ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Κοσμοπλημμύρα στο Βραχάτι

Το 8ο Καρναβάλι του δήµου Βέλου-Βόχας ήταν αναµφίβολα το πιο επιτυχηµένο από πολλές απόψεις. Κατάφερε να συγκεντρώσει χιλιάδες κόσµο (στο πικ του στην παραλία Βραχατίου εκτιµάται ότι βρίσκονταν πάνω από 7.000 άτοµα), κράτησε το ενδιαφέρον των παρευρισκοµένων αµείωτο για πολλές ώρες, έδωσε έναν εορταστικό και πανηγυρικό τόνο σε όλη την παραλιακή ζώνη, γέµισε τα µαγαζιά και τα καταστήµατα µε πλήθος κόσµου µέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες και φυσικά µε την άψογα οργανωµένη συναυλία του Stavento και της Ivi Adamou φούσκωσε µε έναν κοσµοπολίτικο αέρα τα πανιά του δήµου.

Στην επιτυχία κατά τη γνώμη μας πάντα, συνετέλεσαν σημαντικές παράμετροι που κατάφεραν να αναδείξουν το συγκριτικό πλεονέκτημα του Βραχατίου σε σχέση με τις γειτονικές περιοχές. Το Βραχάτι λοιπόν διαθέτει έναν τεράστιο χώρο στην παραλιακή ζώνη ο οποίος, όπως έχουμε τονίσει πολλές φορές, αν αξιοποιηθεί θα προσφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία και θα αλλάξει εντελώς το status στην ευρύτερη περιοχή.

Φαίνεται λοιπόν ότι η δημοτική αρχή του Θανάση Μανάβη επικεντρώθηκε σε αυτό και κατάφερε να πετύχει την αλλαγή που όλοι ονειρεύονταν. Γιατί η έκφραση που κυριάρχησε το βράδυ της Κυριακής στα χείλη όλων όσοι βρέθηκαν στην παραλία Βραχατίου ήταν ότι «κάτι άλλαξε».

Κατά την άποψή μας, οι παράμετροι που δημιούργησαν την διαφορετική εικόνα και αναβάθμισαν τη διοργάνωση ήταν οι εξής:

  • Άλλαξε η φορά της καρναβαλικής παρέλασης και επιμηκύνθηκε η διάρκειά της.
  • Νοικιάστηκε ένα μεγάλο οικόπεδο στα ανατολικά του Βραχατίου όπου οι χιλιάδες επισκέπτες μπόρεσαν να παρκάρουν χωρίς ταλαιπωρία.
  • Αυτό ελευθέρωσε τον χώρο του πάρκινγκ εντός της ζώνης λιμένος Βραχατίου, όπου μετακόμισε η εξέδρα της συναυλίας.
  • Η εξέδρα λοιπόν, στήθηκε σε ένα κεντρικό σημείο και όχι στο βάθος της χερσαίας ζώνης μέσα στο σκοτάδι και το χώμα. Αντιθέτως, ήταν φωτισμένη επαρκώς και η άψογη επαγγελματική εγκατάσταση που είχε γίνει προδιέθετε ήδη τους επισκέπτες από το Σάββατο ότι κάτι μεγάλο θα γινόταν την Κυριακή.
  • Μετά το πέρας της καρναβαλικής παρέλασης, ο παραλιακός δρόμος δεν δόθηκε στην κυκλοφορία όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια και ο κόσμος συνέχισε να κάνει βόλτες ακούγοντας μουσική που έπαιζαν δύο Dj στην παραλία δίνοντας εορταστικό τόνο. Έτσι οι επισκέπτες έμειναν στην περιοχή, ενώ και όσοι πέρασαν να δουν τι γίνεται, έμειναν και αυτοί συμμετέχοντας κατ’ ουσίαν σε ένα υπαίθριο φεστιβάλ.
  • Αξιοποιήθηκε ο χρόνος μεταξύ του τέλους της καρναβαλικής παρέλασης και της καύσης του καρνάβαλου και της έναρξης της συναυλίας με διάφορα performance επί σκηνής που διατήρησαν το εορταστικό κλίμα και συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον του κόσμου. Έτσι ο κόσμος, που ομολογουμένως ήταν αδύνατον να εξυπηρετηθεί όλος από τα μαγαζιά, παρέμεινε και δεν κουράστηκε ώστε να φύγει.

Επίσης, μεγάλο ρόλο έπαιξαν και τα ονόματα του Stavento και της Ivi Adamou που προσέλκυσαν επισκέπτες από τις γύρω περιοχές, οι οποίοι όμως βρήκαν λόγους για να παραμείνουν στο Βραχάτι.

Τέλος, μια σημαντική παράμετρος σε όλα αυτά ήταν η ακρίβεια στους χρόνους. Η παρέλαση ξεκίνησε ακριβώς, το ίδιο και η συναυλία. Έτσι κανείς δεν κουράστηκε και δεν αγανάκτησε περιμένοντας.

Δικαίως λοιπόν ο δήµαρχος Βέλου-Βόχας Θανάσης Μανάβης µίλησε συγκινηµένος και ενθουσιασµένος για την επιτυχία της διοργάνωσης, πριν την έναρξη της συναυλίας του Μιχάλη Σταβέντο. Και δικαίως, παρά την κούραση, τα πρόσωπα των ανθρώπων που δούλεψαν γι’ αυτό έλαµψαν µε πλατιά χαµόγελα.

Συγχαρητήρια οφείλονται, εκτός από τον δήµαρχο και στην αντιδήµαρχο Ελευθερία Παπαλέκα, στην εντατελµένη σύµβουλο Βίκυ Μπαχταλιά, αλλά και σε όλους όσοι αποτέλεσαν την Οργανωτική Επιτροπή του Καρναβαλιού ή δούλεψαν για να παραχθεί το αυτό το αποτέλεσμα!

Και επειδή χύθηκε πολύ μελάνι για το τι έγινε και τι δεν έγινε στην παραλία Βραχατίου, οφείλουμε να πούμε ότι το Καρναβάλι είναι μεν μια σημαντική διοργάνωση, όχι όμως και η πρωτοκορυφαία εκδήλωση ενός δήμου.

ΑΛΛΑ, η επαγγελματικότητα, η φρεσκάδα και η ευφυία με την οποία αντιμετωπίστηκε η διοργάνωση – παρά τα λάθη και τις ατέλειες που ενδεχομένως να υπήρξαν – μάς προδιαθέτει για ένα καλοκαίρι πολιτιστικών και άλλων εκδηλώσεων που μπορούν να κάνουν την πραγματική διαφορά στον δήμο Βέλου-Βόχας και να αναδείξουν την περιοχή σε κέντρο πολιτισμού, αθλητισμού, παράδοσης και μεγάλων events.

Μένει να το δούμε βεβαίως, όμως θα κρατήσουμε από τις δηλώσεις του δημάρχου Θανάση Μανάβη την προαναγγελία για το καλοκαιρινό σύνθημα του δήμου. Είπε λοιπόν ότι το μότο με το οποίο θα προμοταριστεί το Βραχάτι ως προορισμός για το καλοκαίρι θα είναι: «Βάλε λίγο Βραχάτι στο καλοκαίρι σου»! Ομολογούμε ότι αποτελεί μια έξυπνη και πολλά υποσχόμενη αναφορά και αναμένουμε να δούμε τις ενέργειες που θα την υποστηρίξουν!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.