ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης από το Λιμενικό Ταμείο Βόχας

MarinakosPanagΣτο πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο της 3ης Φεβρουαρίου συζητήθηκε η έγκριση προϋπολογισμού του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Βόχας (έτους 2014) και το ολοκληρωμένο πλαίσιο δράσης του. Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτης Μαρινάκος, ο οποίος πρόθυμα απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των συμβούλων.

Οι εισπράξεις

Ο κ. Μαρινάκος εξήγησε πώς τα οφειλόμενα παρελθόντων από τους επιχειρηματίες της παραλίας «έχουν σταλεί στην Οικονομική Υπηρεσία, που συνδράμει το Λιμενικό Ταμείο, για σύνταξη βεβαιωτικού καταλόγου». Αφού οι οφειλές βεβαιωθούν η πίεση προς τους εν λόγω επιχειρηματίες θα αυξηθεί αφού σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πρέπει να υποβάλουν πάλι αίτηση, για να ξαναχρησιμοποιήσουν το χώρο. Αν όμως δεν διαθέτουν την ενημερότητα από το Λιμενικό, δεν θα πάρουν το χώρο. «Πράγμα που σημαίνει», κατέληξε ο κ. Μαρινάκος «ότι το 80% αυτών θα χρειαστεί να τα καταβάλουν, για να συμμετέχουμε στη δημοπρασία για το χώρο».

Οι απλήρωτοι εργαζόμενοι

Papageorgiou SotirisΟ κ. Παπαγεωργίου ρώτησε τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου για τους απλήρωτους εργαζομένους οι οποίοι για να καταφέρουν να πληρωθούν έχουν καταφύγει στη δικαστική οδό. Ο κ. Μαρινάκος απάντησε με σαφήνεια τονίζοντας την γραφειοκρατική και τυπολατρική λογική του δημοσίου που απαγορεύει σε εργαζομένους να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους και τους εξαναγκάζει να καταφύγουν στα δικαστήρια. «Λεφτά υπάρχουν στο Λιμενικό Ταμείο», είπε. Και συνέχισε «παρότι είχαμε έγκριση από το Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης για να πληρωθούν, ο Επίτροπος στο Ελεγκτικό Συνέδριο είπε πώς δεν θεωρεί το ένταλμα πληρωμής γιατί οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Κάναμε ένσταση και πήγε στο Ελεγκτικό Συνέδριο στην Αθήνα».
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη η οποία τους δικαίωσε. Έτσι τα χρήματα είναι δεσμευμένα σε ειδικό λογαριασμό και οι εργαζόμενοι θα τα πάρουν. Όμως το Λιμενικό Ταμείο θα έχει χρεωθεί επιπλέον περί τις 2-3.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα! «Μας χρεώνει ο Επίτροπος δικαστικά έξοδα και τόκους υπερημερίας», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου.

Δωρεάν WiFi σε όλη την παραλία

Ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τον προγραμματισμό που υπάρχει για δωρεάν ασύρματο ίντερνετ σε όλη την παραλιακή ζώνη, από την παιδική χαρά μέχρι τον Άγιο Δημήτριο. Πρόκειται να αγοραστεί εξοπλισμός δηλαδή 2 ή 3 κεραίες με το ασύρματο μόντεμ, τα μπούλετ, τα οποία είναι ενισχυμένα και αποδίδουν ίντερνετ σε ακτίνα 500 μέτρων περίπου!
Τέλος ο κ. Μαρινάκος αναφέρθηκε στη δημιουργία beach volley, δηλαδή μια επιχωμάτωση καινούργια στο αντίστοιχο γήπεδο αλλά και φρεσκάρισμα της άμμου του beach soccer με σκοπό να φιλοξενηθούν το προσεχές καλοκαίρι αθλητικές δραστηριότητες.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.