ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Επιμελητήριο Κορινθίας: Πέντε αντισταθμιστικά μέτρα ζητά ο πρόεδρος, λόγω των αυξήσεων στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Κορινθίας - Παναγιώτης Λουζιώτης

Επιστολή στους υπουργούς Άδωνι Γεωργιάδη και Κώστα Σκρέκα έστειλε ο Τάκης Λουζιώτης – Η επιστολή κοινοποιήθηκε στους υφυπουργούς και βουλευτές του νομού

Μια σημαντική παρέμβαση για την ανακούφιση των επιχειρήσεων που στενάζουν κάτω από τις υπέρμετρες αυξήσεις στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας έκανε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, Τάκης Λουζιώτης, ο οποίος απέστειλε επιστολή προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα ζητώντας αντισταθμιστικά μέτρα που θα αμβλύνουν το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Η επιστολή, η οποία κοινοποιείται στον υφυπουργό Περιβάλλοντος Νίκο Ταγαρά και στον Υφυπουργό Ανάπτυξης Χρίστο Δήμα, αλλά και στους άλλους δύο βουλευτές του νομού – Κώστα Κόλλια και Γιώργο Ψυχογιό – επισημαίνει την δυσμενή επιβάρυνση, κυρίως των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από τις αυξήσεις όχι μόνο στις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας αλλά και στις πρώτες ύλες και υλικά, γεγονός που θα επιφέρει σοβαρά πλήγματα στην ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση.

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Τάκης Λουζιώτης αναφέρει:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε δέκτες ενός μεγάλου κύματος παραπόνων από τους επιχειρηματίες του Νομού μας σχετικά με τις αυξήσεις του ρεύματος. Τα δυσβάσταχτα ποσά που καλούνται να πληρώσουν μεταφράζονται σε απογοήτευση και απόγνωση για το μέλλον των επιχειρήσεων τους.

Με την παρούσα λοιπόν επιστολή θα θέλαμε να σας επιστήσουμε την προσοχή σχετικά με την ραγδαία αύξηση λογαριασμών του ρεύματος με τις οποίες επιβαρύνονται οι επιχειρήσεις της περιφέρειας μας και όχι μόνο.

Οι μεγάλες ανατιμήσεις στην ενέργεια έχουν επιβαρύνει τον τελευταίο καιρό όλες τις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με δυσμενή αντίκτυπο στη λειτουργία τους, απειλώντας έντονα την βιωσιμότητά τους. Τα προβλήματα αυτά έχουν δημιουργηθεί καθώς το κόστος λειτουργίας τους έχει εκτοξευθεί.

Πλέον της επιβάρυνσης από την κατανάλωση ρεύματος, υπάρχει αύξηση των πρώτων υλών και των υλικών με συνέπεια όλες αυτές οι αυξήσεις να προσμετρηθούν στην τελική τιμή του προϊόντος, κάτι το οποίο θα λειτουργήσει σαν ντόμινο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα και την κατανάλωση.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η στήριξη των επιχειρήσεων σε αυτή την δεδομένη στιγμή είναι επιβεβλημένη. Μόνο έτσι, θα μπορέσουνε οι επιχειρήσεις μας να ανασάνουν και να κοιτάξουν μπροστά. Ενδεικτικά, το Επιμελητήριο Κορινθίας προτείνει μέτρα που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αντισταθμιστικά των αυξήσεων και να βοηθήσουν την αδιάκοπη λειτουργία των επιχειρήσεων επ’ωφελεία όλων:

  • Δυνατότητα υπαγωγής στο καθεστώς μειωμένων χρεώσεων στο ειδικότέλος μείωσης εκπομπών αερίων ρύπων για όλες τις επιχειρήσεις.
  • Επιχορήγηση μέρους του τιμολογίου για τις επιχειρήσεις που είχαν πτώση του τζίρου την περίοδο των αυξημένων χρεώσεων.
  • Μείωση των αντισταθμιστικών τελών των ΟΤΑ που επιβαρύνουν τους λογαριασμούς ρεύματος ή επιδότηση αυτών.
  • Δυνατότητα επέκτασης του χρόνου αποπληρωμής των λογαριασμών με τις αυξημένες  τιμές του ρεύματος έως και 6 μήνες από την έκδοση του λογαριασμού έτσι ώστε να ρυθμιστεί η αποπληρωμή τους.
  • Δυνατότητα σταθερού τιμολογίου για τις επιχειρήσεις ώστε να περιοριστεί η εξάρτηση της ενέργειας από τις υπέρμετρες χρηματιστηριακές της ανατιμήσεις.

Διαπιστώνοντας την ζοφερή κατάσταση που τείνει να διαμορφωθεί στην ελληνική οικονομία και πραγματικότητα για το μέλλον των επιχειρήσεων, ζητούμε από την  κυβέρνηση να μεριμνήσει και να διατηρήσει την ανάπτυξη στην οικονομία μας.

Έχοντας εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση ευελπιστούμε ότι τα προβλήματα θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα και άμεσα, εξασφαλίζοντας την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων και συνεπώς του ανθρώπινου δυναμικού τους.

Με εκτίμηση,
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας
Παναγιώτης Λουζιώτης»

1 reply »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.