ΑΓΡΟΤΙΚΑ

ΔΕ Άσσου-Λεχαίου: “Άνθρακες” ο θησαυρός της άρδευσης

Άνθρακες αποδείχθηκε ο «θησαυρός» της άρδευσης για την Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου του δήμου Κορινθίων, σύμφωνα με όσα αναφέρει ο πρόεδρος του Άσσου Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος.

Ο εν λόγω πρόεδρος – αποδεδειγμένα μαχητικός και μπροστάρης στους αγώνες των αγροτών της περιοχής του – έκανε μια ανάρτηση-κραυγή απελπισίας μπροστά στην επαπειλούμενη καταστροφή για τις καλλιέργειες και την «κοροϊδία» του νερού του ΑΟΣΑΚ.

Θυμίζουμε ότι ο δήμαρχος Κορινθίων Βασίλης Νανόπουλος, σχεδόν πανηγυρίζοντας είχε ανακοινώσει προ ολίγων ημερών την απόφαση του ΑΟΣΑΚ να διατεθεί το νερό άρδευσης για 12 μέρες στην Δημοτική Ενότητα Άσσου-Λεχαίου. Όπως όμως αναφέρει ο πρόεδρος του Άσσου το νερό αυτό είναι ελάχιστο, κάτι που βέβαια εκτιμούσαν ούτως ή άλλως οι έμπειροι περί τα αρδευτικά, αγρότες και το είχαν ήδη προεξοφλήσει, ότι η απόφαση του ΑΟΣΑΚ ήταν «στάχτη» στα μάτια του αγροτικού κόσμου.

Ο πρόεδρος του Άσσου στην ανάρτησή του, όπως μπορείτε να διαβάσετε και παρακάτω, καλεί τον δήμαρχο να υλοποιήσει επιτέλους το έργο της διαδικτύωσης του νερού του βιολογικού καθώς σύμφωνα με την εκτίμησή του αυτό αποτελεί τη μοναδική λύση για την διψασμένη ανατολική Βόχα.

Το έργο του Βιολογικού και της διάθεση των επεξεργασμένων υδάτων για άρδευση υλοποιείται ήδη από τον Οκτώβριο του 2020, εκτιμάται ότι όταν θα λειτουργήσει πλήρως θα δίνει 140 κυβικά νερού την ώρα, αλλά ακόμη δεν έχουν συνδεθεί ούτε οι καλλιέργειες των Εξαμιλίων και της Ξυλοκέριζας σε αυτό. Στα σχέδια της ΔΕΥΑΚ είναι, όπως έχει ανακοινωθεί, να κατασκευαστεί ένας κλάδος διαδικτύωσης για την περιοχή του Άσσου Λεχαίου, ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε έργο, ούτε σαφές χρονοδιάγραμμα υλοποίησής του.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Γιαννακουλόπουλου:

«Κύριε Δήμαρχε, κύριοι Αντιδήμαρχοι, κ. Αλέξανδρε Πνευματικέ, κ. Νίκο Σταυρέλη, κ.Πελοπίδα Καλλίρη, κ. Τιμολέων Πιέτρη, κ. Μάριε Ασιμακόπουλε, κα Τζέκου Παρασκευή, κ. Γιάννη Γκεζερλή, κ. Δημοτικοί σύμβουλοι.

Ήθελα σήμερα να σας αναφέρω την εικόνα από δύο παραγωγούς που βρέθηκαν τυχαία στον δρόμο μου και πραγματικά και οι δύο ήταν σε απόγνωση!!!

Αφού τα είπαμε μου ανέφεραν και το γεγονός ότι θα παρατήσουν τα χωράφια τους ναι καλά διαβάσατε κύριοι ότι θα παρατήσουν τα χωράφια τους γιατί δεν έχουν νερό να τα ποτήσουν, το ίδιο τους απάντησα και εγώ ναι καλά διαβάσατε κύριοι και εγώ γιατί όλοι οι παραγωγοί δεν μπορούμε να έχουμε από μία γεώτρηση για άρδευση με αποτέλεσμα ένας, ένας παραγωγός να τα παρατάει γιατί ακόμα και αυτοί που έχουν γεωτρήσεις δεν έχουν νερό και είμαστε ακόμα στης αρχές του Απρίλη.

Όλοι είστε ενήμεροι για το τι μεγάλο αγώνα δώσαμε και οι 4 πρόεδροι του πρώην Δήμου Άσσου Λεχαίου μαζί με τοπικούς συμβούλους και παραγωγούς, το νερό που ήρθε για άρδευση φέτος είναι μόλις περίπου τα 150 κυβικά και πολλές φορές στην ημέρα φτάνουν και τα 100, δυστυχώς οι ποσότητες που μας έστειλαν ήταν μηδαμινές μπροστά σε αυτές που υπάρχουν και υπόψιν ότι αυτές οι ποσότητες είναι για 5 ημέρες σε κάθε Κοινοτικό διαμέρισμα δηλαδή μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας!!!

Δεν μας έφτανε το κόστος παραγωγής που έφτασε στα ύψη έχουμε να αντιμετωπίσουμε  και το θέμα της λειψυδρίας που τα τελευταία χρόνια είναι πιο έντονο.

Αν πραγματικά έστω και λίγο νιώθετε την ευαισθησία την ευθύνη και το τι περνάμε όλοι εμείς οι παραγωγοί, του πρώην Δήμου Άσσου – Λεχαίου άμεσα να φέρατε ως μοναδικό το θέμα του νερού και την διαδικτύωση του από τον βιολογικό σε έκτακτη συνεδρίαση προς συζήτηση στο Δημοτικό συμβούλιο με την συμμετοχή του διοικητικού της ΔΕΥΑΚ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.

Με εκτίμηση προς όλους αλλά αγανακτήσαμε κύριοι να μας κοροϊδεύουν, να παίζουν με την νοημοσύνη μας και όλα αυτά εις βάρος των οικογενειών μας.

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας Άσσου

Ναπολέων Γιαννακουλόπουλος»

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.