ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ | Δήμος Βέλου-Βόχας: Παραχωρούνται ΔΩΡΕΑΝ τρία μηχανήματα από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Επιτυχία για τον δήμαρχο Θανάση Μανάβη η υπογραφή της προγραμματικής – Αγαστή συνεργασία με τον αντιπεριφερειάρχη Τάσο Γκιολή – Στόχος η αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου και την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για την ανάπτυξη και ισχυροποίηση της περιοχής σε θέματα πολιτικής προστασίας

Με στόχο την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών του Δήμου Βέλου – Βόχας καθώς και την καλύτερη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων για ανάπτυξη και ισχυροποίηση της περιοχής σε θέματα πολιτικής προστασίας, παραχωρούνται με προγραμματική σύμβαση στον Δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, δωρεάν, τρία σημαντικά μηχανήματα, τα οποία είναι:

1) ΙΣΟΠΕΔΩΤΗΣ (Grader) HNM-NOBAS για διάστημα ενός χρόνου.

2) ΠΡΟΩΘΗΤΗΡΑΣ (ΕΡΠΥΣΤΡΙΟΦΟΡΟΣ) LIEBHERR για διάστημα ενός χρόνου.

3) ΧΟΡΤΟΚΟΠΤΙΚΟ GL 1 για διάστημα έξι μηνών.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Προγραμματική Σύμβαση, η παραχώρηση προς χρήση στο Δήμο Βέλου – Βόχας των ανωτέρω αναφερόμενων μηχανημάτων έργου, γίνεται «για την κάλυψη σχετικών αναγκών της τρέχουσας περιόδου, κυρίως όσον αφορά την αποκατάσταση και συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας, ειδικότερα στις ημιορεινές περιοχές των κοινοτήτων Χαλκίου, Σουληναρίου, Ζευγολατιού – Καλεντζίου, Ελληνοχωρίου, Ταρσινών και Στιμάγκας και την κάλυψη σχετικών αναγκών της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου και την πρόληψη κινδύνων εκδήλωσης πυρκαγιών εντός των ορίων του Δήμου, καθώς και την ενίσχυση των μέσων πολιτικής προστασίας και πυρασφάλειας.

Τα ανωτέρω αναφερόμενα μηχανήματα θα παραχωρηθούν στο Δήμο από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, χωρίς την καταβολή μισθώματος ή οτιδήποτε ανταλλάγματος».

Επιπλέον, ο δήμος Βέλου-Βόχας αναλαμβάνει το κόστος των καυσίμων, της ασφάλισης και της συντήρησης των μηχανημάτων για όσο καιρό βρίσκονται στην κατοχή του. Ακόμα, ο δήμος δεσμεύεται να εκπαιδεύσει απασχολούμενο στη Π.Ε. Κορινθίας, ως βοηθό χειριστή και για όσο χρόνο απαιτηθεί προκειμένου να αποκτήσει το κατάλληλο δίπλωμα χειριστή στα συγκεκριμένα μηχανήματα.

Δεδομένου ότι η διάθεση τέτοιου είδους μηχανημάτων όποια ώρα κι αν χρειαστεί είναι ένα κεφαλαιώδες και ουσιαστικό ζήτημα για κάθε δήμο, μπορούμε να πούμε πώς η παραχώρηση αυτή αποτελεί μια σημαντική επιτυχία του δημάρχου Βέλου-Βόχας Θανάση Μανάβη που κατάφερε να εξασφαλίσει την χρήση τους. Επίσης, η συμφωνία δείχνει το πλαίσιο καλής συνεργασίας που έχει ο δήμαρχος με τον αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Τάσο Γκιολή όσο και με τον Περιφερειάρχη Δημήτρη Πτωχό.

Ο δήμος Βέλου-Βόχας είναι ένα μικρός δήμος, αλλά με αρκετές ημιορεινές κοινότητες και ένα δαιδαλώδες αγροτικό οδικό δίκτυο πολλών χιλιομέτρων, που ποτέ δεν είχε στη διάθεσή του δωρεάν τέτοια μηχανήματα, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στις πολλές ανάγκες συντήρησης των δρόμων.

Επιπλέον, σε μια έκτακτη ανάγκη, όπως μια πυρκαγιά, δεν είχε ποτέ την επάρκεια που απαιτείται σε μηχανήματα για να ανταποκριθεί και να αντιμετωπίσει επαρκώς με χωματουργικές εργασίες, διάνοιξη αντιπυρικών ζωνών κ.ά. το επικίνδυνο φαινόμενο.

Αντιθέτως, στηριζόταν στην διάθεση ή την επάρκεια ιδιωτών, τους οποίους φυσικά πλήρωνε για το έργο και τη διάθεση των μηχανημάτων τους.

Προφανώς, η μεγάλη εμπειρία του δημάρχου σε έργα οδοποιίας, αλλά και σε έκτακτες καταστάσεις πυροφύλαξης και πυροπροστασίας τον οδήγησε στην διεκδίκηση και τελικά εξασφάλιση των πολύτιμων μηχανημάτων, δωρεάν!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.