ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Καιρός στην Κορινθία: Ηλιοφάνεια και μικρή άνοδος θερμοκρασίας

Ανοιξιάτικο θα είναι το σκηνικό του καιρού αυτό το Σαββατοκύριακο στην Κορινθία και γενικότερα στην ανατολική Πελοπόννησο, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Για σήμερα, Σάββατο 3 Μαΐου, ο καιρός στην περιοχή θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις να αναμένονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, στα ορεινά τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου. Σε αυτές τις περιοχές υπάρχει και πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων (βροχών μικρής διάρκειας).

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, εντάσεως 4 με 5 μποφόρ, ενώ στα πιο ανατολικά τμήματα – κοντά στον Κορινθιακό – δεν αποκλείεται να φτάσουν και τα 6 με 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε ανοιξιάτικα επίπεδα, από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου, με τις μέγιστες τιμές να σημειώνονται στις πεδινές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Για αύριο, Κυριακή 4 Μαΐου, προβλέπεται εξίσου καλός καιρός, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές και τοπικές νεφώσεις το απόγευμα στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους ακόμη και τους 29 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα στραφούν σε δυτικούς με ένταση έως 5 μποφόρ.

Από Δευτέρα έως Τετάρτη, η Κορινθία αναμένεται να διατηρήσει ήπιο και σχετικά ζεστό καιρό, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα και πιθανότητα αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα κυρίως την Τετάρτη. Οι θερμοκρασίες θα παραμείνουν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, χωρίς σημαντική μεταβολή.

Ο καιρός, έτσι, ευνοεί εξορμήσεις στη φύση και δραστηριότητες σε ανοιχτούς χώρους, με μια μικρή επιφύλαξη για τοπικές μπόρες στα βουνά. Για τους κατοίκους και επισκέπτες της Κορινθίας, η πρώτη εβδομάδα του Μαΐου ξεκινά με υποσχέσεις καλοκαιρίας.

Κατηγορίες:ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.