ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Βασίλης Τρωγάδης: “Διεκδικώ το «χρίσµα» της εµπιστοσύνης των συνδηµοτών και συνδηµοτισσών µας”

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βέλου-Βόχας – πρώην αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας – σε μια εκ βαθέων αποκλειστική συνέντευξη στην εφημερίδα μας, μιλά για όλα: Για την απόφασή του να διεκδικήσει το δημαρχιακό θώκο, το όραμά του για το δήμο, τους σχεδιασμούς, τις επιδιώξεις καθώς και τους δύο πρώτους υποψηφίους που ανακοίνωσε: Τον Σπύρο Πανταζάτο και την Ελευθερία Παπαλέκα.

Κύριε Τρωγάδη, υπηρετήσατε το δήμο Βέλου-Βόχας ως στενός συνεργάτης του νυν δημάρχου Αννίβα Παπακυριάκου, για πάνω από 10 χρόνια. Τι σας οδήγησε τελικά στην ρήξη με τον πρώην αρχηγό σας και στην αυτόνομη κάθοδό σας, ως υποψήφιος δήμαρχος;
Κυρία Αθανασούλη, θα ήθελα καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τη συνέντευξη και για το βήμα που μου δίνετε.
Θα απαντήσω με σαφήνεια και ευθύτητα στο ερώτημα που μου θέτετε διότι πέραν του δημοσιογραφικού ενδιαφέροντος που έχει, είναι ένα ερώτημα που αρκετοί συνδημότες και συνδημότισσες μας εύλογα θέτουν και θα ήθελα να είμαι ξεκάθαρος απέναντι τους.
Θεωρώ καθήκον και υποχρέωση μου όμως να ξεκινήσω την απάντηση μου, εκφράζοντας ξανά ένα μεγάλο Ευχαριστώ, τόσο στον Αννίβα όσο και σε όλους τους συνεργάτες μου, με τους οποίους πορευτήκαμε μαζί. Τους είμαι ευγνώμων. Η αλήθεια είναι όμως πως, ο Αννίβας ο οποίος με βοήθησε να γίνω καλύτερος, είναι απών. Απών, όχι σαν φυσική παρουσία, αλλά ως ιδιοσυγκρασία.
Και εξηγούμαι: Όταν μια Δημοτική Αρχή επιδίδεται συνεχώς σε κινήσεις προβολής και εντυπωσιασμού, δίχως να ακούει τους Δημότες και τις Δημότισσες, δίχως να προβαίνει σε λύσεις ουσίας, τότε προκύπτει ότι αντιλαμβανόμαστε πολύ διαφορετικά τη διοίκηση ενός Δήμου, διότι στα δικά μου μάτια, μια Δημοτική Αρχή κρίνεται από το εάν είναι ή δεν είναι αποτελεσματική στην επίλυση των προβλημάτων ενός Δήμου και όχι από το εάν είναι ή δεν είναι αποτελεσματική στο παιχνίδι της επικοινωνίας και των εντυπώσεων.
Όλοι από τον Δήμο είμαστε «περαστικοί». Έργα όμως που αλλάζουν τον τρόπο που διοικείται ένας Δήμος, δράσεις που κάνουν τη ζωή των ανθρώπων έστω και λίγο καλύτερη, μένουν. Αυτό έχει σημασία. «Προς γαρ το τελευταίον εκβάν, έκαστον των πριν υπαρξάντων κρίνεται».
Η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν συμμερίζεται την παραπάνω αντίληψη. Κινείται περισσότερο με γνώμονα την «εικόνα» και λιγότερο με βάση τα «θέλω» των δημοτών και των δημοτισσών. Η δική μου προσέγγιση λοιπόν, όπως και η προσέγγιση των ανθρώπων που με πλαισιώνουν, ως προς το πώς πρέπει να διοικείται ένας Δήμος, είναι αρκετά διαφορετική.
Αφορά στοχευμένες παρεμβάσεις και αποτελεσματικές λύσεις σε ό,τι αφορά την επίλυση των προβλημάτων του Δήμου, αφορά την αποτελεσματική σύμπραξη και συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους εμπλεκόμενους φορείς, αφορά τη διαμόρφωση προσεκτικά διαμορφωμένων στρατηγικών σε όλους τους τομείς, από τον αγροτικό, στον τομέα του τουρισμού, της επιχειρηματικότητας και των υποδομών.
