ΚΟΙΝΩΝΙΑ

INKA Kορινθίας: Συλλογικές Αγωγές για την ρήτρα αναπροσαρμογής

Σε συλλογικές αγωγές κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής που έχει εκτοξεύσει το κόστος της ηλεκτρικής ενέργειας τάσσεται το ΙΝΚΑ Κορινθίας που αναφέρει:

«Παρά τα μέτρα, μόνη άμυνα κατά της ρήτρας αναπροσαρμογής η Συλλογική Αγωγή

Η Συλλογική Αγωγή για την κατάργηση της αθέμιτης και καταχρηστικής ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα παραμένει το μόνο μέσο άμυνας των καταναλωτών απέναντι στις παράνομες χρεώσεις των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας.

Η εξαγγελία για το Νέο Εθνικό Πρόγραμμα Στήριξης έχει χαρακτήρα προσωρινής ανακούφισης των δοκιμαζόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και ως τέτοια είναι ευπρόσδεκτη. Ωστόσο, το όριο τα 600 ευρώ στην ενίσχυση και η προβλεπόμενη αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής μόνο για τους θερινούς μήνες δεν αίρουν το οικονομικό αδιέξοδο, στο οποίο έχει οδηγηθεί η ελληνική κοινωνία.

Η ουσία του τεράστιου κοινωνικού και οικονομικού προβλήματος είναι πως η ρήτρα αναπροσαρμογής, δεν είναι μόνο ολέθρια για τους καταναλωτές και την οικονομία της χώρας, αλλά ότι είναι παράνομη.

Ως εκ τούτου, η μόνη λύση είναι η κατάργησή της μέσα από τη Δικαιοσύνη.

Ύστερα και από την επίσημη αναγνώριση της συσσώρευσης υπερκερδών από τους παρόχους, με το μηχανισμό της ρήτρας όπως τον συνέλαβαν και τον επέβαλαν, και την εξαγγελία για την φορολόγησή τους στο μέλλον, οι καταναλωτές πλέον γνωρίζουν ότι ο δικαστικός έλεγχος της ρήτρας είναι ο μόνος δρόμος που τους απομένει και ότι ο αγώνας για τη νομιμότητα και τη διαφάνεια στους λογαριασμούς του ρεύματος είναι στα χέρια τους, μέσα από τις Συλλογικές Αγωγές του ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Το ΙΝΚΑ – Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας, εκτελώντας την εντολή χιλιάδων καταναλωτών, κλιμακώνει τον αγώνα για την κατάργηση μιας και διά παντός της αδιαφανούς, παράνομης και αθέμιτης ρήτρας και καταθέτει την δεύτερη Συλλογική Αγωγή για την κατάργηση της ρήτρας και την επιστροφή όλων των ποσών που καταβλήθηκαν, την Δευτέρα 9 Μαΐου 2022, στις 11.00 στο Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Καλούμε όλους τους καταναλωτές να πυκνώσουν τις γραμμές των Συλλογικών Αγωγών. Τώρα που νιώσανε τη δύναμή μας, τώρα εντείνουμε τον αγώνα μέχρι την τελική και οριστική κατάργηση της ρήτρας.

Εγγραφή:

Γραμματεία Συλλογικής Αγωγής για την Ενέργεια

info.inka.gr@gmail.com

211 0135 199

Κατηγορίες:ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.