ΔΗΜΟΣ ΒΕΛΟΥ-ΒΟΧΑΣ

Βοχαϊκό: Με την έναρξη του έργου ήρθε και η ανακοίνωση της υποψηφιότητας!

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες ανάπλασης στην πλατεία του Βοχαϊκού και ο πρόεδρος της Κοινότητας Περίανδρος Κεχαγιάς ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος με τον Αννίβα το 2023!

Μπήκαν τα μηχανήματα σήμερα στην πλατεία του Βοχαϊκού και ξεκίνησαν με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες ανάπλασης για την μετατροπή της σε ένα σύγχρονο βιοκλιματικό κοινόχρηστο χώρο, ασφαλή και ευχάριστο για τους κατοίκους της περιοχής.

Στο σημείο βρέθηκαν ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος και ο πρόεδρος της Κοινότητας Βοχαϊκού Περίανδρος Κεχαγιάς, ο οποίος έλαμπε από χαρά και ικανοποίηση για το έργο.

Λίγες ώρες αργότερα ο πρόεδρος της Κοινότητας Βοχαϊκού με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος με τον Αννίβα Παπακυριάκο στις εκλογές του 2023. Ο Περιάνδρος Κεχαγιάς δεν παρέλειψε – και είναι προς τιμήν του – να αναφερθεί στην σπουδαιότητα της ανάπλασης της πλατείας, αλλά και στις προσπάθειες και τις ενέργειες του πρώην κοινοτικού συμβουλίου, υπό τον Σπύρο Μπιτσάκο, που είχε δρομολογήσει το έργο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο Βοχαϊκό τα έργα έχουν συνέχεια και συνέπεια.

Η προηγούμενη κοινοτική αρχή οραματίστηκε και δρομολόγησε την ανάπλαση της πλατείας και σε μας σήμερα έτυχε η χαρά να δούμε το έργο να ξεκινάει.

Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη συνέχεια παίζει βέβαια ο δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος που παρέμεινε πιστός στις δεσμεύσεις του, για όλα τα έργα που δρομολογήθηκαν και υλοποιούνται για το χωριό μας.

Συνεχίζουμε λοιπόν το έργο μας, για το καλό του τόπου μας, και εγώ πιστός στο καθήκον μου που με υποχρεώνει να φροντίζω πάντα για το συμφέρον του χωριού μας, δηλώνω ότι το 2023 θα είμαι υποψήφιος πρόεδρος Βοχαϊκού με το συνδυασμό του δημάρχου μας, Αννίβα Παπακυριάκου.».

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ο Περίανδρος Κεχαγιάς είναι από τους πλέον δραστήριους προέδρους του δήμου Βέλου-Βόχας, ο οποίος έχει πολλές φορές βγει μπροστά διεκδικώντας για το χωριό του το καλύτερο, σε έργα αναπλάσεων, καθαριότητας, οδοποιίας, ύδρευσης, κ.ά. γεγονός που τον καθιστά ιδιαίτερα αγαπητό στην τοπική κοινωνία.

Το έργο της ανάπλασης

Η είσοδος της πλατείας θα διαμορφωθεί με διαβάσεις αναπήρων τόσο στα πεζοδρόμια όσο και στις νησίδες που θα κατασκευαστούν, ενώ το δάπεδο θα στρωθεί με σταμπωτό και κυβόλιθους.

Στους χώρους θα προστεθούν αρκετά πράσινα στοιχεία και στοιχεία νερού. Δέντρα, θάμνοι και αναρριχητικά φυτά που είναι ανθεκτικά στην ατμοσφαιρική ρύπανση θα φυτευθούν, διαμορφώνοντας χώρους που θα λειτουργήσουν ως «πράσινες οάσεις».

Παράλληλα, τα στοιχεία νερού που θα ενταχθούν θα δημιουργούν συνθήκες φυσικής δροσιάς, ρίχνοντας βιοκλιματικά τις θερμοκρασίες, ιδιαίτερα τις καλοκαιρινές μέρες.

Τέλος, η πλατεία θα φωτίζεται επαρκώς από καλαίσθητα φωτιστικά σώματα, τα οποία θα είναι χαμηλής ενέργειας αλλά υψηλής φωτεινότητας και θα διαμορφώνουν ένα περιβάλλον καλαίσθητο και ασφαλές για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του Βοχαϊκού.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.