Αφορά την κατάρτιση ενός άρτια δομημένου δικτύου συνεργατών και την εκπόνηση κατάλληλων μελετών, ώστε ο Δήμος να εξασφαλίζει για τους Δημότες και τις Δημότισσες χρηματοδοτήσεις για έργα που πραγματικά χρειαζόμαστε, ιδίως από την στιγμή που διανύουμε μια περίοδο ιδιαίτερα ευνοϊκή για την τοπική αυτοδιοίκηση στο συγκεκριμένο θέμα.
Αφορά την άρτια συνεργασία του Δήμου με τους επιχειρηματίες της περιοχής μας, μαθαίνοντας από τις «καλές πρακτικές» άλλων ελληνικών Δήμων (που πλέον παρέχουν δωρεάν εξατομικευμένες συμβουλευτικές υπηρεσίες και καινοτόμα επιχειρηματικά εργαλεία στις επιχειρήσεις τους), πόσο μάλλον όταν γνωρίζουμε πλέον ότι -στο εγγύς μέλλον- θα διατεθούν σημαντικά χρηματικά ποσά από ευρωπαϊκά κονδύλια για την στήριξη της επιχειρηματικότητας στους Δήμους.
Και προφανώς, η προσέγγιση μας, αφορά την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη στήριξη προς τους Αγρότες της περιοχής μας, μέσα από έργα, μέσα από κινήσεις ουσίας που παράγουν αποτελέσματα, τόσο σχετικά με την προώθηση των προϊόντων τους, όσο και φυσικά μέσα από έργα υποδομών.
Για να καθίσταμαι σαφής, θα παραθέσω ένα σχετικό παράδειγμα: Την χρηματοδότηση των 500.000 ευρώ για έργα αγροτικής οδοποιίας πριν από μερικούς μήνες.
Σαφώς, αποτελεί μια χρηματοδότηση η οποία φυσικά και θα βοηθήσει τους αγρότες μας. Όμως, λαμβάνοντας υπόψη πως γειτονικοί μας δήμοι με ίδιο ή μικρότερο αγροτικό δίκτυο χρηματοδοτήθηκαν με δέκα (10) φορές μεγαλύτερα ποσά, θεωρώ πως η Δημοτική Αρχή θα έπρεπε να «σκύψει το κεφάλι» και να προβεί στην διόρθωση των όποιων σφαλμάτων πραγματοποιήθηκαν, αντί να υπερπροβάλλει την συγκεκριμένη χρηματοδότηση με διθυραμβικά σχόλια.
Αυτή λοιπόν είναι, με λίγα λόγια, η ειδοποιός διαφορά στην προσέγγιση μου, σε σχέση με τη Δημοτική Αρχή. Και αυτός είναι ο λόγος που οδήγησε τελικά στην αποχώρηση μου από τον συνδυασμό του Αννίβα.

Έχετε δηλώσει ότι η διαφωνία σας με τον δήμαρχο και η απόφασή σας να αποσχιστείτε από το συνδυασμό του και να ακολουθήσετε ανεξάρτητη πορεία, ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο περίπου. Παραδεχθήκατε μάλιστα ότι πραγματοποιούσατε συναντήσεις και συζητήσει για την ενδεχόμενη αυτόνομη κάθοδό σας. Ωστόσο, δεν παραιτηθήκατε παρά μόνον πριν από 5 μήνες. Θα μπορούσε κάποιος να σας χρεώσει καιροσκοπισμό σε αυτή την τακτική σας. Τι θα του απαντούσατε;
Θα του απαντούσα αρχικά, πως στήριξα την παρούσα Δημοτική Αρχή με όλο μου το «είναι» και όλες μου τις δυνάμεις, μέχρι και την τελευταία μέρα που υπήρξα μέλος της. Και ξέρω ότι ο Αννίβας, το γνωρίζει καλά αυτό. Μέχρι την τελευταία ημέρα που υπήρξα μέλος της τωρινής Δημοτικής Αρχής, έκανα το καθήκον μου, τιμώντας τους δημότες και τις δημότισσες που με εμπιστεύτηκαν.
