ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

Απάντηση του Θανάση Μανάβη για την αποχή της αντιπολίτευσης από το χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Βέλου-Βόχας

Μόνο τυχαία δεν ήταν τελικά η χθεσινή αποχή της αντιπολίτευσης από το κρίσιμο συμβούλιο για τη συζήτηση του προϋπολογισμού, όπως προκύπτει από την ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγη ώρα ο Θανάσης Μανάβης, επικεφαλής της αντιπολίτευσης του δήμου Βέλου-Βόχας.

Ο κ. Μανάβης στην ανακοίνωσή του εστιάζει την απόφαση για αποχή της αντιπολίτευσης στα εξής τρία θέματα:

  • Στο θέμα της μέρας (Παρασκευή), για την οποία αναφέρει: «δεν μπορεί να γίνονται δημοτικά συμβούλια ημέρα Παρασκευή, γιατί είμαστε όλοι εργαζόμενοι και αυτό δημιουργεί προβλήματα σε δημοτικούς συμβούλους».
  • Στο θέμα της ώρας, αναφέροντας: «έχουμε ζητήσει να μην γίνονται το πρωί συνεδριάσεις των νομικών προσώπων και των επιτροπών, γιατί όλοι εργαζόμαστε και δεν είμαστε περιφερόμενοι άεργοι, ούτε ζούμε από τον δήμο».
  • Στο θέμα της μη ζωντανής μετάδοσης του συμβουλίου, για το οποίο επισημαίνει: «έχουμε ζητήσει και με κάθε τρόπο, άμεσα να ξεκινήσει η απευθείας μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων με Live Streaming, για να μαθαίνουν οι συνδημότες μας τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις».

Με δεδομένα τα παραπάνω όπως εξηγεί, μιλώντας εξ’ ονόματος του συνόλου της αντιπολίτευσης του δήμου Βέλου-Βόχας: «Η αντιπολίτευση χθες ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ αποφάσισε να μην πάει στην συνεδρίαση, για να αντιληφθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία, όπως και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας έχουν στείλει στο δημοτικό συμβούλιο».

Τέλος, ο κ. Μανάβης αναφερόμενος στο γεγονός ότι η χθεσινή συνεδρίαση αφορούσε τη συζήτηση του προϋπολογισμού, σημειώνει δηκτικά: «όσοι χύνουν κορκοδείλια δάκρυα για τον προυπολογισμό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ξέρουν ότι σύμφωνα με τον νόμο ο προυπολογισμός ΕΠΡΕΠΕ να είχε κατατεθεί στο συμβούλιο απο τα μέσα Νοεμβρίου και όχι στα τέλη Ιανουαρίου.
Προφανώς και δεν τον θεωρούν προτεραιότητα, αποδεικνύουν ότι όποτε και να συζητηθεί για την δημοτική αρχή Παπακυριάκου δεν έχει και πολύ σημασία».

Διαβάστε όλη την ανακοίνωση:

«ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ
Σε κάθε δημοτικό συμβούλιο, τόσο εμείς, όσο και οι άλλες παρατάξεις της αντιπολίτευσης και σε κάθε τόνο, έχουμε εξηγήσει στον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, ότι δεν μπορεί να γίνονται δημοτικά συμβούλια ημέρα Παρασκευή,γιατί είμαστε όλοι εργαζόμενοι και αυτό δημιουργεί προβλήματα σε δημοτικούς συμβούλους.
Οσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα!
Πολλές φορές και σε κάθε τόνο ΟΛΕΣ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο, έχουμε ζητήσει να μην γίνονται το πρωί συνεδριάσεις των νομικών προσώπων και των επιτροπών, γιατί όλοι εργαζόμαστε και δεν είμαστε περιφερόμενοι άεργοι, ούτε ζούμε απο τον δήμο.
Οσο θέλεις βρόντα στου κουφού την πόρτα!
Απειρες φορές έχουμε ζητήσει και με κάθε τρόπο, άμεσα να ξεκινήσει η απευθείας μετάδοση των δημοτικών συμβουλίων με Live Streaming, για να μαθαίνουν οι συνδημότες μας τι συμβαίνει στις συνεδριάσεις.
Κάνουν πως δεν ακούν και μας εμπαίζουν.
Βάζουν συμβούλια ΜΟΝΟ Παρασκευή σκεπτόμενοι κουτοπόνηρα, ότι θα λείπουν οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης για να περνάνε τις απευθείας αναθέσεις και να μοιράζουν λεφτά σε ημετέρους.
Αρκετά ο εμπαιγμός.!
Η αντιπολίτευση χθες ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ αποφάσισε να μην πάει στην συνεδριάσει, για να αντιληφθεί ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ότι οι εποχές έχουν αλλάξει και πρέπει να σέβεται την πλειοψηφία, όπως και τους χιλιάδες συμπολίτες μας που μας έχουν στείλει στο δημοτικό συμβούλιο.
Εξάλλου όσοι χύνουν κορκοδείλια δάκρυα για τον προυπολογισμό ΟΦΕΙΛΟΥΝ να ξέρουν ότι σύμφωνα με τον νόμο ο προυπολογισμός ΕΠΡΕΠΕ να είχε κατατεθεί στο συμβούλιο απο τα μέσα Νοεμβρίου και όχι στα τέλη Ιανουαρίου.
Προφανώς και δεν τον θεωρούν προτεραιότητα, αποδεικνύουν ότι όποτε και να συζητηθεί για την δημοτική αρχή Παπακυριάκου δεν έχει και πολύ σημασία.
Σημασία όμως για την αντιπολίτευση έχει πολύ μεγάλη για αυτό και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για ένα προυπολογισμό, αναπτυξιακό, Δημοκρατικό και αποκεντρωμένο, χωρίς τις αμαρτωλές απευθείας αναθέσεις και τους ημετέρους.
Η αντιπολίτευση σέβεται τους θεσμούς, τους δημότες και τα χωριά μας και θα κάνει ότι της επιτρέπει ο νόμος να είναι χρήσιμη και δημιουργική».
ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΑΝΑΒΗΣ – ΝΕΑ ΠΝΟΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.