ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

Μουσικές βραδιές και ιαματικά ταξίδια: Ένα ζωντανό καλοκαίρι για τα μέλη των ΚΑΠΗ Δήμου Κορινθίων

Από την Αρχαία Κόρινθο έως την Αιδηψό, ο Δήμος Κορινθίων προσφέρει ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων και εκδρομών για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας

Ένα καλοκαίρι γεμάτο μουσική, αναμνήσεις και φροντίδα υπόσχεται ο Δήμος Κορινθίων στα μέλη των ΚΑΠΗ, συνδυάζοντας πολιτιστικές δράσεις στις γειτονιές με ευεργετικές αποδράσεις στα ιαματικά νερά της Αιδηψού.

Η παράδοση των μουσικών εκδηλώσεων των ΚΑΠΗ συνεχίζεται δυναμικά και το καλοκαίρι του 2025, με το σύνθημα «η χαρά είναι το σύνθημα» να δίνει τον τόνο στις βραδιές που αναμένεται να γεμίσουν τις πλατείες με τραγούδι, χορό και παρέα. Κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μάκη Ψαραδέλλη, το πρόγραμμα ξεκινά την Τετάρτη 11 Ιουνίου από την Αρχαία Κόρινθο και απλώνεται μέχρι το τέλος του μήνα σε δέκα διαφορετικά σημεία του Δήμου.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (ώρα προσέλευσης 20:30):

  • 11/06: Αρχαία Κόρινθος, προαύλιο Ι.Ν. Κοιμήσεως Θεοτόκου
  • 13/06: Κόρινθος, προαύλιο Δημοτικού Θεάτρου «Θωμάς Θωμαΐδης»
  • 14/06: Πλατεία Εξαμιλίων
  • 15/06: Πλατεία Σολομού
  • 16/06: Πλατεία Ξυλοκέριζας
  • 18/06: Πλατεία Σταύρου Ηλιόπουλου, Συνοικισμός
  • 21/06: Προβλήτα Λουτρών Ωραίας Ελένης
  • 22/06: Πλατεία Ιωάννη Ανδρέου, Άγιος Γεώργιος
  • 25/06: Δημαρχείο, Χιλιομόδι
  • 27/06: Γυμνάσιο, Λέχαιο

(Σημείωση: Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί ως προς ημερομηνίες ή τοποθεσίες.)

Αιδηψός: Ιαματική εμπειρία με μέριμνα και επιδότηση

Παράλληλα με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, το Τμήμα Μέριμνας Τρίτης Ηλικίας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου προχωρά στην οργάνωση ιαματικών λουτροθεραπειών στη Λουτρόπολη της Αιδηψού για τα μέλη των ΚΑΠΗ.

Συνολικά, 400 μέλη θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε επταήμερα προγράμματα από τα τέλη Ιουνίου έως και τα τέλη Σεπτεμβρίου. Ο Δήμος Κορινθίων καλύπτει πλήρως τη μεταφορά (με δωρεάν λεωφορείο) και επιδοτεί τη διαμονή και την ημιδιατροφή κατά 75€ ανά άτομο, σε όλες τις κατηγορίες δωματίων.

Οι ημερομηνίες ανά ΚΑΠΗ:

  • 30/06 – 06/07: Άσσου, Λεχαίου, Περιγιαλίου, Β΄ ΚΑΠΗ
  • 06/07 – 12/07: Αθικίων, ΣΤ΄ ΚΑΠΗ
  • 12/07 – 18/07: ΣΤ΄ ΚΑΠΗ, Α΄ ΚΑΠΗ
  • 18/07 – 24/07: Τενέα, Σολομός, Β΄ ΚΑΠΗ
  • 24/07 – 30/07: Β΄ ΚΑΠΗ, Αρχαίας Κορίνθου, Εξαμιλίων, Ξυλοκέριζας
  • 08/09 – 14/09: Κόρφος, Σοφικό, Αλμυρή, Γαλατάκι
  • 14/09 – 20/09: Τενέας, Αθικίων, Σολομός, ΣΤ΄ ΚΑΠΗ
  • 20/09 – 26/09: Β΄ ΚΑΠΗ, ΣΤ΄ ΚΑΠΗ

Τελικές τιμές μετά την επιδότηση του Δήμου:

  • Δίκλινο/Τρίκλινο δωμάτιο: 171 € / άτομο
  • Μονόκλινο χωρίς μπαλκόνι: 225 € / άτομο
  • Μονόκλινο με μπαλκόνι: 261 € / άτομο

Οι εγγραφές για όλα τα ταξίδια ξεκινούν την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2025. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα κατά τόπους ΚΑΠΗ για δηλώσεις συμμετοχής και αναλυτικές πληροφορίες.

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.