγμές για τους κατοίκους και το χωριό και δικαιώνει οπωσδήποτε τις προσπάθειες της δημοτικής αρχής Παπακυριάκου για την αντιπλημμυρική θωράκιση του δήμου του.

Με γοργούς ρυθμούς

Το έργο ολοκληρώνεται με γοργούς ρυθμούς και µέχρι σήµερα έχουν γίνει εργασίες καθαιρέσεων δαπέδων προαύλιου χώρου και τµήµατος του µανδρότοιχου της Εκκλησίας καθώς και καθαιρέσεις πεζοδροµίου και τµήµατος οδού δυτικά της Εκκλησίας.

Επίσης, έχουν πραγµατοποιηθεί γενικές εκσκαφές και διάστρωση µπετού καθαριότητας σε όλο το µήκος του έργου και τµηµατικά έχουν τοποθετηθεί ξυλότυποι, οπλισµοί και διάστρωση σκυροδέµατος για την δηµιουργία του κλειστού αγωγού.

Με την ολοκλήρωση του έργου αναμένεται να γίνει ανάπλαση και διαμόρφωση του χώρου έτσι ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους ο κοινόχρηστος χώρος της πλατείας και του περιβόλου της εκκλησίας, ποιοτικά και αισθητικά αναβαθμισμένος.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.