Πρόσφερα στον Συνδυασμό ό,τι καλύτερο μπορούσα.
Γνωρίζετε ότι βρέθηκα σε έναν ρόλο από το 2011 έως το 2020, εκείνου του αντιδημάρχου Οικονομικών υπηρεσιών, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα νευραλγικός, σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τον Δήμο. Με τη βοήθεια των συνεργατών μου, καταφέραμε πολύ θετικά αποτελέσματα, τα οποία μετέπειτα ο Συνδυασμός χρησιμοποίησε ως κορωνίδα της προεκλογικής του ατζέντας κατά τις προηγούμενες εκλογές. Όπως λοιπόν, εγώ δηλώνω την ευγνωμοσύνη μου προς τον Αννίβα και θα συνεχίσω να το κάνω, θα επιζητούσα και θα ήθελα, το εγχείρημα μας, ο Συνδυασμός του οποίου ηγούμαι, να αντιμετωπίζεται με ευγένεια και πολιτισμό τόσο από τον Δήμαρχο όσο και από την Δημοτική Αρχή γενικότερα.
Κατά δεύτερον, θα του απαντούσα πως τρέφω αμέριστο σεβασμό προς τους θεσμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης αλλά και προς όλους τους δημότες και τις δημότισσες, που έχουμε κληθεί να εκπροσωπούμε ως αιρετοί/αιρετές. Τόσο από τον ρόλο μου ως αντιδήμαρχος όσο και ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, έκανα το καλύτερο που μπορούσα για να προσφέρω τα μέγιστα στους συνδημότες μας, δίχως αυτό να σημαίνει ασφαλώς ότι κατέχω το μονοπώλιο της αλήθειας ή της σοφίας.
Έχω κάνει λάθη αυτά τα 12 χρόνια, έχω προσπαθήσει να τα διορθώσω, άλλες φορές πλήρως και άλλες φορές μερικώς. Για αυτόν τον λόγο λοιπόν, δηλώνω πως σε πάρα πολλές περιστάσεις από σήμερα έως τις εκλογές, θα είμαι παρών να ακούσω όλα όσα έχουν να μου πουν οι συντοπίτες μας.
Δεν μπορώ όμως να δεχθώ ότι λειτούργησα καιροσκοπικά, τόσο για τους προαναφερθέντες λόγους που αφορούν τον σεβασμό μου απέναντι στους θεσμούς αλλά και τα άτομα του πρώην Συνδυασμού μου, όσο και διότι, ήθελα να διαπιστώσω, εάν, άτομα του τόπου μας από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, ενστερνίζονται και υποστηρίζουν μια διαφορετική προσέγγιση στη διοίκηση για την οποία μίλησα προηγουμένως. Και αυτή η διαδικασία, όπως αντιλαμβάνεστε πολύ καλά λόγω της πρότερης δημοσιογραφικής εμπειρίας σας, δεν είναι ούτε εύκολη, ούτε ταχεία.

Ποιο είναι το όραμά σας για τον δήμο Βέλου-Βόχας; Δηλαδή, αν εκλεγείτε δήμαρχος και αναλάβετε την διακυβέρνηση του δήμου, ποια είναι τα σχέδιά σας και οι σκέψεις για την επόμενη μέρα; Και για να το εξειδικεύσω ακόμη περισσότερο, για τα καυτά προβλήματα του δήμου, όπως είναι το νερό, έχετε μελετήσει/σκεφτεί/διαμορφώσει κάποιο σχέδιο για την άμεση αντιμετώπισή του;
Το όραμα μας, ως ομάδα, κυρία Αθανασούλη, είναι να δείξουμε πως ο Δήμος μας, Μπορεί να τα καταφέρει Καλύτερα και αποτελεσματικότερα.
Το όραμα μας είναι, να συν-διαμορφώσουμε, σε συνδυασμό με τους δημότες και τις δημότισσες μας, τον Δήμο-Οργανισμό, ο οποίος λειτουργεί αποτελεσματικά και παρέχει λύσεις σε όλα τα ζητήματα που επηρεάζουν λιγότερο ή περισσότερο τη ζωή των συνανθρώπων μας.
