H Περιφέρεια Πελοποννήσου κινητοποίησε άμεσα συνεργεία για την καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών σε Κορινθία και Αργολίδα

Με τα καιρικά φαινόμενα να πλήττουν εκ νέου καλλιέργειες στην Κορινθία και την Αργολίδα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έθεσε σε εφαρμογή ταχύτατο μηχανισμό καταγραφής των ζημιών, σε συνεργασία με τα αρμόδια παραρτήματα του ΕΛΓΑ. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Σπύρο Ζαχαριά, ο οποίος συντόνισε τις επισκέψεις των κλιμακίων στις πληγείσες περιοχές, τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.
Το Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Πάτρας, με επικεφαλής την προϊσταμένη κα Πανταζοπούλου, βρέθηκε στην Π.Ε. Κορινθίας. Πραγματοποιήθηκαν αυτοψίες σε Άγιο Βασίλειο, Μαψό, Κουταλά, Στεφάνι, Κλένια και Χιλιομόδι του Δήμου Κορινθίων, καθώς και σε Αρχαίες Κλεωνές και Αρχαία Νεμέα του Δήμου Νεμέας. Οι ζημιές που καταγράφηκαν είναι σημαντικές, με μεγάλες απώλειες σε ελαιόδεντρα, αμπέλια, πατάτες και κηπευτικά.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δηλώνει σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ και τις τοπικές υπηρεσίες, επιδιώκοντας την επιτάχυνση των διαδικασιών αποτίμησης και αποζημίωσης. Παράλληλα, στηρίζει τους παραγωγούς που βρέθηκαν για ακόμη μια φορά αντιμέτωποι με τις συνέπειες της κλιματικής αστάθειας, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για συστηματικότερη πρόληψη και άμεση ανταπόκριση του κρατικού μηχανισμού στις φυσικές καταστροφές.
Κατηγορίες:ΑΓΡΟΤΙΚΑ


















