ΑΓΡΟΤΙΚΑ

“Βατερλώ” στην πληρωμή συνδεδεμένης ενίσχυσηςγια την κορινθιακή σταφίδα

Οι παραγωγοί για άλλη μια φορά έπεσαν θύματα της ανικανότητας της «επιτελικής» κυβέρνησης, τονίζει η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νεμέας.

Στην διαδικασία καταβολής της συνδεδεμένης ενίσχυσης κορινθιακής σταφίδας στις 3 Μαΐου 2023, οι δικαιούχοι παραγωγοί της ενίσχυσης που είχαν διαπιστωμένη ζημιά από τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων, δεν είδαν χρήματα να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους. Και μιλάμε για πληρωμές (ενισχύσεων) οι οποίες είναι αναγκαίες για την βιωσιμότητα του προϊόντος και την πορεία της καλλιεργητικής χρονιάς που είναι σε εξέλιξη.

Υπαίτιο, όπως πάντα, το πολυδιαφημισμένο “ψηφιακό κράτος”, το οποίο βρίσκεται σε κατάρρευση. Δυο βασικοί οργανισμοί για τον παραγωγό (ΕΛΓΑ – ΟΠΕΚΕΠΕ), ασύνδετοι, ανοργάνωτοι και χαοτικοί σε μια αυτονόητη διαδικασία.

Η μόνιμη κυβερνητική αδιαφορία έχει οδηγήσει ένα τόσο σημαντικό – για το νομό και την χώρα μας – προϊόν στην δυσχερή κατάσταση που όλοι γνωρίζουμε εδώ και τρία χρόνια, αλλά και στην εξαθλίωση τούς σταφιδοπαραγωγούς μας.

Κύριοι της «επιτελικής» κυβέρνησης είστε…

ανεπαρκείς, επικίνδυνοι και ακατάλληλοι για τον Έλληνα αγρότη Και χωρίς το πολιτικό θάρρος να ζητήσετε επιτέλους μια ειλικρινή συγνώμη από τους σταφιδοπαραγωγούς μας.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νεμέας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.