ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Βέλο: Ένα νέο γκράφιτι τιμά την ελληνική σημαία και τους αγώνες των Ελλήνων

Σήμερα, ανήμερα της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου, οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί, οι αιρετοί και οι πολίτες του Βέλου θα αποτίσουν φόρο τιμής στους ήρωες της Επανάστασης του 1821 καταθέτοντας στεφάνια στο ηρώο της Κοινότητας. Η φετινή τελετή θα πραγματοποιηθεί σε έναν χώρο αισθητικά αναβαθμισμένο, με την ελληνική σημαία να δεσπόζει σε ένα νέο γκράφιτι, που κοσμεί πλέον τον τοίχο πίσω από το ηρώο.

Η πρωτοβουλία για αυτή την όμορφη αισθητική παρέμβαση ανήκει στην πρόεδρο της Κοινότητας Βέλου, Χρύσα Γιαννοπούλου, η οποία οραματίστηκε τη μετατροπή ενός αναξιοποίητου τοίχου στο προαύλιο της ιστορικής εκκλησίας της Αγίας Μαρίνας σε σημείο που θα εμπνέει σεβασμό και πατριωτισμό. Την υλοποίηση του γκράφιτι ανέλαβε εθελοντικά η Πόπη Σταθοπούλου, η οποία αποτύπωσε με μεράκι και σεβασμό την ελληνική σημαία.

Και οι παρεμβάσεις δεν σταματούν εδώ. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, η ίδια καλλιτέχνιδα θα δημιουργήσει ένα ακόμα γκράφιτι στον τοίχο πίσω από την εκκλησία, το οποίο θα απεικονίζει δάφνες και όπλα του 1821, τιμώντας ακόμη περισσότερο την ιστορική μνήμη και τον αγώνα των προγόνων μας.

Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί παράδειγμα συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης με ενεργούς πολίτες, αναδεικνύοντας τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς στη διατήρηση της ιστορικής κληρονομιάς και την αισθητική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων. Συγχαρητήρια αξίζουν στην πρόεδρο της Κοινότητας Βέλου, Χρύσα Γιαννοπούλου, για την ιδέα της, αλλά κυρίως στην Πόπη Σταθοπούλου, που με την προσωπική της δουλειά χάρισε στην κοινότητα ένα έργο τέχνης.

Με τέτοιες πρωτοβουλίες, η ιστορία και ο πολιτισμός μας δεν μένουν απλώς στις σελίδες των βιβλίων, αλλά γίνονται ζωντανά κομμάτια της καθημερινότητας, εμπνέοντας τις νέες γενιές να τιμούν και να σέβονται το παρελθόν μας.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.