ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συνάντηση ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ με Σωματείο Καθαριστών-Καθαριστριών στο Εργατικό Κέντρο Κιάτου

Συνάντηση με την Πρόεδρο του Σωματείου Καθαριστών-Καθαριστριών, Δέσποινα Τσιάτσιου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στα γραφεία του Εργατικού Κέντρου Κιάτου, με την συμμετοχή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργου Ψυχογιού και παρουσία του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου, Τάκη Κόλλια, του Συντονιστή ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κορινθίας, Ανδρέα Χασάπη και του συντονιστή της Ομάδας εργασιακών, Γιώργου Παύλου.

Από την πλευρά του Σωματείου, τονίστηκε πως επί χρόνια οι εργαζόμενες/οι στην καθαριότητα ταλαιπωρούνται μέσα από την επισφαλή εργασιακή τους σχέση, τις ιδιαίτερα χαμηλές αμοιβές που πολλές φορές καταβάλλονται καθυστερημένα, αλλά και τις εξαιρετικά δυσμενείς και ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας.

Ζητούν και διεκδικούν πλήρη και σταθερή εργασία χωρίς περικοπές στα επιδόματά τους, μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους, μετατροπή όλων των συμβάσεων μερικής σε πλήρους απασχόλησης, τήρηση των ωραρίων και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, Μέσα Ατομικής Προστασίας σε όλους/ες, αναδρομική ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά (ΒΑΕ), κλπ.

Από την πλευρά της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε ενημέρωση για τις παρεμβάσεις εντός κι εκτός Βουλής σε σχέση με τα αιτήματα του κλάδου, αλλά και συνολικά του εργατικού κινήματος, καθώς και τις θετικές ρυθμίσεις που θέσπισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για τους εργαζόμενους/ες στην καθαριότητα.

Τονίστηκε, τέλος, από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ η σημασία της μαζικής συμμετοχής στην απεργία της 9ης Νοέμβρη και υπήρξε δέσμευση ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας μαζί με τα Σωματεία και τα Εργατικά Κέντρα στους χώρους δουλειάς, στους δρόμους και στη Βουλή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.