ΑΠΟΨΕΙΣ

Μιχάλης Σδράλης: «Η διατύπωσή σας ότι θα μας ταράξετε στη νομιμότητα αντηχεί αστεία»

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Βέλου-Βόχας απαντά στη δημοτική σύμβουλο της αντιπολίτευσης Μαρία Δημητρίου περί ύποπτου ρόλου και νόμιμων διαδικασιών

Ο Μιχάλης Σδράλης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επανέρχεται στο ζήτημα που ανέκυψε στο τελευταίο συμβούλιο του δήμου Βέλου-Βόχας σχετικά με την ψήφιση θέματος για την αποδοχή οφειλής από την δημοτική κατασκευαστική επιχείρηση του πρώην δήμου Βέλου.

Ο κ. Σδράλης απαντά στην ανοιχτή επιστολή της κ. Δημητρίου που αναφερόταν στο ρόλο του και στη νομιμότητα των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν. Το πλήρες κείμενό του είναι το εξής:

«Μετά τις τελευταίες αναρτήσεις στελεχών της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας, θεώρησα σωστό να επανέλθω, για να μην μείνουν αναπάντητα υπονοούμενα και χαρακτηρισμοί προς το πρόσωπό μου. Παρόλο το ειρωνικό και προκλητικό ύφος σε προσωπικό επίπεδο, θα σταθώ κυρίως σε θεσμικό επίπεδο.

Σε προηγούμενη ανάρτησή μου δεν αναφέρθηκα κ. Μανάβη για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες του προέδρου του ΔΣ για την συζήτηση θέματος της ημερήσιας διάταξης, αλλά ξεκάθαρα για την αναβολή θέματος της ημερήσιας διάταξης. Επομένως θα ήταν ωφέλιμη η καλύτερη κατανόηση μιας διατύπωσης, πριν σχολιαστεί δημόσια.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11/03/20 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 55), η οποία κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν. 4682/2020(Α 76’) τα Δημοτικά Συμβούλια, σε όλη την επικράτεια της χώρας, μπορούν να συνεδριάζουν με τηλεδιάσκεψη, δια περιφοράς και δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών. Μάλιστα με τελευταία διάταξη δεν επιτρέπεται η τελευταία περίπτωση όταν οι συμμετέχοντες ξεπερνούν τους επτά.

Καθώς αρκετοί Σύμβουλοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες οι ίδιοι ή συγγενικά τους πρόσωπα και κάποιοι δεν έχουν τη γνώση να χρησιμοποιήσουν  σύγχρονα μέσα δικτύωσης, έχει προτιμηθεί η δια περιφοράς συνεδρίαση, με την οποία δεν αποκλείεται κανένας Σύμβουλος από τη διαδικασία της ψηφοφορίας. Άρα μάλλον εσείς πρωτοτυπείτε πανελληνίως όταν ζητάτε δια ζώσης ΔΣ.

Επιπλέον βάση του εδαφίου 4,της παραγράφου 5,του άρθρου 67 του ν. 3852/2010, δεν προϋποτίθεται ότι ο πρόεδρος του ΔΣ πρέπει να αιτιολογεί την απόφαση του αυτή.

Επιτρέψτε μου λοιπόν να γνωρίζω περισσότερα για τις αρμοδιότητες του προέδρου από εσάς, θέση που υπηρετώ σχεδόν τέσσερα χρόνια.

Δεν κρυβόμαστε λοιπόν από κάτι, κάνουμε το αυτονόητο. Ούτε φοβόμαστε κάτι, πέραν ίσως του Covid-19 !!

Επιπλέον, η ανάρτηση μου έγινε από την προσωπική μου ιστοσελίδα στο fb και όχι από την ιστοσελίδα του Δήμου, οπότε δεν κατανοώ την αναφορά σας σε αυτή. Λίγη παρατηρητικότητα  λοιπόν σε συνδυασμό με την καλύτερη κατανόηση των  συμφραζόμενων θα άφηνε καλύτερες εντυπώσεις και ουσιαστικότερες τοποθετήσεις !!

Κα. Δημητρίου λυπάμαι προσωπικά για το ύφος της ανάρτησης σας, που μπορώ να το χαρακτηρίσω και προσβλητικό, καθώς τρέφω εκτίμηση στο πρόσωπό σας. Πράγματι στις 5/11/20 αιτηθήκατε αντίγραφα επί των εισηγήσεων, γεγονός όμως που δεν επηρεάζει καθόλου την οποία διαδικασία ακολουθήθηκε στη συνέχεια !!

