ΑΠΟΨΕΙΣ

Δήμος Σικυωνίων: Έλλειψη σοβαρότητας

Γράφει ο Τάσος Καλαντζής*

Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να θέλει να είναι υποψήφιος για την τοπική αυτοδιοίκηση. Ας πούμε, διεκδικώντας κάποιος μια θέση στην τοπική αυτοδιοίκηση, μπορεί να επιθυμεί να εργαστεί για να βελτιωθεί η ζωή των πολιτών, να αντιμετωπίσει τοπικά ζητήματα και να επιδιώξει μια παρέμβαση που θα φέρει μια θετική διαφορά στην κοινότητά του. Τα παραπάνω είναι στόχοι ενός υπεύθυνου υποψήφιου που ενδιαφέρεται πραγματικά για το μέλλον της τοπικής κοινωνίας.

Ωστόσο, ποιος είναι ο υποψήφιος που δεν ενδιαφέρεται επί της ουσίας για το καλό της τοπικής κοινωνίας, αλλά ίσως να επιδιώκει την προώθηση των προσωπικών συμφερόντων του;

Ο υποψήφιος αυτός είναι εκείνος που δεν τον ενδιαφέρει να επικοινωνήσει με τον λαό, να τον αφουγκραστεί και να αναπτύξει ένα σχέδιο πολιτικής δράσης σε περίπτωση που εκλεγεί, με αυτά ασχολείται επιφανειακά και μόνο για το φαίνεσθαι. Το είδος αυτών των πολιτικών ασχολείται μονάχα με το πως θα καθίσει στην καρέκλα χτυπώντας τους άλλους υποψηφίους σε επίπεδο προσωπικών δεδομένων. Οι υποψήφιοι αυτοί  λαϊκίζουν και μη σεβόμενοι μάλλον ούτε τον εαυτό τους προχωρούν σε αναρτήσεις χωρίς πολιτικό περιεχόμενο.

Η σοβαρότητα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που πολλοί άνθρωποι περιμένουμε από τους πολιτικούς. Ωστόσο, σοβαρός πολιτικός είναι αυτός που παίρνει τη δουλειά και τις ευθύνες του στα σοβαρά. Αυτός που προσεγγίζει τη δουλειά του με ένα επίπεδο επαγγελματισμού και αφοσίωσης.

Η πολιτική είναι ένας πολύπλοκος και σημαντικός τομέας που απαιτεί υψηλό βαθμό γνώσης, δεξιοτήτων και εξειδίκευσης. Ένας σοβαρός πολιτικός είναι κάποιος που έχει αφιερώσει χρόνο για να αναπτύξει αυτές τις δεξιότητες και που έχει δεσμευτεί να τις χρησιμοποιήσει για να έχει θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία.

Δεύτερον, η πολιτική σε τοπικό επίπεδο ασχολείται με σοβαρά ζητήματα ζωτικής σημασίας για μια κοινωνία, όπως την επίλυση καθημερινών ζητημάτων των πολιτών, την οικονομική σταθερότητα και την κοινωνική ισορροπία. Ο σοβαρός πολιτικός είναι κάποιος που αναγνωρίζει τη σοβαρότητα αυτών των θεμάτων και που είναι πρόθυμος να επενδύσει τον χρόνο, την ενέργεια και τους πόρους που απαιτούνται για την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους.

Συνοψίζοντας, η σοβαρότητα είναι ένα σημαντικό χαρακτηριστικό ενός πολιτικού επειδή αντανακλά τη δέσμευσή του στη δουλειά του, την αφοσίωσή του στην αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων και την προθυμία του να ενεργήσει με ακεραιότητα και υπευθυνότητα. Έτσι, ένας πολιτικός που αναλώνεται μονάχα στο να σχολιάζει αντιπάλους και να ειρωνεύεται, μάλλον, είναι σωστό να μείνει εκτός της διοίκησης, διότι τέτοιοι «πολιτικοί» οδήγησαν τη χώρα μας σε εθνικές τραγωδίες.

* Ο Τάσος Καλαντζής είναι από το Κιάτο και σπουδάζει Πολιτικές Επιστήμες στο Ρέθυμνο.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.