Το όραμα μας για τον Δήμο έχει ως βάση την επίμονη δουλειά και θεμελιώνεται πάνω στην σωστή στόχευση και την ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών και των ουσιαστικών προτεραιοτήτων των Δημοτών και των Δημοτισσών. Δεν είμαι οπαδός του μηδενισμού, δεν θα επιδοθώ σε αντιπολιτευτικούς λεονταρισμούς ούτε στη λογική της «κατασκευασμένης» οργής. Αυτά δεν οδηγούν πουθενά. Το «Μπορούμε Καλύτερα» δεν είναι πυροτέχνημα, είναι πεποίθηση μας και ανάγκη μας για μια καλύτερη επόμενη ημέρα.
Μιας όμως και όπως γνωρίζετε δεν είμαι άνθρωπος «της θεωρίας», θα αναφέρω ορισμένα παραδείγματα, τα οποία περιλαμβάνουν το στίγμα μας.
Στο ζήτημα της λειψυδρίας για παράδειγμα, πιστεύουμε πώς, οι μόνες σοβαρές και αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να προκύψουν μέσα από συντονισμένη προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Μέσα από την αγαστή συνεργασία με την Περιφερειακή Διοίκηση, με τα αρμόδια υπουργεία, αλλά και μέσα από την εκπόνηση των σχετικών κατάλληλων μελετών από τον Δήμο μας -για τις οποίες ασφαλώς απαιτείται ένα εξαιρετικά δομημένο δίκτυο συνεργατών- ναι, μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.
Σημειωτέον στο σημείο αυτό πως, το ζήτημα της λειψυδρίας, φαίνεται να απασχολεί την κεντρική διοίκηση εδώ και αρκετούς μήνες, για αυτό και υφίστανται πολλές και ιδιαίτερα σημαντικές χρηματοδοτήσεις, που αφορούν για παράδειγμα, τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων δικτύων ύδρευσης, η ανόρυξη νέων ή η αναβάθμιση υφισταμένων γεωτρήσεων.
Άρα, απαιτείται καλός σχεδιασμός από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής, απαιτούνται σοβαρές προτάσεις, απαιτούνται κατάλληλες μελέτες. Όλα αυτά σαφώς, «εκπορεύονται» από την ίδια οπτική: Τη διοίκηση ενός Δήμου με στόχο την επίλυση κομβικών ζητημάτων και όχι την «προβολή». Αυτό είναι λοιπόν το όραμα μας το οποίο αφορά όλα τα ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δήμου μας, από την ποιότητα του Νερού που φτάνει στα σπίτια μας, μέχρι την καθαριότητα και τον τουρισμό.
Όσον αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησης σας, θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημεία. Αρχικά, είναι αλήθεια πως ο Δήμος Βέλου-Βόχας, έχει καταφέρει πολλά. Πιστεύω βαθιά πως, δεν τιμά κανέναν και καμία να ισοπεδώνει μια Δημοτική Αρχή. Δεν τιμά κανέναν και καμία να μη λέει έναν καλό λόγο για την δράση της Δημοτικής Αρχής όλα αυτά τα χρόνια.
Όπως όμως και πιστεύω βαθιά ότι ο Δήμος Βέλου-Βόχας, μπορεί να καταφέρει και πολλά ακόμη: Ότι ο Δήμος μας, μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα.
Όταν μέσα μου λοιπόν αποκρυσταλλώθηκε και καταστάλαξε η αντίληψη πως η παρούσα Δημοτική Αρχή, ενώ διανύουμε μια ευνοϊκή περίοδο στο κομμάτι των χρηματοδοτήσεων, ενώ κάθε μήνα «τρέχουν» νέες χρηματοδοτήσεις για το ζήτημα της ύδρευσης, ενώ πλέον το οικονομικό τοπίο για τους Δήμους είναι πάρα πολύ διαφορετικό (θετικά) σε σχέση με τα πρώτα χρόνια της Κρίσης, αντί να προχωρήσει σε κινήσεις ουσίας, προτιμά να «εξωραΐζει» την πραγματικότητα με κινήσεις προβολής και να μένει στάσιμη, τότε πράγματι ένιωσα ότι το όραμα μου δεν συμβαδίζει με τη διοικητική προσέγγιση της παρούσας Δημοτικής Αρχής και αποχώρησα.