 Σύμφωνα και με τα τηλεφωνικά μου αρχεία, επικοινωνήσαμε μαζί στις 11/11/20 για το θέμα αυτό και μέσα σε τρείς εργάσιμες μέρες, καθώς μεσολάβησε Σαβ/κο, παραδόθηκαν στις 16/11/20 τα αντίγραφα του φακέλου. Και στις 16/11/20, περιέργως, καταθέσατε την πολυσέλιδη προσφυγή. Μάλλον λοιπόν δεν σας αποκρύψαμε κάτι.

Είναι λοιπόν αναληθές να υποστηρίζετε δημόσια ότι αρνήθηκα να σας παραδώσω αντίγραφα και ειδικά ότι σας δήλωσα ότι θα  πάρετε αντίγραφα μέσα 10 έως 50 ημέρες !! Πoτέ δεν σας δήλωσα κάτι τέτοιο !!

Φυσικά τα δικαιούστε και θα τα παίρνατε και χωρίς εισαγγελική παρέμβαση. Όπως θα κατανοήσετε στη συνέχεια δεν χρειαζόταν μια τέτοια ενέργεια, διότι είχατε όλο το χρόνο μπροστά σας.

Η υπόνοια ότι λειτούργησα εσκεμμένα και με δόλο προκειμένου να καθυστερήσω την προσφυγή  κατά της απόφασης του ΔΣ, προϋποθέτει ότι θα έπρεπε να γνωρίζω την βούληση σας να κάνετε προσφυγή. Τέτοια πληροφόρηση δεν θα μπορούσα να έχω καθώς δεν αποτελώ μέλος της παράταξης σας. Έχω την τιμή και την τύχη να ανήκω σε διαφορετική παράταξη !!

Επιπλέον, προς ενημέρωση όλων, η οποιαδήποτε απόφαση του ΔΣ έχει ισχύ από τη στιγμή που αυτή αναρτάται στη Διαύγεια ή στην ιστοσελίδα του Δήμου και όχι από τη μέρα που πραγματοποιείται το Συμβούλιο.

Καθώς λοιπόν η απόφαση αναρτήθηκε στις 13/11/20, δεν κατανοώ τον πανικό που δημιουργήσατε και τις απαράδεκτες δηλώσεις περί υπόπτου ρόλου. Είχατε δύο εβδομάδες μετά την παραπάνω ημερομηνία προκειμένου να προβείτε σε όποιες ενέργειες.

Θα κάνατε προσφυγή σε ποια απόφαση νωρίτερα ?? Αν υπήρχε τέτοιος σκοπός και δόλος εκ μέρους μου, αλλά και της Δημοτικής Αρχής, θα είχαμε αναρτήσει την απόφαση σχεδόν αμέσως μετά το Συμβούλιο προκειμένου να σας καθυστερήσουμε και να μην προλάβατε, όπως υπονοείται. Και όχι το αντίθετο.

Η νομιμότητα στη δημόσια διοίκηση ασκείται στη Δημοτική Αρχή από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα, τους  φορείς και τις υπηρεσίες  που προβλέπονται σε αυτή (Ελεγκτικό Συνέδριο, Επίτροποι, Αποκεντρωμένες  Διοικήσεις, Οικονομικό Παρατηρητήριο) και δέκα χρόνια τώρα μετά από αυστηρότατους ελέγχους , δεν  έχει προκύψει για τον Δήμο μας η παραμικρή παρατήρηση !!

Εκτιμώ ότι και εσείς, όπως και εγώ, ψηφιζόμαστε και καλούμαστε να έχουμε αυτοδιοικητική  άποψη.

Η διατύπωση σας λοιπόν ότι θα μας ταράξετε στη νομιμότητα  αντηχεί αστεία.

Δημόσιες λοιπόν αναφορές για υπόπτους ρόλους και κατηγορίες για παράβλεψη καθήκοντος στα πλαίσια της πολιτικής αντιπαράθεσης είναι απαράδεκτες !!

Αν υπήρχε καλύτερη γνώση και ενημέρωση των θεσμικών διαδικασιών και διάθεση για επικοινωνία από πλευράς στελεχών της παράταξής σας, θα είχαμε αποφύγει όλες αυτές τις αχρείαστες αναρτήσεις και αναίτιες δηλώσεις που προσπαθούν να εκθέσουν ανθρώπους.

Δεν με ενδιαφέρουν, αλλά ούτε και τους συνδημότες μας, τέτοιου είδους πολιτικές αντιπαραθέσεις. Ο προσωπικός μου χρόνος είναι πολύτιμος για να αναλώνομαι σε τοξικές καταστάσεις.

Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις ή απορίες, απευθυνθείτε στις αντίστοιχες αρμόδιες υπηρεσίες και όργανα.

Με εκτίμηση

Σδράλης Μιχάλης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.