
Ο υποψήφιος δήμαρχος Βέλου-Βόχας τάραξε τα νερά διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες και ανακοινώνοντας τον γνωστό συγγραφέα – Έπονται νέες ανακοινώσεις σύμφωνα με πληροφορίες
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το «μελάνι» στο άρθρο μας για τις επικείμενες ανακοινώσεις Λιάκου μέσα στο Ζευγολατιό και οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν με πανηγυρικό τρόπο: Ο επικεφαλής των «Νέων Δυνάμεων» και υποψήφιος δήμαρχος Βέλου-Βόχας ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του γνωστού ιστορικού-συγγραφέα Κώστα Σχοινοχωρίτη! Η ανακοίνωση τάραξε τα νερά και διέλυσε τις βεβαιότητες καθώς και το αφήγημα ορισμένων ότι ο Μιχάλης Λιάκος δεν «πατάει» μέσα στο Ζευγολατιό. Μάλιστα, εφόσον επιβεβαιωθούν και οι υπόλοιπες πληροφορίες για τις συμφωνίες και τις προσεγγίσεις των «Νέων Δυνάμεων» στην έδρα του δήμου, τότε είναι βέβαιο ότι αρκετοί θα τρίβουν τα μάτια τους!
Από την άλλη ο Κώστας Σχοινοχωρίτης, που οι πληροφορίες μας λένε ότι είχε δεχθεί ισχυρές και «άνωθεν» πιέσεις να μην κατέβει στο πλευρό του Μιχάλη Λιάκου, είναι ένα σημαίνον μέλος της τοπικής κοινωνίας με μεγάλη δράση, σε επίπεδο κοινωνικό, πολιτιστικό ακόμη και περιβαλλοντικό (δες αναλυτικά το βιογραφικό του ). Είναι ο συγγραφέας δύο σημαντικών βιβλίων, μοναδικών στο είδος τους, που αφορούν στο ιστορικό τοπόσημο του δήμου Βέλου-Βόχας, τον Φουκά. Είναι αυτός που έφερε στο φως πολλές και άγνωστες πτυχές της τοπικής ιστορίας και ανέδειξε τις άγνωστες, εν πολλοίς, ιστορίες των κοινοτήτων που απαρτίζουν τον σημερινό δήμο. Είναι το πρόσωπο που ίδρυσε τον πρώτο (και μοναδικό καταστατικά και νομικά κατοχυρωμένο) σύλλογο Ενεργών Πολιτών, πραγματοποιώντας Γενικές Συνελεύσεις των κατοίκων του Ζευγολατιού, κινητοποιώντας την τοπική κοινωνία για διάφορα θέμα ασφάλειας, κοινωνικής προστασίας και συνοχής, φέρνοντας στην δημοσιότητα σημαντικά και καίρια ζητήματα. Γι’ αυτό το λόγο ίσως κάποιοι προσπάθησαν να οικειοποιηθούν την πολυσχιδή δράση του δημιουργώντας διαδικτυακούς έωλους «φορείς» με παρεμφερή ονόματα.
Το 2019 ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Αννίβα Παπακυριάκου και είχε συγκεντρώσει πάνω από 200 ψήφους, στην πρώτη του προσπάθεια να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος Βέλου-Βόχας. Σε κάθε περίπτωση ο Κώστας Σχοινοχωρίτης είναι μια παρουσία με ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία, που πολλοί θα ήθελαν στο ψηφοδέλτιό τους!
Τι άλλο περιμένουμε
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες αυτό που αναμένεται από δω και κάτω είναι κι άλλες ανακοινώσεις. Ανακοινώσεις υποψήφιων μέσα από το Ζευγολατιό που θα ενισχύσουν τις «Νέες Δυνάμεις». Η πηγή μας επιμένει ότι θα ακολουθήσουν ονόματα που επίσης θα προκαλέσουν αίσθηση και ότι ο πυρήνας που έχει εξασφαλιστεί ως προς την συνεργασία του, ανήκε στη σφαίρα επιρροής του Βασίλη Τρωγάδη. Μένει, λοιπόν, η περαιτέρω επιβεβαίωση!
Σε ό,τι αφορά στον Κώστα Σχοινοχωρίτη, εν κατακλείδι, να πούμε ότι η εφημερίδα μας, μετρά πολλά χρόνια αγαστής συνεργασίας μαζί του κι αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω που θα του ευχηθούμε ολόψυχα καλή επιτυχία!
Κατηγορίες:ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ
