Το δεύτερο σημείο που θα ήθελα να σταθώ είναι πως, πράγματι θα μπορούσα σε ορισμένες περιπτώσεις να εκφράσω την αντίθεση μου εντονότερα, για αυτό και αναλαμβάνω πλήρως το κομμάτι των ευθυνών που μου αναλογεί για τα λάθη και τις παραλείψεις που έγιναν εκ μέρους της προηγούμενης Δημοτική Αρχής. Δεν φοβάμαι την κριτική. Θεωρώ πως μας κάνει καλύτερους και πως βοηθά τον Δήμο να προχωρήσει μπροστά.
Γιατί για εμάς κυρία Αθανασούλη το ζητούμενο είναι να συμβάλλουμε όσο περισσότερο μπορούμε, ώστε η επόμενη μέρα του Δήμου να είναι φωτεινότερη και ελπιδοφόρα. Ώστε πράγματι, ο Δήμος μας να Μπορέσει να τα καταφέρει Καλύτερα. Αυτό είναι το όραμα μας.
Παρατηρώ όμως -και σας το λέω με περίσσια λύπη- την παρούσα Δημοτική Αρχή να καυτηριάζει σε κάθε ευκαιρία το σύνθημα «Μπορούμε Καλύτερα», με αποκορύφωμα τη δήλωση του Αννίβα πως το σύνθημα αυτό είναι… «κλεμμένο» από τον ίδιο.
Εύχομαι ειλικρινά, η Δημοτική Αρχή να ήταν το ίδιο λαλίστατη και στα σχέδια της, τις προτάσεις της για την επόμενη μέρα του Δήμου.
Εύχομαι ειλικρινά, να αφιέρωνε τον χρόνο που αναλώνει για να αμαυρώνει την εικόνα του Συνδυασμού μας, στο να ακούσει τους συνδημότες και τις συνδημότισσες μας.
Εκτός εάν η Δημοτική Αρχή γενικότερα και ο Δήμαρχος ειδικότερα, θεωρούν ότι ο Δήμος μας δεν μπορεί να τα καταφέρει καλύτερα και πως ο τρόπος διοίκησης του, δεν επιδέχεται περιθώρια βελτίωσης.
Τότε, το μείζον ζήτημα για την περιοχή μας μάλλον δεν είναι το σύνθημα μας ή το κατά πόσο ο Συνδυασμός μας δεν θα καταφέρει να φτάσει στις εκλογές του Οκτωβρίου (όπως συνηθίζουν να λένε).
Αλλά αντίθετα, το γεγονός πως το μέλλον του Δήμου μας, του τόπου που ζούμε και αποτελεί το σπίτι μας, αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή με τρομακτική ελαφρότητα και χρησιμοθηρικά, για να κερδηθούν άλλα πέντε χρόνια στην δημαρχιακή καρέκλα και ας σημαίνει αυτό συνέχιση της σημερινής στασιμότητας.
Εμείς από πλευράς μας, θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε πως Μπορούμε Καλύτερα.
Εμείς κυρία Αθανασούλη, θέλουμε μαζί μας ως αρωγούς, όλους τους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες μας, που θεωρούν ότι πραγματικά Μπορούμε Καλύτερα. Που πραγματικά έχουν ένα όραμα για τον τόπο μας.
Τους θέλουμε ως αρωγούς για τη συνδιαμόρφωση του μέλλοντος του Δήμου μας. Τους θέλουμε μαζί μας για ένα αύριο, φωτεινότερο από το σήμερα.

Είναι αλήθεια οι φήμες που διακινούνται και θέλουν να έχετε έτοιμο τον συνδυασμό σας στο 100% των υποψηφίων;
Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι βρισκόμαστε σε αρκετά καλό δρόμο και προχωράμε.

Κύριε Τρωγάδη, ως υποψήφιος δήμαρχος, διεκδικείτε χρίσμα από κάποιο κόμμα;
Κυρία Αθανασούλη διεκδικώ το «χρίσμα» της εμπιστοσύνης των συνδημοτών και συνδημοτισσών μας. Είναι το μόνο «χρίσμα» που με απασχολεί και το μόνο «χρίσμα» για το οποίο αγωνίζομαι.
