ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Η δημοτική αρχή πέτυχε τελικά την δημιουργία Κέντρου Κοινότητας – Πού θα στεγαστεί

Ευθείες βολές για τραγικές ευθύνες της πρώην δημοτικής αρχής – Γιατί η Μαρία Καλλίρη και ο Αννίβας Παπακυριάκος επιλέγουν την σιωπή στο συγκεκριμένο θέμα;

Η εκδήλωση για τα οικονομικά και την ρύθμιση οφειλών που πραγματοποίησε ο δήμος Βέλου-Βόχας χθες (27/03) βράδυ στο Βέλο έβγαλε κι άλλες σημαντικές ειδήσεις.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Βέλου-Βόχας, Γιάννης Λάμπρου, στο περιθώριο της τοποθέτησής του για θέματα εσόδων και τη διαχείριση του νερού ύδρευσης ή άρδευσης, αναφέρθηκε στο ζήτημα του Κέντρου Κοινότητας.

«Το μεγαλύτερο έγκλημα που έχει γίνει στον δήμο αυτό», ανέφερε «λέγεται Κέντρο Κοινότητας. Εσείς ξέρετε το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’» είπε απευθυνόμενος στο κοινό και συνέχισε: «Το ‘Βοήθεια στο Σπίτι’ είναι παρωνυχίδα στο έγκλημα του Κέντρου Κοινότητας».

Ο κ. Λάμπρου αναφέρθηκε διεξοδικά στο τι σημαίνει Κέντρο Κοινότητας και γιατί αυτό είναι τόσο σημαντικό για τον δήμο Βέλου-Βόχας, τονίζοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντικό διότι αφορά την υποστήριξη και τη βοήθεια από ειδικούς επιστήμονες στην κοιτίδα της κοινωνίας, δηλαδή την οικογένεια. Σε έναν δήμο που όπως ανέφερε «ο ένας στους 4 είναι ευάλωτος ή Ρομά. Αυτό λένε τα στατιστικά. 1400 οικογένειες Ρομά, έχουμε καταγεγραμμένες», επεσήμανε σημειώνοντας παράλληλα ότι για τα χιλιάδες αυτά περιστατικά που κάθε χρόνο απασχολούν τον δήμο Βέλου-Βόχας θα μπορούσε να επιληφθεί το Κέντρο Κοινότητας με τους ειδικούς επιστήμονες που θα απασχολούσε ως μόνιμους υπαλλήλους.

«Όλο αυτό» τόνισε «που είναι δωρεάν, πληρωμένο το κτήριο, το προσωπικό μέσω ΑΣΕΠ με αξιοκρατία, πληρωμένα τα έξοδα μέσω ΕΣΠΑ, όλο αυτό ξέρετε γιατί χάθηκε; Γιατί κανένας δεν κατέθεσε το φάκελο! Γιατί τον Ιούλιο η Περιφέρεια τους πίεζε, η διαχειριστική αρχή καταθέστε τον φάκελο. Και δεν βρήκαν ένα κτήριο σε όλο το δήμο να κατατεθεί ο φάκελος», σημείωσε αναφερόμενος στην προηγούμενη δημοτική του Αννίβα Παπακυριάκου και πώς αυτή διαχειρίστηκε το ζήτημα.

«Εμείς λοιπόν» είπε στη συνέχεια εξηγώντας τις ενέργειες της δημοτικής αρχής Μανάβη «σε λίγες μέρες τι κάναμε; Πήγαμε στην Τρίπολη, γυρίσαμε τα τραπέζια ανάποδα στον Πτωχό, αυτή είναι η αλήθεια. Σήμερα ειδοποιηθήκαμε να βρούμε κτήριο για να καταθέσουμε το φάκελο εξτρά. Το βρήκαμε. Θα γίνει στο Βοχαϊκό», αποκάλυψε, συμπληρώνοντας παράλληλα «Είναι ένα δημόσιο κτήριο, διότι όταν έχεις δημόσιο κτήριο, σου προσθέτει δύο επιπλέον υπαλλήλους, εξτρά. Θα πάμε στο Βοχαϊκό, είναι μεγάλο το κτήριο, είναι δημοτικό θα φτιάξουμε μια υπερσύγχρονη κοινωνική υπηρεσία που θα είναι κοντά σε όλες τις οικογένειες», υπογράμμισε.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα βίντεο από το korinthosnews.gr και τον Γιώργο Ναστούλη:

Ευχάριστα τα νέα λοιπόν, για την δημιουργία εν τέλει Κέντρου Κοινότητας στον δήμο Βέλου-Βόχας που πράγματι θα είναι μια σημαντική ανακούφιση για τους ευάλωτους δημότες. Η λειτουργία του Κέντρου εξάλλου ενισχύει συνολικά την κοινωνική συνοχή και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής των πολιτών δεδομένου ότι παρέχει υποστήριξη, όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του δήμου, στη βάση της κοινωνίας, στο κύτταρο, δηλαδή στην ίδια την οικογένεια. Μπράβο στην δημοτική αρχή του Θανάση Μανάβη που πέτυχε την κατ’ εξαίρεση δημιουργία του Κέντρου. Το πρώην κοινοτικό κατάστημα Βοχαϊκού εφόσον γίνει όπως περιεγράφηκε θα αποτελέσει το σημείο αναφοράς της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου και θα προσφέρει σημαντικά οφέλη στην τοπική κοινωνία.

Παρόλα αυτά παραμένουν αναπάντητα τα ερωτήματα που αφορούν στη διαχείριση του θέματος από την προηγούμενη δημοτική αρχή και κυρίως από την καθ’ ύλην αρμόδια για την Κοινωνική Πολιτική, πρώην πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη», κυρία Μαρία Καλλίρη. Η κα Καλλίρη παρά το γεγονός ότι ήταν παρούσα στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο όταν έγινε εκτενής αναφορά για το «έγκλημα» του Κέντρου Κοινότητας διάλεξε το δρόμο της σιωπής μέχρι και σήμερα.

Το ίδιο βέβαια και ο πρώην δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος, ο οποίος όμως δεδομένου ότι δεν ήταν παρών στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, έχει το περιθώριο να απαντήσει για τα ερωτήματα που τέθηκαν σχετικά με το θέμα, στην επόμενη συνεδρίαση.

Αναμένουμε…

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.