ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Με αδιαφάνεια και παλινωδίες δεν λύνεται το θέμα της διαχείρισης του Τουριστικού Περιπτέρου Ξυλοκάστρου

Ένα τουριστικό «διαμάντι» χαμένο στον βούρκο της αδιαφορίας

Με παλινωδίες και αδιαφάνεια επιχειρεί να διαχειριστεί το πολύ σοβαρό θέμα του Τουριστικού Περιπτέρου Ξυλοκάστρου ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης, όπως προκύπτει από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της 29ης Μαρτίου.

Σε σχετικό δελτίο τύπου των «Οριζόντων Δημιουργίας» διαβάζουμε ότι: «Ο Δήμαρχος συνεχίζει να παλινωδεί ανάμεσα σε πρόσφατες τελευταίες τοποθετήσεις του όπου υποστήριζε ότι επιλέγει τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και θα συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή με επιχείρημα ότι η δικαστική οδός οδηγεί σε μακρά περίοδο μη λειτουργίας μέχρι την έκδοση της δικαστικής απόφασης ενώ στο σήμερα αλλάζει κατεύθυνση και επιλέγει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποβολή του επιχειρηματία από το μίσθιο. Επιπλέον μας προκαλεί εντύπωση ότι ενώ στο χθες δήλωνε ότι ο επιχειρηματίας δεν οφείλει, στην τοποθέτησή του αρνήθηκε να απαντήσεις στις ερωτήσεις μας στο εάν οφείλει και εάν έχει ρυθμίσει τυχόν οφειλές του μεταγενέστερα του Οκτωβρίου του 2022 που έκλεισε οριστικά. Δηλώνουμε ότι αυτήν την πολιτική αδράνειας και αδιαφάνειας δεν την αποδεχόμαστε και προφανώς δεν μπορούμε να την υπερασπιστούμε. Είναι δε προφανές ότι η ευθύνη διαχείρισης του θέματος αυτού βαρύνει αποκλειστικά τη Δημοτική αρχή η οποία αδυνατεί να κατανοήσει τη σημασία της ιστορικότητας του σημείου και την επίδραση αυτής στην τουριστική προσέλκυση».

Φαίνεται λοιπόν ότι η δημοτική αρχή Τσιώτου δεν έχει κατανοήσει ούτε την ιστορικότητα, ούτε την πολλαπλή σημαντικότητα ενός σημείου αναφοράς για το Ξυλόκαστρο, όπως είναι το Τουριστικό Περίπτερο. Δεν γνωρίζει ή δεν ενδιαφέρεται να μάθει, ή δεν την ενδιαφέρει απλά, το γεγονός ότι το Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου ήταν το «σήμα κατατεθέν» της περιοχής, πραγματικός πόλος έλξης τουρισμού και επισκεπτών. Η θερινή σεζόν σε μια εβδομάδα ανοίγει, το Πάσχα παραδοσιακά είναι ο προπομπός της καλοκαιρινής επισκεψιμότητας. Το Τουριστικό Περίπτερο Ξυλοκάστρου θα παραμείνει κλειστό, παραμελημένο και αναξιοποίητο. Ένα διαμάντι χαμένο στον βούρκο της αδιαφορίας και των παλινωδιών της δημοτικής αρχής Τσιώτου. Κρίμα…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.