Είναι πάντως σημαντικό να αναφέρω στο σημείο αυτό πως, ο Συνδυασμός μας, αποτελείται από άτομα από διαφορετικούς κομματικούς και ιδεολογικούς χώρους, έχοντας το όραμα που αναλύσαμε προηγουμένως.

Το πολιτικό προφίλ σας μέχρι σήμερα, αυτό που έχει εδραιωθεί στην κοινωνία, ήταν αυτό ενός νεοφιλελεύθερου δεξιού. Δεν είναι έτσι;
Σας ευχαριστώ που επιμένετε, διότι το θέμα που θίγετε είναι σημαντικό.
Θα σας απαντήσω πρωτίστως ως δάσκαλος και γονιός και δευτερευόντως ως υποψήφιος Δήμαρχος.
Σε συζητήσεις που έχω με τους μαθητές και τις μαθήτριες μου και πολύ λιγότερο με τα παιδιά μου (δεν έχουν φτάσει βλέπετε ακόμα σε αυτό το… ηλικιακό σημείο), αντιλαμβάνομαι ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, κυρίως οι νέοι και οι νέες αλλά και οι μεγαλύτεροι/μεγαλύτερες, αναζητούν πολιτικούς που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα, δίχως να δίνουν τόσο μεγάλη βαρύτητα στην κομματική ταυτότητα.
Και νομίζω πως έχουν δίκιο.
Κατά την άποψη μου, μέτρο πολιτικής σύγκρισης πρέπει να αποτελεί η εφαρμοσιμότητα και τα προσδοκώμενα αποτελέσματα των εκάστοτε προτάσεων και πάνω σ’ αυτή τη λογική κινείται ο Συνδυασμός μας αλλά και εγώ ο ίδιος.
Θα ήθελα λοιπόν, η κοινωνία και οι συνδημότες και οι συνδημότισσες μας, να με κρίνουν με βάση τις προτάσεις της ομάδας που ηγούμαι. Με βάση τον ρεαλισμό τους, τα οφέλη τους αλλά και φυσικά, όπου κρίνουν, τα μειονεκτήματα τους.

Αν δεν ευοδώσουν οι προσπάθειές σας για την δημιουργία συνδυασμού θα συνεργαστείτε με άλλον υποψήφιο δήμαρχο; Εννοώ από αυτούς που ήδη έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να είναι υποψήφιοι τον Οκτώβριο. Με ποιον αισθάνεστε ότι είστε πιο κοντά και θα μπορούσατε να συνεννοηθείτε σε ένα βασικό πλαίσιο;
Η ερώτηση σας είναι ασφαλώς εύλογη και εύστοχη για οποιονδήποτε και οποιαδήποτε βρίσκεται στη θέση του υποψηφίου.
Σας διαβεβαιώνω όμως ότι η ομάδα μας, η Δημοτική Αλλαγή, θα είναι υποψήφια τον Οκτώβριο.

Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας για την συνεργασία με άλλον συνδυασμό; Είναι ιδεολογικές, τοπικού χαρακτήρα ή προγραμματικών θέσεων;
Κυρία Αθανασούλη, όπως σας είπα και προηγουμένως, πιστεύω βαθύτατα ότι κρινόμαστε για τις προτάσεις μας, όταν είμαστε υποψήφιοι και υποψήφιες.
Οι «κόκκινες γραμμές» μας, δεν είναι τίποτα άλλο, πέρα από την προσέγγιση που αναλύσαμε νωρίτερα, πέρα από τις θέσεις μας και τις προτάσεις μας για έναν αποτελεσματικότερο Δήμο.
Προσπαθούμε να είμαστε με την πλευρά του «φωτός», με την πλευρά της προόδου και της ανάπτυξης, και πάνω σ’ αυτή τη λογική εδράζονται όλες οι προτάσεις μας.
Όποιος και όποια συμμερίζεται το όραμα μας, ενστερνίζεται την προσέγγιση μας και υποστηρίζει την χρησιμότητα, την αποτελεσματικότητα των προτάσεων μας και επιθυμεί να προσφέρει στον Δήμο μας, φυσικά και είναι καλοδεχούμενος/καλοδεχούμενη.

Αν θέλετε να μας πείτε και δυο λόγια για τους υποψηφίους που ανακοινώσατε.
Κυρία Αθανασούλη είμαι ευτυχής που κλείνουμε με αυτή την ερώτηση.
