ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Δήμος Βέλου-Βόχας: Τι είπαν Δήμας και Αννίβας για την ΕΤΠΑΚΟ

Αναπτερώνονται οι ελπίδες να διασωθούν και να αξιοποιηθούν τα ιστορικά κτήρια του Βραχατίου

Στα ιστορικά κτήρια της ΕΤΠΑΚΟ, στο Βραχάτι βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 7 Δεκεμβρίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης αρμόδιος για την Έρευνα και Καινοτομία Χρίστος Δήμας, συνοδευόμενος από τον δήμαρχο Βέλου-Βόχας Αννίβα Παπακυριάκο, την Πρόεδρο του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρία Καλλίρη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Γιώργο Δαληβίγκα, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Βαγγέλη Τσάκωνα, τον πρόεδρο της Κοινότητας Βραχατίου Γιώργο Βασιλείου, καθώς και μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου.

Ο σκοπός της επίσκεψης ήταν η «γνωριμία» του Χρίστου Δήμα με το χώρο και τα κτήρια της ΕΤΠΑΚΟ καθώς και η συζήτηση για τις δυνατότητες αξιοποίησης που υπάρχουν, αλλά τα προβλήματα και τα κωλύματα που πρέπει να ξεπεραστούν ώστε τα ακίνητα να περιέλθουν στην ιδιοκτησία του δήμου Βέλου-Βόχας.

Θυμίζουμε ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εταιρείας που βρίσκεται υπό εκκαθάριση είναι ασαφές και πολύπλοκο, καθώς εμπλέκονται εκατοντάδες κληρονόμοι μετόχων και η όποια διαδικασία αγοράς ή παραχώρησης προσκρούει σε διάφορα γραφειοκρατικά, αλλά και πρακτικά εμπόδια.

Ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος καθώς και η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ανέλιξη» Μαρία Καλλίρη επί σειρά ετών προσπαθούν να βρουν μια διέξοδο στα γρίφο του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της ΕΤΠΑΚΟ, ώστε αυτή να περάσει στα χέρια του δήμου και να πάρει το δρόμο για την αξιοποίηση των ακινήτων.

Η περιοχή στην οποία βρίσκονται τα κτήρια εξάλλου, όπως τονίζει τόσο ο Αννίβας όσο και η Μαρία Καλλίρη, η γειτνίαση με τον παλαιό σιδηροδρομικό σταθμό – για τον οποίο, ειρήσθω εν παρόδω, γίνονται επίσης ενέργειες ώστε να περάσει στον δήμο – δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα πρότυπο πολιτιστικό ή άλλης φύσεως πάρκο, που θα καλύπτει τουλάχιστον δύο οικοδομικά τετράγωνα στην καρδιά του Βραχατίου και θα αποτελέσει έναν πυρήνα τόσο αισθητικής όσο και πολιτιστικής αναβάθμισης της ευρύτερης περιοχής της παραλίας Βραχατίου, καθώς και όλου του δήμου Βέλου-Βόχας.

Παρόντες όπως είπαμε στη συνάντηση ήταν και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου Βαγγέλης Τσάκωνας καθώς και τα μέλη του ΔΣ, οι οποίοι έχουν «πάρει ζεστά» και κυνηγούν το θέμα της ΕΤΠΑΚΟ σε μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια να βρεθεί επιτέλους λύση και να αξιοποιηθεί η εν λόγω περιοχή. Ο Βαγγέλης Τσάκωνας εξάλλου, εκφράζοντας τη βούληση του εμπορικού κόσμου, εμφανίστηκε αποφασισμένος να εξαντλήσει κάθε περιθώριο ώστε τα ιστορικά κτήρια να αξιοποιηθούν και να αποτελέσουν σημείο αναφοράς του Βραχατίου.

Ο Χρίστος Δήμας άκουσε προσεκτικά τους παριστάμενους και μαζί με τον δήμαρχο Αννίβα Παπακυριάκο διαμόρφωσαν προφορικά ένα πλαίσιο ενεργειών το οποίο πρέπει να υλοποιηθεί τις επόμενες μέρες ώστε να δρομολογηθούν πλέον με σαφήνεια οι εξελίξεις που θεωρούνται απαραίτητες, για την απόκτηση από το δήμο των ιστορικών κτηρίων της ΕΤΠΑΚΟ.

Εξάλλου η μέχρι τώρα πορεία του Χρίστου Δήμα στην αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας που παρήκμαζε εγκαταλελειμμένη, όπως για παράδειγμα τα κτήρια της ΧΡΩΠΕΙ ή η Περιφερειακή Αγορά Λεχαίου, αποτελεί το ισχυρότερο εχέγγυο ότι μάλλον ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βρεθεί μια οριστική λύση και στο θέμα της ΕΤΠΑΚΟ.

Το ευχόμαστε ολόψυχα!

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.