ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

  Χρ.Δήμας: «150.000 ευρώ από το Υπουργείο Υποδομών για την μελέτη  κατασκευής γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό στο Δερβένι»

Σημαντικά νέα για το Δερβένι και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης, καθώς εξασφαλίστηκε από το Υπουργείο Υποδομών χρηματοδότηση 150.000 Ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης για την κατασκευή της γέφυρας στον Ζαχολίτικο ποταμό.

Ένα απαραίτητο έργο, το οποίο επιζητούσε για πολλά χρόνια η τοπική κοινωνία, προκειμένου να βελτιωθεί το επίπεδο ασφάλειας και να διευκολυνθεί η πρόσβαση των κατοίκων και επισκεπτών στην περιοχή και στον Δήμο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ευρύτερα.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την ολοκλήρωση της περιφερειακής οδού, αφού το έργο αναμένεται να συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας στην πόλη του Δερβενίου και στην αναπτυξιακή προοπτική της ευρύτερης περιοχής.

Υπενθυμίζεται, πως πριν από μερικούς μήνες ολοκληρώθηκε το 1ο σημαντικό βήμα για την υλοποίηση περιφερειακού δρόμου στο Δερβένι, με την έκταση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής να παραχωρείται από την ΓΑΙΟΣΕ, η οποία είχε την κυριότητα, στην ΕΡΓΟΣΕ. Έτσι άνοιξε ο δρόμος ώστε η ΕΡΓΟΣΕ να μπορέσει να εκτελέσει τις διαδικασίες αδειοδότησης ενός ιδιαίτερα σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης και του Δήμου συνολικά.

Αξίζει να αναφερθεί, πως παράλληλα διασφαλίζεται η χρηματοδότηση εκπόνησης μελέτης από το Υπουργείο Υποδομών και η κατασκευή νέας γέφυρας στη Συκιά.

Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, δήλωσε τα εξής:

«Σήμερα έχουμε σημαντικά νέα για το Δερβένι και για την ευρύτερη περιοχή της Ευρωστίνης. Η εξασφάλιση της χρηματοδότησης 150.000 ευρώ για την εκπόνηση της μελέτης κατασκευής της γέφυρας στο Ζαχολίτικό ποταμό, ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός πολύ σημαντικού αναπτυξιακού έργου για την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για ένα απαραίτητο έργο, το οποίο επιζητούσε χρόνια η τοπική κοινωνία στο Δερβένι, το οποίο αναμένεται να ωφελήσει την καθημερινότητα των κατοίκων, την ασφαλή και ποιοτική διέλευση, τις επιχειρήσεις, αλλά και την τουριστική κίνηση. Θερμά συγχαρητήρια στον Δήμο Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ώστε να γίνει αυτό το σημαντικό βήμα για τη υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για την τοπική κοινωνία. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη για την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε όλο αυτό το διάστημα.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.