ΑΠΟΨΕΙΣ

Ξυλόκαστρο: Ποιος συνδυασμός ζει στιγμές «Τιτανικού»;

Η ανακοίνωση των ψηφοδελτίων και των συνδυασμών των υποψηφίων δημάρχων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπως έχουμε ξαναγράψει, ξεκαθάρισε με σαφήνεια την υπεροχή Καραβά. Ένα ψηφοδέλτιο που υπερβαίνει τα 190 άτομα, το πολυπληθέστερο και πληρέστερο στον δήμο, με δυνατές αυτοδιοικητικές παρουσίες, με υποψηφίους που έχουν ισχυρά ερείσματα στην τοπική κοινωνία, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί το φαβορί των εκλογών.

Πέρα από αυτή την ξεκάθαρη διαπίστωση, όμως, η προσεκτική μελέτη και σύγκριση με τα ψηφοδέλτια του 2019 αναδεικνύουν τις αδυναμίες, το «ναυάγιο» και τις «στιγμές Τιτανικού» που ζει ένα άλλο ψηφοδέλτιο, ένας άλλος συνδυασμός: Αυτός του απερχόμενου δημάρχου, κ. Βλάση Τσιώτου.

Ο κ. Τσιώτος παρά τις φιλότιμες προσπάθειές του απώλεσε την υποστήριξη των 3/4 του συνδυασμού του. Δηλαδή για να το κάνουμε λιανά οι 3 στους 4 υποψηφίους που τον στήριξαν το 2019 απέσυραν την υποστήριξή τους ενόψει της κάλπης του 2023.

Και όχι μόνο αυτό. Οι περισσότεροι εξ αυτών, σχεδόν ο ένας στους δύο από τους υποψηφίους του 2019, έχουν βρεθεί ακριβώς απέναντί του, στελεχώνοντας κυρίως το ψηφοδέλτιο του Σπύρου Καραβά.

Αναλυτικά, η σύγκριση με το 2019 μας υποδεικνύει ότι 16 από τους 40 υποψηφίους συμβούλους δεν στηρίζουν πλέον τον κ. Τσιώτο και την ολιγομελή ομάδα του. Πρόκειται για τους: 1.Γιόλα Μαστέλλου, 2.Παπαδόπουλο Παναγιώτη, 3.Καλέσιο Παναγιώτη, 4.Πανουτσόπουλο Γιάννη, 5.Μητσάκου Ζέλια, 6.Σπηλιώτη Αικατερίνη, 7.Φιαμέγκου Μαρία, 8.Σταυρόπουλο Γιάννη , 9.Σωτηρόπουλο Γιώργο, 10.Λιακόπουλο Φώτιο, 11.Μπούρα Δημήτρη, 12.Ρηγόπουλο Τέλη, 13.Καββέτσο Κώστα, 14.Κασκούτα Βασίλειο, 15.Καΐτσα Γεώργιο, 16.Ξενόπουλο Δημήτρη.

Οι προαναφερθέντες σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από τον δήμο της Δυτικής Κορινθίας, στηρίζουν Καραβά. Οι τέσσερις μάλιστα είναι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι στον συνδυασμό «Ορίζοντες Δημιουργίας». Πρόκειται για τους:

Δημήτρη Μπούρα, ο οποίος σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στηρίζεται από όλη την ομάδα της Γιόλας Μαστέλλου και του Παναγιώτη Παπαδόπουλου, αλλά και του ιδιαίτερα αγαπητού και λαοφιλούς γιατρού-οφθαλμίατρου κ. Βασιλάκη.

Γιώργο Καΐτσα, ο οποίος έχει τα ισχυρότερα κοινωνικά ερείσματα και κυριολεκτικά «σαρώνει» τα Ροζενά

Κώστα Καββέτσο φυσικοθεραπευτή από το Καμάρι, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στην γενέτειρά του όσο και σε όλο τον δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ξενόπουλο Δημήτρη, υποψήφιο πρόεδρο στο Παναρίτι, πολύ αγαπητό στο χωριό του, για τον οποίον αναμένεται άνετη επικράτηση και εκλογή.

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους τρεις που το 2019 στήριξαν με την παρουσία τους στο ψηφοδέλτιό του τον Βλάση Τσιώτο, αλλά τώρα κατεβαίνουν με τον Μπρακούλια: Κακοκέφαλος Θανάσης, Μαυρογένη Ελένη, Παναγιωτοπούλου Κωνσταντίνα.

Με όλα αυτά τα δεδομένα, θεωρούμε περισσότερο από βέβαιο, ότι ο συνδυασμός Τσιώτου ζει στιγμές «Τιτανικού»! Εκείνο που δεν έχουμε διασταυρώσει όμως είναι, αν η «μπάντα» του «πλοίου» παίζει ακόμη χαρμόσυνα εμβατήρια!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.