Πολλές φορές προσεγγίζουμε την τοπική αυτοδιοίκηση προσωποκεντρικά, δίνοντας έμφαση μόνο στους υποψήφιους/στις υποψήφιες για τον δημαρχιακό θώκο, ενώ, όπως γνωρίζετε καλά, η επίλυση των προβλημάτων απαιτεί και προϋποθέτει την ύπαρξη ενός αξιόλογου συνόλου ανθρώπων, ώστε μέσα από τον παραγωγικό συνδυασμό των διαφορετικών γνώσεων, εξειδικεύσεων και πρισμάτων, προκύπτουν σοβαρές, υλοποιήσιμες προτάσεις και κατ’ επέκταση, αποτελεσματικές λύσεις.
Για αυτό και τόσο στην περίπτωση του Στρατηγού, του κύριου Σπύρου Πανταζάτου, όσο και στην περίπτωση της κυρίας Παπαλέκα που ανακοινώθηκαν ως οι πρώτοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι του Συνδυασμού μας, όσο και αναφορικά με τα επόμενα μέλη μας που θα ανακοινωθούν σύντομα, έχω να δηλώσω πως, βάσει προσόντων και ικανοτήτων, θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται στη θέση μου, να ηγούνταν δηλαδή ενός ψηφοδελτίου. Το γεγονός αυτό με τιμά δεόντως και με γεμίζει ελπίδα για όσα θα προσπαθήσουμε να καταφέρουμε μαζί.
Όσον αφορά συγκεκριμένα τον κύριο Πανταζάτο, θα σημειώσω μόνο πως ο αρμονικός συνδυασμός ενός φιλόδοξου και ιδιαίτερα φωτεινού οράματος για τον τόπο μας από τη μια και η ανάπτυξη εξαιρετικά στοχευμένων και υλοποιήσιμων προτάσεων από την άλλη, είναι στοιχεία που χαρακτηρίζουν τον Στρατηγό. Στοιχεία που σπάνια συναντώνται, στοιχεία που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα στη διαμόρφωση ενός καλύτερου αύριο για την περιοχή μας.
Στοιχεία που ειλικρινά με κάνουν να νιώθω παραπάνω από ευγνώμων για την συμμετοχή του στο εγχείρημα μας να δείξουμε πως ο Δήμος μας, ναι, Μπορεί να τα Καταφέρει Καλύτερα!
Αντίστοιχα, για την κυρία Παπαλέκα, έχω να σημειώσω πως, η αγάπη που τρέφει για τον τόπο μας σε συνδυασμό με την –σε βάθος- γνώση των πραγματικών αναγκών των δημοτών και των δημοτισσών αλλά και με την αμέριστη διάθεση της να προσφέρει στα κοινά όλη της τη ζωή μέσα από διαφορετικούς τρόπους, αποτελούν στοιχεία/ακρογωνιαίους λίθους για μια καλύτερη και «φωτεινότερη» επόμενη μέρα στον Δήμο μας.
Η κυρία Παπαλέκα, αναδεικνύει μέσα από τη διαδρομή της αλλά και μέσα από τις φιλοδοξίες της, το πως, μια γυναίκα η οποία είναι εργαζόμενη μητέρα, μπορεί και οφείλει να πρωταγωνιστεί στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενός χώρου δυστυχώς «ανδροκρατούμενου». Η ισότητα των φύλων σε καίριες πολιτικές θέσεις, είναι ένα σημαντικότατο εφαλτήριο.

Κύριε Τρωγάδη σας ευχαριστούμε πολύ για την εκ βαθέων και χωρίς κλισέ συνέντευξη και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στους στόχους σας!
Σας ευχαριστώ ειλικρινά για τη συνέντευξη σας.
Σας ευχόμαστε με τη σειρά μας καλή δύναμη στην εκλογική κάλυψη.
Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι όταν οι εκπρόσωποι του Τύπου, αντιμετωπίζουν με ισότιμο τρόπο τους εκάστοτε υποψηφίους/ τις εκάστοτε υποψήφιες, συμβάλλουν με τη σειρά τους στην υγεία του πολιτικού σκηνικού.
Νομίζω και ελπίζω πως και το δικό σας έντυπο θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση!


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.