ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Δήμος Κορινθίων: Βελτιωτικές παρεμβάσεις και δράσεις εξωραϊσμού

Την χθεσινή (15/5) ηλιόλουστη ημέρα αξιοποίησε η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Κορινθίων, συνεχίζοντας τις δράσεις δεντροφύτευσης στο αλσύλλιο της Αρχαίας Κορίνθου, με φόντο τον εμβληματικό Ναό του Απόλλωνα. Παιδιά από την περιοχή συμμετείχαν με ενθουσιασμό, φύτεψαν δέντρα και έπαιξαν δίνοντας ζωή σε έναν χώρο που συνδυάζει φυσικό κάλλος και ιστορική σημασία.

Την ίδια στιγμή, στα Εξαμίλια, χρώμα και άρωμα προσέθεσαν τα συνεργεία του Δήμου με τη φύτευση λουλουδιών, ενισχύοντας την αισθητική της περιοχής και αναδεικνύοντας τη σημασία της καθημερινής φροντίδας του δημόσιου χώρου.

Παράλληλα, η Υπηρεσία Καθαριότητας κινήθηκε σε δύο κομβικά σημεία: πρώτα στο Δέλτα της Κορίνθου και στη συνέχεια στην Αρχαία Κόρινθο, όπου προγραμματίζεται για το Σαββατοκύριακο το μεγάλο αφιέρωμα στον Απόστολο Παύλο. Οι απαραίτητες παρεμβάσεις καθαριότητας και ευπρεπισμού έγιναν εγκαίρως, ώστε ο χώρος να είναι αντάξιος της ιστορικής και πνευματικής βαρύτητας της εκδήλωσης.

Ξεχωριστή ήταν και η παρέμβαση στο χωριό Σολομός, όπου η Υπηρεσία Καθημερινότητας ανέλαβε να αναδείξει έναν παλιό, εγκαταλελειμμένο μύλο στο προαύλιο του σχολείου. Με κατάλληλες εργασίες, ο χώρος μετατράπηκε σε ζωντανό μνημείο της τοπικής ιστορίας, που φιλοδοξεί να ξυπνήσει μνήμες στους παλαιότερους και να προσφέρει στους μικρούς μαθητές ένα απτό παράδειγμα της ζωής σε άλλες εποχές.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.