ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Εμπορικός Σύλλογος Βραχατίου: Αποφασισμένοι να βρουν λύση για την ΕΤΠΑΚΟ

Περισσότερο αποφασισμένο από ποτέ εμφανίζεται το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου για να βρει τη λύση για τον «γόρδιο δεσμό» της ΕΤΠΑΚΟ – Η συνάντηση με τον Δήμα και η πρόσκληση στο Βραχάτι

Αποφασισμένοι εμφανίζονται οι άνθρωποι της Διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου να βρουν λύση για την αξιοποίηση των ιστορικών ακινήτων της ΕΤΠΑΚΟ. Εξάλλου, αυτό φάνηκε και στην πρόσφατη επίσκεψη Δήμα στην περιοχή όπου ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βαγγέλης Τσάκωνας μαζί με τα μέλη του ΔΣ που έδωσαν το παρόν δήλωσαν σε όλους τους τόνους την σαφή πρόθεσή τους να διεκδικήσουν σε κάθε επίπεδο τη λύση για τον «γόρδιο δεσμό» της ΕΤΠΑΚΟ.

Οι ελπίδες όπως είπαμε και στο σχετικό ρεπορτάζ έχουν αναπτερωθεί σημαντικά, μετά την επίσκεψη του υφυπουργού Ανάπτυξης ο οποίος έδειξε πώς έχει όλη την καλή διάθεση να βοηθήσει για την διαδικασία παραχώρησης στο δήμο, όσο και για τη χρηματοδότηση του έργου αποκατάστασης.

Πώς φτάσαμε όμως στην επίσκεψη Δήμα;

Σύμφωνα με όσα λέει το ρεπορτάζ λοιπόν, πριν λίγες μέρες το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου, βρέθηκε στην Αθήνα στο γραφείο του υφυπουργού Ανάπτυξης όπου έθεσε εις γνώσιν του το θέμα της ΕΤΠΑΚΟ μεταξύ και άλλων θεμάτων.

Αργύρης Λιόντος, Βαγγέλης Τσάκωνας, Γιώργος Δαληβίγκας και Γιώργος Βασιλείου από τον Εμπορικό Σύλλογο Βραχατίου, πλασιώνουν τον υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα στην πρόσφατη επίσκεψή τους στο γραφείο του.

Ο Χρίστος Δήμας έδειξε αμέσως διάθεση να ασχοληθεί όχι μόνο με τα κτήρια της ΕΤΠΑΚΟ, αλλά και με όλο σχεδόν το οικοδομικό τετράγωνο της εν λόγω περιοχής, που βρίσκεται στην καρδιά του Βραχατίου και που περιλαμβάνει πολλά βιομηχανικά κτήρια, μεταξύ των οποίων τον σταθμό του ΟΣΕ, τις αποθήκες ΟΣΕ και τα κτήρια του συνεταιρισμού.

Έτσι κλείστηκε το ραντεβού και η επιτόπου επίσκεψη του Χρίστου Δήμα και συμφωνήθηκε να γίνει μια ξενάγηση στο χώρο, ώστε ο υφυπουργός να έχει ιδία αντίληψη αλλά και να συζητήσει με τον δήμαρχο τις προοπτικές που υπάρχουν για την αξιοποίηση και ανάπτυξη της περιοχής.

Όπως είπαμε και στην αρχή τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Βραχατίου είναι αποφασισμένα να βρουν τη λύση. Να βρουν τι πρέπει να γίνει για να αρθούν πλέον τα κωλύματα που αφορούν στο ιδιοκτησιακό καθεστώς, να περάσει στον δήμο οριστικά και αμετάκλητα όλο το οικοδομικό τετράγωνο με το σύνολο των κτηρίων και από κει και πέρα να δρομολογηθεί η αξιοποίησή του.

Εξάλλου, ένας τέτοιος χώρος στην καρδιά της πιο τουριστικής κοινότητας του δήμου, στην καρδιά του Βραχατίου, δίπλα στην παραλία, αν αξιοποιηθεί και αναδειχθεί μπορεί να εκτοξεύσει, τόσο την τουριστική όσο και την εμπορική κίνηση της περιοχής και να καταστήσει τη Βόχα ένα σύγχρονο κέντρο πολιτισμού και δράσεων!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.